Foto van een Strautmann Super VitesseOp het laatste moment toch nog even wat updaten.... Foto is geplaatst door newholland6640 op 07-05-2020 om 18:15:55, met 26 reacties.

Strautmann Super Vitesse

newholland6640
Foto van een Strautmann Super Vitesse

Op het laatste moment toch nog even wat updaten...

Reacties

arjanvw
Set nieuwe messen erin? Hebben wij ook gedaan vorig jaar. Vond dat de wagen niet goed meer sneed, door het elke keer laten slijpen scheelde het 3 cm met een nieuw mes..
huub
@arjanvw zelfde als et slijtdelen aan een ploeg of cultivator. Je denkt dat het wel meevalt tot dat je de nieuwe er naast houdt.
arjanvw
@huub precies! Gaat ongemerkt door de slijtage..
+1
newholland6640
@arjanvw bijna allemaal... Messen waren al niet helemaal top meer en iemand heeft ze verkeerd geslepen...

Dus de meeste maar nieuw gedaan. Een paar redelijke messen aan de zijkant gestopt.
newholland6640
Dit kwam er ook nog ff bij haha..

(klik om te vergroten)

GerbertXL
@newholland6640 Helemaal foetsie gegaan? Ik ben 2 keer een vinger van een afstrijker kwijtgeraakt, zelf weer iets gefabriekt, loopt prima. Messen zijn ook niet goedkoo, ik heb messen die al veel verder heen zijn dan die ouwe op de foto, snijden nog perfekt.
newholland6640
@GerbertXL

Dat het prima loopt geloof ik opzich wel. Wil normaal ook weleens wat zelf maken maar had nu ff geen tijd, de oude is hartstikke dun en al eens aan gelast.

Hoe weet je dat het nog perfect snijd?
GerbertXL
@newholland6640 Gewoon even bekijken wat eruit komt. Als je wat plakjes gras hebt die aan het eind niet doorgesneden zijn is het duidelijk dat er niet goed word gesneden. Bij mij loopt de messenbalk er vanzelf uit en dan krijg ik dat. Gewoon elke vracht druk erop en nergens last van.
Ik heb trouwens nog een zooitje lange messen in de aanbieding, maar jij zult wel de kortere uitvoering hebben net als ik.
newholland6640
@GerbertXL ja oke, duidelijk. Jij hebt ook wat meer pk voor de wagen staan trouwens. Ik wil echt niet langzamer gaan dan nu. Dus de boel moet goed wezen.

Poeh geen idee. Nieuw?
GerbertXL
@newholland6640 Ja nieuw geloof ik, een keer op de kop getikt maar past niet 😞 . Ik zal eens een keer een foto van de 2 soorten maken.
Wel meer pk maar ook de helft van de messen, vanaf nu wel met dubbele messenbalk dus misschien kom ik er wel op terug 😁 .
newholland6640
@GerbertXL ah... De helft van de messen.. dat scheelt al enorm haha... Ben benieuwd naar je bevindingen.... Laat maar weten haha
GerbertXL
@newholland6640 de kleinere past op mijn super.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

newholland6640
@GerbertXL heb jij dan andere messen als wij?
GerbertXL
@newholland6640 geen idee, dan zou ik die van jou moeten zien. Als je interesse hebt moet je de jouwe vergelijken met de maten op de foto en dan weet je het, ze zijn amper gebruikt.
newholland6640
@GerbertXL die messen gebruik je zelf niet?
GerbertXL
@newholland6640 die korte wel. Het is die langere waarvan ik er een stel in de aanbieding heb.
newholland6640
@GerbertXL ik heb de meeste nieuw en die paar aan de zijkanten vind ik wel prima.
Baltus_steyr
Ik heb ook heel wat messen die al behoorlijk weggesleten zijn. Maar ik slijp ze gewoon scherp en zet ze er gewoon in. Ik heb nu ook bijna 2 setjes. Dat is nog wel is makkelijk.Gisteren een goede 14 hectare (volle) eerste snede weggewerkt maar op het laatste kun je toch wel merken dat de messen dan wat botter worden.
arjanvw
@Baltus_steyr als je snijkwaliteit belangrijk vind, zullen ze toch vervangen moeten worden. Messen die versleten zijn, kan je wel scherp maken maar het gras wordt niet goed gesneden omdat de afstand tussen mes en rotor te groot wordt.
Turbobroekie2
@arjanvw met bal invoer minder last van ?
+1
Baltus_steyr
@arjanvw ja is eigenlijk wel beter. Maar wagen is ook al aardig op leeftijd en ik wil niet gaan investeren in een nieuw setje messen als de wagen over enkele jaren mischien wel weg gaat!
casejxu
@Baltus_steyr ik doe er jaarlijks n stuk of 5 vervangen. De nieuwe in het midden en dan schuif ik zo alles n beetje op. Scheelt kosten en toch goed snijwerk
Baltus_steyr
@casejxu ja zo kan het natuurlijk ook. Ik werk de laatste 2 jaar met 2 setjes. Als ze dan bot zijn of na een snede pak ik de scherpe weer. Nu al het 1 ste snede zelf en deels met collega boer gedaan en ondertussen de slijptop tussen de messen gehad in de bakken maar dat valt mij nog wel tegen om ze dan mooi te slijpen!
casejxu
@Baltus_steyr Ja heb ze dit jaar ook in laten zitten de meeste... Maar dat is ook wat idd. Maar der uit halen Kan ook nog wel eens een klusje zijn!
+1
Baltus_steyr
@casejxu ja uit halen is wel een aardige klus. Iets wat je niet zomaar ff doet. Maar door ze regelmatig ff te verwisselen wip je ze er sneller in en uit en blijft het wat beter gangbaar...maar erg praktisch is het niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Super Vitesse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!