Foto van een Ford 7810 Silver Jubilee toen die van mij nieuw was. Geleverd door greve in dronten.. Foto is geplaatst door mklok op 30-10-2016 om 18:33:13, met 47 reacties.

Ford 7810 Silver Jubilee

mklok
Foto van een Ford 7810 Silver Jubilee toen die van mij nieuw was. Geleverd door greve in dronten.

Reacties

JD6930
Wist niet dat Greve ooit Ford/New Holland dealer was geweest. Wanneer/waarom zijn ze overgestapt op JD?
+2
mklok
@JD6930 vroeger was greve een echte ford dealer. Geloof toen het new holland werd ze overgestapt zijn op john deere.
JD6930
@mklok

Ok. Weer wat bijgeleerd. Dank u! 😉
hobbyboer
@mklok Ze hebben ook NH verkocht.
Volgens mij zijn ze pas in 2002 JD gaan verkopen.
(of uitleveren? misschien verkoop al iets eerder?)
JD3010
@hobbyboer Ik dacht iets eerder, maar weet het niet exact. Ze wilde me toen eerst nog een NH verkopen.
JD6930
@JD3010

Wellicht kan @RobinBos ons meer duidelijkheid geven. 😉
mklok
@hobbyboer dat kan, ik weet het niet precies.
SJB533
Quote Reactie van @hobbyboer:
Ze hebben ook NH verkocht.

Volgens mij ook ja, maar 2002 heb ik mijn vraagtekens bij. Ze hebben wel veruit meer Fords verkocht, dan New Holland (of zelfs JD)
JD6930
@SJB533

Dat laatste kan ik me vrij goed voorstellen bij een in 1922 gestart bedrijf dat tot het einde van het trekkertijdperk bij Ford een groot deel van de jaren dat merk gevoerd heeft. Dan is 14 jaar of net meer JD daar niks bij. 😉
hobbyboer
@SJB533 Ze hebben, denk ik, ook meer Ford motoren dan JD motoren geleverd.

Ik kan mij nog de enorme rijen houten kratten herinneren die er stonden in die tijd.

Ik wist nooit wat erin zat tot een man met toen al groen/geel bloed mij als klein jongetje een kijkje in zo'n krat gunde.
+1
RobinBos
@hobbyboer 2002 was het inderdaad, nog een handje vol 7010 series geleverd en verder alleen 20 serie en nieuwer. Greve was de oudste new holland dealer in NL.
Reden van overstap weet ik zo niet, ik was destijds enkel trekker chauffeur en kreeg daar weinig van mee.
JD3010
@RobinBos Mocht je toen al trekker rijden? 😉
RobinBos
@JD3010 Scherp hoor 😉
De firma heeft destijds mijn trekker rijbewijs nog betaald 😁
jannie2001
Is dat op de foto die van u? weet u ook of deze duurder waren dan een gewone blauwe?
+1
mklok
@jannie2001 ja, deze trekker is nu in mijn bezit. Ben vandaag (30-10-2016 ) langs de vorige eigenaar geweest. Ook het miniatuur die er bij hoort heb ik ook overgenomen. Heb deze foto meegekregen.
jannie2001
@mklok denk dat er tijd veel mensen waren die het een aparta kleur vonden en een gewone 7810 gekocht hebben. als ze wisten hoeveel ze nu waard waren..... haha
JD3010
@jannie2001 Deze kleur kon je niet kiezen.
Daanfordje
@jannie2001 als onze silver aan een ander bedrijf werd verkocht moest ie blauw gespoten worden en dat wilde de dealer toen gelukkig niet, er waren ook weinig kopers voor toendertijd 😃
JD3010
@Daanfordje Er waren toen zat mensen die zo'n Silver wilde hebben. Ze waren slechts beperkt verkrijgbaar.
mklok
@jannie2001 volgens mij was dit geen duurdere trekker, wel was alle opties standaard.
+1
RobinBos
@mklok Ik heb het even aan een collega laten zien, waarschijnlijk is dit nog in het oude pand geweest, waar nu wouda zit. Hij zei dat ze 2 van deze tractoren geleverd hadden destijds, normaal gesproken kreeg iedere dealer slechts 1. De naam van de dealer destijds was waarschijnlijk Daan v/d Kooy, later overgenomen door Greve.
mklok
@RobinBos hoeveel vestigingen hadden ze toen?
mklok
@RobinBos staadegaard in Limburg had er ook een paar. Waarvan 1 als trike gebouwd is. Maar die hadden toen ook al meerdere vestigingen.
+1
RPCounty
Ik heb er nog fotos van dat ze in Emmeloord stonden op de show. Dus 1989
+1
mklok
@RPCounty even op TF zetten.
+1
Kimi4ever
Prachtig!!! (Heb een aantal jaren geleden nog 1 bekeken bij Beukeveld en blijf het mooie tractoren vinden)
mklok
@Kimi4ever daar komt die van mij ook vandaan. Nadat de vorige eigenaar deze trekker had ingeruild voor een nieuwe trekker, is de trekker in de handel terecht gekomen. Gelukkig dat ik hem gekocht heb , anders had hij ergens in Afrika gereden.
RPCounty
@mklok er liepen er hier in de buurt niet minder dan 5!! Tegelijk. allemaal bij loonwerkers😆
mklok
@RPCounty Zijn er nog, of allemaal al verdwenen.
RPCounty
@mklok allemaal verdwenen. Geloof nog 1 stuks die hier van nog rijdt.
old man jose
@RPCounty
bij ons rijd er ook nog een, Martijn heeft er een.
+1
a3vandiejen
@mklok Heb even niet opgelet. Prachtig hoor, en gefeliciteerd met de derde plek.
+1
mklok
@a3vandiejen Je ziet door de trekkers de trekkers niet meer . Heb begrepen dat mijn foto de derde plek heeft gescoord bedankt voor je felicitatie. Wel leuk zo'n actie had geen enkel idee dat deze foto nog zo hoog zou eindigen.
+1
selectford
Echt mooi
+1
1046
Bij ons in de buurt reed ook een silver. Bij een baggebedrijf. Vond et een prachtding
+3
mklok
Even een bedankje uit mijn persoon zelf voor de reacties. Top.
mklok
Las in het vakblad de boerderij dat Greve overgenomen is door Groenoord. Einde tijdperk Greve . Groenoord heeft nu 14 vestigingen totaal.
JD6930
@mklok

