Onder de Lely Hibiscus 815 een dubbel wielstel laten maken. Op deze manier komen we ook over de smalle bruggetjes. Zie je wel vaker in deze omgeving.

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

poech prut
Onder de Lely Hibiscus 815 een dubbel wielstel laten maken. Op deze manier komen we ook over de smalle bruggetjes. Zie je wel vaker in deze omgeving.

Reacties

Fendt926Driver
Super uitvinding. Nooit over nagedacht dat dat een probleem zou kunnen zijn. Maar is mij wel opgevallen dat getrokken harken (logiserwijs) enorm breed op de banden staan
Jasperfendt
@Fendt926Driver Hoog zwaartepunt daarom staan ze zo breed
fendt308-driver
Alleen jammer dat ze niet eens ff de moeite hebben genomen om het snoer van de verlichting weg te werken nu stroopt er allemaal gras achter
poech prut
@fendt308-driver Is me met schoonspuiten niet opgevallen maar zal dr ff een tiewrap omheen doen.
fendt308-driver
@poech prut O beter bij onze machine hangt er altijd gras aan is gewoon weer een puntje wat niet afgewerkt is aan dat ding
newholland6640
Zijn deze banden ook hoger geplaatst?
poech prut
@newholland6640 ja 15mm boven de grond. Dan heb je er op de weg geen last van, en in het land zie je ze gewoon meedraaien.
+1
Valtrapowerr
Ja dat hoge punt wordt altijd zo dramatisch over gedaan maar een hark is helemaal niet zo zwaar en klapt echt niet zomaar om hoor.
Wel mooie uitvinding ja zag er pas een rijden die had het dan bij een Claas
Freekert
@Valtrapowerr liever iets te ruim bemeten, als je een keer volgas onverwacht moet uitwijken...
poech prut
@Freekert nou staat zo een claas liner wel echt extreem breed op zn wielen. Heb met 2 verschillende claas gereden, maar dan rijd ik gewoon met beide wielen maast de weg! Ook niet tof als je een fietser tegenkomt.
Ursus en deutz
@poech prut rij je wel een met een wikkelaar? Dat zijn ook van die brede ondingen op de weg.
Valtrapowerr
@Freekert Dat is ook wel zo maar bij uitwijken ga je nog niet zomaar op de kant hoor..tenzij je met je wiel naast de weg raakt...maar dat gebeurd eerder naarmate je m breder maakt.
rijkjd
@Valtrapowerr
ik denk dat jou dat nog wel eens tegen kan vallen,
claas monteert standaard wielgewichten op de liner 3100, om zo de hark stabiel te houden.
en geloof mij, een dubbele hark is best op zn kant te krijgen.
+1
GerbertXL
Nou valtrapower, haal eens aan beide kanten je wielen een centimeter of 10 naar binnen, kijken hoe snel je met de billetjes tegen elkaar zit. Thuis een pottinger en dat ding heeft nu in zo'n 13 jaar al 4 keer op z'n kant gelegen dus er zit wel degelijk de mogelijkheid in. Een hoog zwaartepunt wil niet zeggen dat iets heel zwaar is maar dat er relatief veel gewicht in de hoogte zit. Ik heb pas gezien dat ze bij een lely een stel gewichten onderaan bij de wielen hadden aangehangen om hem wat stabieler te krijgen. Volgens mij zijn er ook merken die wielgewichten in de optielijst hebben staan.
Valtrapowerr
@GerbertXL Bij onze hark staan de wielen zelfs naar binnen scheelt wel 30/40 cm per kant en heb m eigenlijk nog nooit geknepen...
GerbertXL
Hmm eens bij je foto's gekeken en ja. Bij mijn hark kunnen ze ook naar binnen maar ik zou het niet durven.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!