Vandaag even de krant naar oma gebracht, onder de motorkap van de 05serie zit een origineel een bakje waar alles warm en droog zit.weet er nog iemand een merk dat zoiets heeft???? Ik niet.

Deutz D4005

stijn-de-bock
Vandaag even de krant naar oma gebracht, onder de motorkap van de 05serie zit een origineel een bakje waar alles warm en droog zit.weet er nog iemand een merk dat zoiets heeft???? Ik niet.

Reacties

+4
a3vandiejen
Nooit gezien, als je pannenkoeken mee neemt blijven ze warm 😁
+3
wim-same
@a3vandiejen Blijven de gehakt balletjes ook warm. ha ha
+2
stijn-de-bock
@a3vandiejen das nog es een idee.🤭
+3
Kramer U800
Staat wel veel warmte af een luchtgekoelde motor. Als je een schuifje op één van de cilinders maakt met een slang eraan naar boven kan je goed je je eten warm houden, als je nagaat dat een luchtgekoelde Deutz +/-160 graden kan worden. Mijn Kramer U800 heeft op de 2 laatste cilinders van de Deutz motor een klep voor de verwarming via slangen gaat de warme lucht de cabine in, ben benieuwd hoe heet dat word.

(klik om te vergroten)

+1
wim-same
@Kramer U800 maar word alleen maar warm onder belasting hoor bij geen belasting blaast er meer koude lucht doorheen dan dat er warme lucht vrij komt. Vandaar dat lucht gekoelde motoren ook niet door de emissie normen komen. veel te wisselende motor temperatuur.
+1
Kramer U800
@wim-same Klopt wat je zegt. Vandaar ook dat er bijna geen luchtgekoelde motoren meer worden gemaakt. Jammer maar helaas...
Rick V
@Kramer U800 een f6l712?
Kramer U800
@Rick V Yes Yes
Husqvarna
@Kramer U800
Hier ook op de 7007c, een klepje op de zijkant van de f4l912.
De shovel ahlmann, heeft juist oliekoeling op de bf4l913, ik geloof voor het oliefilter zit een klep waarmee je de warme olie via een oliekoeler met een ventilator en zo de warme lucht de cabine in kunt blazen.
+2
Kramer U800
@Husqvarna Dat klopt inderdaad. Mijn F6L712 heeft ook een oliekoeler (in de luchttunnel). De V motoren van Deutz hadden hem in het zicht zitten naast een cilinder rij. De D16006 had op de oliekoeler ook klepjes zitten voor de verwarming. De oude VW kevers hadden de verwarming rond de uitlaat zitten (!) het wilde wel eens gebeuren dat de uitlaat doorroestte en dan kwamen de uitlaat gassen zo de auto in. Nu is dit alles ondenkbaar natuurlijk en zitten er over filters tussen.
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 Bizar eigenlijk...kijk maar hoe de sirocco kappie's hun werk deden met het zeil om de motor in de winter.
M'n broers deden begin jaren 70 zout strooien voor de gemeente
En waren maar wat blij dat ze enigszins nog wat warme lucht kregen.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Ja dat waren hele andere tijden! Toen was je blij als je een beetje warme lucht tot je kreeg, en nu kan je veel al geen cabrio meer kopen, en zit er airco en klimaat controle enzovoort in de cabine. Zijn toen heel wat van die kapjes verkocht. Mijn opa had op zijn Landini ook zo'n jas.
a3vandiejen
@Kramer U800 leuk, geen foto van Dirk...en dan ook nog een Landini...😁
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Jawel, ergens boven op zolder diep graven, komt wel weer eens boven drijven als we de zolder opruimen. Het was een 5500.
+2
a3vandiejen
@Kramer U800 Met twee Guldner's werd er eind jaren 60 begin jaren 70 gestrooid.