Ja, is inderdaad half december bekend geworden dat ze per januari als ik het goed heb samen verder zouden gaan.

De zuidelijke buur van Greve was een anderhalf jaartje de grootste( in gebied, en met subdealers erbij ook vestigingen) maar dit haalt niemand meer in. 😛

Tis nu wel echt een MEGA dealer. Benieuwd wat de volgende gebeurtenis binnen het JD netwerk wordt.
DualPower
@JD6930 Ik ook. John Deere heeft nu volgens mij nog maar 6 hoofddealers in Nederland. In de regel wordt de afstand tot de klant er alleen maar groter van...
JD3010
@DualPower Waarom, wat maakt het uit wie de eigenaar van de lokale vestiging is. Als ze hun werk maar naar tevredenheid doen
mklok
@JD3010 Daar heb je gelijk in, als ze de problemen net zo oplossen als ze nu doen ( of beter ) maakt het niet uit wie de eigenaar is.
+1
JD3010
@mklok @DualPower Als de onderneming groter wordt, is er ook meer kennis aanwezig waar alle filialen van kunnen profiteren. Hoe kan een klein filiaal, wat 3 trekkers per jaar verkoopt, voldoende ervaring op doen. Voor mij is het dus geen probleem als het aantal dealer organisaties kleiner wordt, met de huidige filialen.
DualPower
@JD3010 Als ze hun werk maar naar tevredenheid doen: niks. Maar dat is bij de grotere vestigingen lang niet altijd het geval. Kleine vestigingen hebben minder klanten te bedienen en houden dus meer overzicht, daarnaast kennen ze die vaak persoonlijk en dan vergeet je het ook niet snel.
mklok
@JD6930 @DualPower Daar ben ik ook bang voor, Afstand tussen klant en dealer lijkt groter te worden. Maar kan ook meevallen. Als dit niet werkt dan zal het wel in de toekomst anders uit gaan zien.
+3
hobbyboer
Quote Reactie van @mklok:
Afstand tussen klant en dealer lijkt groter te worden

Geen nood, als ze beide maar genoeg te eten hebben groeien ze wel weer naar elkaar toe
JD6930
@mklok

Afstand zal niks veranderen. Ze blijven immers allemaal open, alle vestigingen.

Maar heb al wel een jaarje of meer geleden gehoord dat ze naar 5 mega dealers toe willen in NL, was net na het Westrenen faillissement denk. Toen zijn 3 dealers in grondgebied en twee in aantal vestigingen en subdealers flink gegroeid met als gevolg dat 1 van die twee ineens de grootste van NL werd, toen waren er ipv 8 7 mega dealers( excl de tuin en park mega dealer dan, die schijnt er ook eentje te zijn, maar het stukje 5 dealers willen zal zeer waarschijnlijk enkel over de landbouw gaan). Nu heeft GroeNoord Greve overgenomen en zijn er nog maar 6...

Dus vandaar ben ik benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren, en of het er ook echt toekomt dat er nog een op gaat in een ander of in misschien wel meerdere andere bijv.

Kraakman lijkt me er een die zelf wel wil groeien, Vervaet? Ikke niet weten. Staadegaard zelfde? Maar lijkt me er ook een die niet staat te springen om samen te gaan met een ander. Jan de Winkel zal misschien zelf wel een opvolger hebben. De Kok heeft zover het er naar uit ziet ook een opvolger en heeft zelf nog lang niet de pensioensgerechtide leeftijd bereikt.

Dus wat dat betreft zou je zeggen dat die 5 van Deere niet haalbaar is.

Ook is groot groter grootst niet altijd beter.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 Silver Jubilee ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!