Foto van een Valtra M-Serie met Vogel & Noot ploeg. Foto is geplaatst door sarmadan op 27-10-2016 om 22:09:39, met 18 reacties.

Valtra M130

sarmadan
Foto van een Valtra M-Serie met Vogel & Noot ploeg

Reacties

martin2001
Prachtige machine
Fendt926Driver
Ben ik de enige die dit een hele rare opbouw van ploeg vindt?
of heb ik de laatste trends gemist?
sarmadan
@Fendt926Driver Dit soort ploegen worden hier veel gebruikt omdat we vooral bloembollen telen en een zo goed mogelijke grondscheiding willen.
Rickvh94
Is dit niet een diepploeg? die laatste rister gooit alleen de toplaag in de voor of niet?
sarmadan
@Rickvh94 We ploegen hier zo´n 42 cm.
Fendt926Driver
@sarmadan 42 cm breed maal 2 of 4 scharen?

Of 42 cm diep????
JD3010
Fendt926Driver
@JD3010 dus kort samen gevat zie ik een 2 schaar wentelploeg die op de eerste schaar 42 diep ploegd dan een (hulp) schaar die er een 20?? Cm bijin gooit. Dan dubbele wielen die dat aandrukken. Dan de 2e schaar die 42 diep ploegd met een hulp schaar en een loopwiel aan de ploeg en daar zitten geen aandruk dubbele wielen omdat de achterbanden van de trekker door de voor rijden?
JD3010
@Fendt926Driver Ja zoiets. Als je ziet hoe diep die 2 wielen lopen kun je een inschatting maken hoe diep die ploegt.
+2
hobbyboer
@Fendt926Driver ja zo is het precies.

Ze doen hier een poging om een soort van vruchtwisseling toe te passen. Echter wordt hier niet van gewas gewisseld maar wordt de grond gewisseld.

Ze verbouwen dan 2 keer achter elkaar het zelfde gewas wat normaal maar 1 keer in de zoveel jaar kan, heb ik weleens gehoord.
Loeideutz
Volgens mij heet dat een na-rister. Schijnt erg goed te werken bij bepaalde soorten bloembollen, zoals hierboven ookal gezegd.
DANOONTJE POWERR
@Loeideutz Achterscharen noemen we dat.
Dit is een tweeschaar met achterscharen.
Er wordt hier ook wel geploegd met grote voorscharen, dan is het principe hetzelfde maar dan wordt de grond tussendoor niet aangedrukt en rij je onder in de voor.
Fendt926Driver
@DANOONTJE POWERR is dit gewoon te koop of op bestelling of door de plaatselijke smid op wens samen gesteld
DANOONTJE POWERR
@Fendt926Driver
Panter maakt zulke ploegen al minstens 30 jaar.
Maar die zijn niet altijd even goed en slijten heel hard.
Ook dreigde de productie te stoppen door het overlijden van de eigenaar.

Daarom is Hollands Noordkop in samenwerking met Vogel en Noot deze ploeg gaan bouwen.

Inmiddels is Panter ook weer operationeel.
Heel vroeger hadden we trouwens ook nog een Lemken ploeg met één schaar plus achterschaar op basis van de opal 90 maar hoe dat zat qua productie weet ik niet.
sjonnies
De vorekpakker zit tie op de fronthefarmen ik zit ook te denken om zo iets te doen maar ben bang dat de fromthef tordeerd en de trekker niet in bedwang kan houden tijdens ploegen
DANOONTJE POWERR
@sjonnies
Als je gewoon een knappe fronthef hebt is dat geen probleem.
Deze hier bouwt zelfs nog druk op.

Ik rij zelf met een vorenpakker in de fronthef maar die van mij rolt gewoon in de vrijloop en daar merk ik helemaal niks van.
sarmadan
@sjonnies De fronthef kan het wel hebben en ik kan er inderdaad ook nog druk op zetten, maar dan krijgt de GPS het wel heel druk...dus dat doen we met mate 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra M130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!