Foto van een Taarup Opraapwagen. Na een aantal jaren met gladde banden gereden te hebben toch maar nieuwe gekocht.  Deze zijn een tikkeltje smaller!

Taarup Opraapwagen

Baltus_steyr
Foto van een Taarup Opraapwagen. Na een aantal jaren met gladde banden gereden te hebben toch maar nieuwe gekocht. Deze zijn een tikkeltje smaller!

Reacties

GerbertXL
Misschien zal het qua loopvlak nog niet zoveel schelen, die ronde klere nokians...
Je kunt toch wel mooiere, bredere banden krijgen in die hoogte?
Baltus_steyr
Ik ben van 550/55 -15.5 naar 500/55 -15.5 gegaan dus ze zijn een fractie smaller. Eerst had ik nog smallere banden maar dat werd mij te smal ivm structuur schade. Deze banden zijn prijstechnisch nog redelijk te betalen en ik wil er niet TE veel geld in steken. Verder zijn er volgensmij geen bredere banden bij te krijgen...!
GerbertXL
@Baltus_steyr je hebt gelijk, als je iets breder gaat word ie minstens 10 cm hoger. En als je veel moet aanpassen loopt het snel in de papieren weet ik uit ervaring.
newholland6640
@GerbertXL hoe bevallen jouw banden?
GerbertXL
@newholland6640 Gaat prima, ik heb gewoon starre assen en niks last van zoden eraf draaien bij krappe bochten. Maar, ik moet nog wel iets aanpassen om te zorgen dat de banden niet ergens tegenaan kunnen komen, ik heb al wat beschadigingen.
Sinds ik ze heb geen enkel vochtig perceel in geweest 🙈
Baltus_steyr
@GerbertXL dat klopt. daarom ben ik hier wel snel te vrede mee. Ik wil niet te veel in deze wagen investeren!!
radium45
@Baltus_steyr Pirelli?
Baltus_steyr
@radium45 nee CEAT uit India....
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
Ik ben van 550/55 -15.5 naar 500/55 -15.5 gegaan

@Baltus_steyr en nog niets kunnen vinden met een R in?
diagonaal banden gaan nooit mooi liggen op de rond
dx11
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
500/55 -15.5

Die maat nieuw te krijgen? Waar dan? Hier wel wat wagens op 19/45r17 staan. Zijn even hoog, maar veel kleinere luchtkamer wat wel een nadeel is. Echter wel radiaal
CaseCS130
@dx11 Zijn die echt even hoog? Op papier ongeveer 8 cm lager, maar soms wijkt de praktijk nogal af. De 500-50 17 van @Baltus_steyr zijn op papier even hoog als de 500-55 15.5 nokia's maar zo op het oog op de foto zijn de nieuwe van hem net wat hoger.
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 ik denk dat ze even hoog zijn. De nokia's liggen ook altijd een klein beetje bol. Deze op de foto doet dat niet dus is ook gezichts bedrog!
CaseCS130
Nokia 500/50-17 Altura Flotation+? Bij vd Perk vandaan?
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 500-50-17 weg bij BSL Lochem!
casejxu
Moeten wij ook eigenlijk🙈
+1
Baltus_steyr
@casejxu bij ons werden de lekke banden laatste 2 jaar te veel...!!!
casejxu
@Baltus_steyr gelukkig nog geen een gehad
Baltus_steyr
@casejxu het ging ons de eerste 3/4 jaar best goed , nauwelijks lekke banden gehad.
casejxu
@Baltus_steyr jullie rijden er ook behoorlijk meer mee als wij
+1
Baltus_steyr
@casejxu ja de wagen wordt elke snede gebruikt+ bij een andere boer ook helpen inkuilen. Die boer helpt ons ook inkuilen dus dat scheelt ook weer.
rubencasecs
.

(klik om te vergroten)

Heb hier Alliance 500x 15.5, deze zijn mooi vierkant
CaseCS130
@rubencasecs Alliance maakt die maat als enige nog inderdaad. Maar met 500 euro per band duurder dan een 500-50-17 die je voor 335 al koopt op nieuwe velg.
+1
GerbertXL
@rubencasecs Volgens mij moet je een beetje beter kijken, die dingen zijn zo rond als het maar kan op het loopvlak. Drama dingen lopen ook gelijk kapot als je onder de 2,5 bar komt dus een beetje lucht eruit is ook niet echt een optie.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Taarup Opraapwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!