Zo mag ook weer wat weg pompen voor Pleizier en Timmer met dit prachtige setje.. Foto is geplaatst door wart op 19-02-2020 om 19:32:01, met 22 reacties.

Case IH Puma 230

wart
Zo mag ook weer wat weg pompen voor Pleizier en Timmer met dit prachtige setje.

Reacties

Nu ok al in de nacht bezig? of was de van overdag?
+1
wart
@johndeere6910forever Nu nog gewoon goede dagen maken, maar gaan wel weer 24/6 aan de gang.
catfan55
Mooi plaatje weer wart!

Hoeveel m3 kun je per minuut / uur verpompen met deze combinatie en over wat voor afstand?
+1
wart
@catfan55 Heel erg mest afhankelijk, maar pompen wil die wel!.
Zoals gister rondom put met 450 meter uitgerold en mooie mest 240/250 m3 per uur. Maar met alle slang eraf (1700m) word dat wel minder en maar 180m3/190 m3 is dan nog heel goed haalbaar.
Zitten ook putten tussen waar als je pech hebt de helft bij wijze van wegpompen...
Gemiddeld op een dag inclusief transporten verleggen en noem maar op reken je gemiddeld rond de 100m3 per uur uiteindelijk.
catfan55
@wart duidelijk verhaal! En dat is met een 4” of 5” slang? Sleep & transport slang dezelfde diameter?

Wij pompen 300-450 m3/uur met onze sleepslang set, tot 5km afstand met 2, 450pk pompen. 8” transport en 5.5” sleepslang.

Net als wat jij zegt is de capaciteit erg afhankelijk van dikte van de mest en afstand die er gepompt moet worden. Al is de mest hier over het algemeen wel wat dunner als in NL, komt meer water in de put
wart
@catfan55 Gebruiken 6 duims transportslang en 5 en 4 sleepslang. Ja bij jullie is wel capaciteit dan! Hier niet haalbaar op die manier..
catfan55
@wart en wij hebben voor noord Amerika maar een hobby setje 😅 de grote jongens hebben 10-12 transport en slepen met 8”, hun halen 900+ m3 per uur
Noorderling
@catfan55
Wat voor giften geef je dan wel niet? 20ha per uur over zal ook wel niet meevallen denk ik?
catfan55
@Noorderling wij zitten tussen de 100-175m3 / hectare, afhankelijk van wat er gegroeid wordt, soms zelf 200m3
Noorderling
@catfan55 waarom zoveel als je veel grond tenopzichte van je vee hebt, kun je het dan niet beter verdelen? Of is het 1x per 3jaar een flinke gift?
catfan55
@Noorderling exact, het land wordt bemest voor de mais teelt aan, Het 2e jaar staat hier gerst of haver op voor silage en dat wordt (waar nodig) bij bemest met kunstmest. Het jaar daarna weer mais en krijgt het weer de volle mep mest. Het ligt er maar net aan hoe de klant het wil, en zo doen wij het. Als ze al het land over willen met een lagere gift in plaats van alleen het mais land met een hoge gift kan dat ook prima.
johndeere6230
Quote Reactie van @catfan55:
10-12 transport en slepen met 8”, hun halen 900+ m3 per uur

Goh wat een kuubs zeg, en dan een smalle bemester en groter trekker?
+1
catfan55
@johndeere6230 de meeste hebben 10 of 12 meter, sommige 18 meter breed.
jmos
@catfan55 weet je ook wat voor gehaltes er ongeveer in die mest zit aan stikstof en fosfaat of doen ze daar niet aan mestmonsters?
+1
catfan55
@jmos wij monsteren hier geen mest, dus ik heb geen idee wat de gehaltes zijn. In ieder geval genoeg om mais te verbouwen zonder kunstmest bij te strooien 😂
wart
@catfan55 Zo zoveel kunnen we hier alleen van dromen haha. Maar niet te vergelijken natuurlijk.
Bij jullie nog koud en sneeuw? Voorjaars werk duurd nog even ?
catfan55
@wart voor eind april gebeurd hier niks helaas
mdoornekamp
Mooie pomp combinatie zo met die aanhanger. Kun je tenminste genoeg klein spul en gereedschap meenemen. Wij hadden altijd die pomp tank helemaal vol gepakt. Je hebt gewoon ontzettend veel materiaal/gereedschap nodig. En dingen als extra laarzen en kleding.
wart
@mdoornekamp Ja ideaal zo alles binnen handbereik en voldoende water bij je moet snel kunnen handelen met dit werk. Dat blijft een sport bij dit werk. Jij ook weer actief dit jaar ermee of niet zo veel meer?
mdoornekamp
@wart Ja snel handelen is zeker een sport met sleepslangen. En goed op elkaar ingespeeld zijn.

Ik zit niet zo vaak.meer op de sleep slang. Soms effe een weekje bijspringen. Ik heb zelf ook wel genoeg ander werk. Ik wordt er ook te oud voor. Vroeger deed ik 100 uur per week. 6 weken achter elkaar.
wart
@mdoornekamp Ja dat houd je niet altijd vol zulke uren.. Ik ben ook als invaller nu en straks tweede ploeg als 24 uur daags gaan draaien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Puma 230 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!