Zodebemesten met NH TM 125  Jako tank en Veenhuis ecoject. Foto is geplaatst door john.voort op 16-02-2019 om 12:28:45, met 6 reacties.

New Holland TM 135

john.voort
Zodebemesten met NH TM 125 Jako tank en Veenhuis ecoject

Reacties

Fendt926Driver
10m3 vacuum tank?
Tandem omdat het moet of omdat je die hebt
+1
john.voort
@Fendt926Driver Inderdaad 10 m3 tandemtank omdat we nogal wat grond op afstand hebben liggen en dan rijdt een tandem-asser toch fijner. Aantal jaren geleden toen ik de veenhuis bemester kocht heb ik de hele ton omgebouwd met een nieuwe hefinrichting omdat de gewichtsverdeling niet meer klopte, voorheen hing er een BM bemester achter van 5.4 mtr.
gudo
Wij hebben ook een zo'n jako ton, met later opgebouwde BM hefinrichting. Eigenlijk ook 10x niks, de assen staan te ver naar voren, en de hef steekt te ver uit waardoor de bemester weer n eind achter de ton hangt. Met lege ton over de weg is niet zo fijn als je n hobbeltje tegenkomt......
+2
john.voort
@gudo Jij vindt het 10x niks, ik ben er heel tevreden mee, ik heb heel het chassie veranderd , er is voor het tandemstel 80 cm erbij gekomen en achter het tandemstel zijn de chassiebalken ingekort daardoor zit meteen de hef er heel kort op. De hef kan in alle hoogte bij de tank bij de cilinders en aan de bemester in verschillende gaten zodat het altijd past Deze tank loopt ook heel soepel achter de tractor en de gewichtverdeling is perfect. Ik denk ook niet dat ie nog enigzins op jouw tank lijkt!

(klik om te vergroten)

Foto van het opbouwen van tank en hefinrichting, foto is gemaakt in januari 2012
gudo
@john.voort zo bedoelde ik dat ook niet. Wat ik 10x niks vind is onze eigen situatie. Zoals ik op deze fotos zie, zijn de assen verder naar achteren gezet ofzo? En zal het daarom mooi erover heen lopen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!