(klik om te vergroten)

Hoor de verhalen van m'n broers, maar wat waren ze blij met deze cabine's
+1
Husqvarna
@Kramer U800
Ja, en het is bij de 07c serie niet eens de uitlaat, maar er hoeft maar een pakking in de cilinder/kop te lekken en dat komt zo de cabine in geblazen, toch ben ik er 's winters toch wel eens blij mee, 10.000 uur, en je ruikt wel iets olie maar dat valt wel mee.
Kramer U800
Zo'n grote bak heb ik nog nooit gezien. Wel een gereedschapskistje bij een Fendt Fix 2.
+3
stijn-de-bock
@Kramer U800 is nochtans origineel
+1
a3vandiejen
@stijn-de-bock Dat wist ik ook niet, wel mooi.
+3
wim-same
@stijn-de-bock Ja kan ook de krant voor je oma op de stoel leggen en er op gaan zitten, en het teiltje vol doen met water, dan kan je bij oma de vaat wassen.
+2
Kramer U800
@stijn-de-bock Dat geloof ik best. Ben het nog nooit tegen gekomen. Zal er ook mee te maken hebben dat je hem bijna niet ziet als de motorkap dicht zit. Meestal zijn dat soort dingen kwijt geraakt na verloop van tijd. Er rijd bij mij in het dorp ook een D4005, eens kijken als hij voor een beurtje komt of hij dat heeft.
+3
Piet1960
Mijn vader had in de 60er jaren een D40, die had ook zo'n bak dacht ik.
+3
Towaberg
Op mijn D40 stond het ook schitterende optie, schuift over ijzeren haakjes dacht ik. Verwarmde gereedschapskist.
+3
fergusonnetje
Als je op een zomerse dag een koud biertje voor na het persen wilt moet je toch iets anders verzinnen
+4
Piet1960
@fergusonnetje Vroeger ging het bier altijd in een emmertje in de sloot met de hooibouw, altijd koud!
+1
Kramer U800
@Piet1960 Goed idee! Ik heb ook een keer een video gezien waarbij Duitsers een krat bier aan een touw in een rivier legden, die kwam recht uit de bergen dus zal goed koud zijn geweest.
+1
wim-same
@Kramer U800 Was dat bij jou niet bekend dan, een aantal flesjes bier in een emmer in de sloot in de hooibouw. Dan is de temperatuur precies goed..
+2
Kramer U800
@wim-same Nee doe ik nooit, heb geen weiland. Kan het eens aan mijn pa vragen die heeft mijn opa altijd meegeholpen op de boerderij. Wist wel dat het hele gezin aan het einde van de dag een flesje limonade kreeg van Raak. Was hard werken toen.
+1
wim-same
@Kramer U800 Nee, bij ons vroeger ook altijd bier en limonade mee naar het land, en dan in een emmer in de sloot. En als de vrachten vol waren, ( met de hand ) Dan even een lekker koel biertje, en thuis lagen se in de regenton. De hele buurt hielp elkaar toen nog met de hooibouw.
Kramer U800
@wim-same Ja dat waren toen nog eens tijden zeg. En inderdaad alles met de hand. Vader en moeder in de stress 😀😀 Tegenwoordig drinken ze limonade IN de tractor in plaats van erna. Tegenwoordig zie je niemand meer met een hooiberg. Allemaal kuilhopen, veel makkelijker, binnen een paar dagen heb je alles binnen.
+1
wim-same
@Kramer U800 Nou, Vader en Moeder waren niet in de stress hoor. De hooibouw ging toen veel ontspannener dan dat gejaag nu.
+2
a3vandiejen
@wim-same Heb nog wel eens in oktober aan het sloten geweest en trok ik er flesjes bier uit haha.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Zat die nog vol? 😋
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 Jazeker hahah, maar niet lang...
wim-same
@a3vandiejen Maar dat kwam jou ook niet ongelegen denk ik. Ik vond na de winter ook nog een flesje bier in de regenton. Hij smaakte nog lekker ook.
+1
a3vandiejen
@wim-same Zeker, als het maar donker staat haha.
+1
wim-same
@a3vandiejen Klopt, als bier donker en koel staat bederft het nooit als het flesje maar dicht blijft.
wim-same
@a3vandiejen En ik zal maar niet zeggen wat ik in oktober ook uit de sloten trok, Ik had toe land verhuurd aan een schapen handelaar.......
a3vandiejen
@wim-same Sterke drank, of nog gekker?
+1
wim-same
@a3vandiejen Het rook wel sterk, en waren er toch ook wel meerdere.
wim-same
@a3vandiejen Ik heb ze toen die schapen boer wel zelf laten opruimen.
a3vandiejen
@wim-same Verstandig ja.
+1
fergusonnetje
@Piet1960 Best slim idee inderdaad. Want niks is lekkerder dan met een koud biertje neerploffen in je stoel als de kar met kleine pakjes volgeladen staat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!