Hack Harvest met hun nieuwe Ploeger Overload een bunker aan het reinigen en in een vrachtwagen laden. (2016)

Ploeger rooimachines

Hack Harvest met hun nieuwe Ploeger Overload een bunker aan het reinigen en in een vrachtwagen laden. (2016)

Reacties

bartjuh
Heb er een filmpje van gezien. Als de aardappels dan nog niet blauw worden... En volgensmij staat de rooier ook alweer een uur te wachten voordat deze leeg is... En dan nog hoe lang t ding is... Zelfrijder mag niet langer dan 12 mtr zijn dacht ik. Deze is stuk langer als rooier dus mag volgensmij nooit de weg op.
mike_v
Quote Reactie van @bartjuh:
Zelfrijder mag niet langer dan 12 mtr zijn dacht ik

Ja en nee Bart. Maximale lengte is 12 meter, maar je mag gaan tot 19 meter voor niet deelbare voertuigen. Dan ben je echter wel uitzonderlijk vervoer met alle consequenties van dien.
930triplemaaier
@mike_v werktuigen mogen wel langer zijn maar de regels zijn een paar jaar geleden verruimd
mike_v
Die 19 meter is voor niet deelbare machines @930triplemaaier. Een trekker met bv. aanhangwagen mag weer langer zijn inderdaad.
JD3010
@bartjuh Deze?
bartjuh
@JD3010
Inderdaad
stannetje96
@bartjuh en waarom zouden ze blauw worden dan? Enigste wat ik zo zie is dat er nog wel een valbreker in zou kunnen
bartjuh
@stannetje96
Hoe ze over die 'slurf' komen stuiteren kan nooit goed zijn
+2
JD3010
@stannetje96 Op de 1e mat van de rooier stuiteren ze al en zijn ze brandschoon, later op die afvoerbanden nog een keer. Als ik zo mijn aardappels rooi, hoeft niemand ze meer.
stannetje96
@JD3010 we hebben het ook niet over de rooier... die afvoer van dat ding valt wel mee. Meenemers zijn zodanig dat ze niet rollen... ze vallen alleen wat hard op die reinigingsrollen
JD3010
@stannetje96 ik kijk er toch anders naar.
stannetje96
@JD3010 zijn toch maar zetmeel aardappels denk 😁
JD3010
@stannetje96 Dat denk ik niet, ik verwacht dat die zo de patat fabriek in gaan. Dan hebben ze geen tijd om blauw te worden.
930triplemaaier
@stannetje96 hij zou zoals ik het bekijk de afvoerband nog een heel stuk in de bak kunnen laten zakken dus dan ben je de valbreker haast niet nodig
stannetje96
@930triplemaaier moeten ze dat wel doen
+1
Boer007
Te duur,Te Lomp en te zwaar. Voor dat beetje zeefcapaciteit wat deze heeft....
Rijden zelf sinds dit jaar met getrokken overlaad wagens 'Brettmeisters' met losarm.
Lossen ook direct in de vrachtwagen voor fabriek of zelf in te schuren ivm lange afstanden.

Wij hebben vaak zat berekeningen en werkwijze's gemaakt voor een overlaadcombinatie en toch uiteindelijk de knoop doorgehakt. Snap de investering niet helemaal als ik naar deze combinatie kijk.
930triplemaaier
@Boer007 Ze hebben als ik het zo zie een gebruikte (versleten) ploeger spinaziemaaier hiervoor als basis gebruikt en deze aangepast. dat drukt de kosten al flink.
Bij hack draaien ze er hun handen niet voor om om zelf iets te bedenken/maken/verbouwen of iets op klantwens te laten bouwen
Bij hun zijn er dan ook genoeg speciale machines te vinden in het machinepark
Boer007
@930triplemaaier Hmm, dat drukt de kosten natuurlijk al flink. Maar vindt in het filmpje het allemaal nog verdomd langzaam gaan als ik eerlijk ben en je moet mooi recht kunnen lossen en ook jammer dat zoiets niet in hondengang kan... ik ga ervanuit dat hier toch wel een ton of 25/30 op kan of rollen ze er dan aan de achterkant uit...? Wij zelf zitten dan wel in de Zuid-Limburgse heuvels waar eigenlijk maar weinig kopakkers mooi recht zijn.
930triplemaaier
@Boer007 hij zal de werkplaats nog wel weer in gaan maar waarom snel lossen en minder grond uitzeven als je toch op de rooier moet wachten?
marc102
En als je nu een standaard stort bunker van een dergelijke "olifanten slurf" los band voorziet en vervolgens een afstandsbediening voor het bediening van de los band heb je dan niet ongeveer hetzelfde resultaat voor een fractie van de kosten? Of zit ik ergens fout 🙂 ?
Boer007
@marc102 Zeker heb je dan een fractie van de kosten, Maar een stortbunker is weer langzaam en lomp om over de weg te vervoeren en je bent altijd een tractor nutteloos kwijt.
Rijden zelf met de onbekende "Brettmeister's overlaadwagens" zie reactie hierboven heeft dezelfde zeefcapaciteit als hierboven staande zelfrijder en een veel lagere investering. Is gewoon een grote 2 asser. Lossen en door geen wacht tijden ect. Zeer snel te verplaatsen en makkelijk te bedienen voor iedereen .Hebben een grote grondschuif voorin om de gezeefde grond meteen te egaliseren.
walker1
Het zal best een dure machine zijn, maar uiteindelijk als je maar genoeg hectares oogst zal het wel uitkunnen. Voordeel is dat je geen transport met trekkers hebt en ook geen weg onder de bagger rijd, alles gaat mooi direct in de vrachtwagen. Bovendien worden de aardappels ook nog een keer gereinigd en dat scheelt ook weer een hoop tarra.
930triplemaaier
@walker1 idd 1 machine 1 poppetje anders komen er toch al gouw 2 poppetjes met machine bij
dit is een mooi alles in 1 concept

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ploeger rooimachines ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!