Foto van een Valtra 6200. Foto is geplaatst door Landini 6500 op 10-11-2016 om 11:21:34, met 15 reacties.

Valtra 6200

Landini 6500
Foto van een Valtra 6200

Reacties

deutz dx 470
Doet zo een snijwel wel wat af als je zo stil rijd? Ik meende altijd dat je een goeie snelheid moet hebbe met snijwel
valmet6400power
@deutz dx 470

Die Valtra geeft nergens om 💪🏻
mike_v
Daar gaat het niet om @valmet6400power 😉 . Om een schijfeg goed te laten werken moet je snelheid hebben (13-15 km/u), terwijl je om te ploegen een stuk trager moet rijden.
valmet6400power
@mike_v

Weet ik, vraag me ook af hoe goed het werkt aangezien de fronthef van de trekker ook "scheef" in de veur hangt.. En dus ook aan de veur-kant meer drukt dan bij het ongeploegde! Wij klepelen de groenbemester gewoon kort, laten het liggen en ploegen het dan om.
johndeere6230
@deutz dx 470

Is voor het gewicht zeker? Dat beetje extra wat die doet is meegenomen maar niet nodig🙈
DANOONTJE POWERR
@johndeere6230 Als het voor het gewicht doet moet je de hef niet laten zakken...
13 15 is wel heel vlot. dan spuit de grond 3 meter weg denk. hier is het volgens mij meer bedoeld om de groenbemester wat korter te rijden.
mike_v
En toch moet je zulke snelheden aanhouden met een schijfeg @martijn-lambregtse. Zo te zien is de groenbemester al geklepeld, dan zou die toch al vrij "klein" moeten zijn.
dombras
@martijn-lambregtse bij de juiste afstelling en stroeggen in de schijfeg vliegt het niet weg en is inderdaad ongeveer 15 km een mooie snelheid
mike_v
Wat me nu trouwens opvalt ... Jullie hebben zelf die bok voor de fronthef gemaakt? Maar volgens mij staan die schijven totaal verkeerd? Normaal moet de voorkant van iedere schijf, precies in de rijrichting staan. Maar hier staat net de achterkant van de schijf in de rijrichting en de voorkant onder een hoek? Dan blijft hij helemaal niet in de grond, toch?
+1
DANOONTJE POWERR
@mike_v Inderdaad, hij egt nu met de achterkant van de schijven, haha.
+2
stannetje96
@DANOONTJE POWERR de voorkant was versleten denk 😁
Pauls
@mike_v Mike, deze schijfeg is een krone X type schijfeg maar eigenaar heeft schijven wel omgekeerd gezet, ja toch raar zicht. De leeftijd van dit type is ongeveer 50 jaar en toen was de nodige werksnelheid eerder beperkt tot 6 a 8 kmh, Ik durf deze al eens tot 10 kmh gebruiken maar dan spuit de grond 0.5 m links en rechts weg. Je kan m wel smaller zetten, maar dan werk ie bij trager rijden niet voldoende goed, dit type weegt eigenlijk te weinig om korrelmaisstro in te werken, maar andere gewasresten gaat redelijk goed. Vroeger reed men met 30 a 50 pk met dit type schijfeg. Moest je nog vragen hebben over dit type stel ze gerust, ik heb er wel wat ervaring mee. grtz Paul
mike_v
Dat "wegspuiten" heb je met de moderne schijfeggen ook hoor @Pauls. Maar daarvoor heb je de zijgeleideplaten (zo noemt het internet ze?).

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra 6200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!