Afgelopen week toch maar begonnen met het ‘vernieuwen’ van de kuilsilo’s. Met een beetje geluk is de eerste net klaar voor de tweede snee.

Massey Ferguson 6290

EA_MF
Afgelopen week toch maar begonnen met het ‘vernieuwen’ van de kuilsilo’s. Met een beetje geluk is de eerste net klaar voor de tweede snee.

Reacties

+1
EA_MF
Gisteren zijn de keerwanden geplaatst, het wachten is nu op klinkers, hopelijk gaan we dat redden in de eerste helft van komende week

(klik om te vergroten)

Michiel 6280
@EA_MF waarom klinkers en geen beton?
EA_MF
@Michiel 6280 klinkers kosten ongeveer 1/3e van beton en hoeven niet uit te harden. Mocht het ooit alsnog beginnen te verzakken, dan kunnen we er altijd nog een laagje asfalt overheen draaien 😉
+2
Michiel 6280
@EA_MF ohja oke! Valt mij altijd op dat er in Nederland veel klinkers gebruikt worden en en België bijna altijd beton.
+2
sallander
@Michiel 6280 zelfs voor de snelwegen.....🙈
BEboer
In België mag dit volgens mij nt eens ivm silosappen ik heb net 1 gestort alles zelf gedaan kom met wat hulp links en rechts kom uut op 17euro per m2 (zonder muren en afwateringsgootjes)
EA_MF
@BEboer hoe dik is de vloer? Met of zonder wapening? Rijden er hier met een zelfrijdende mengwagen over, dus de vloer heeft wel wat te lijden. In de oude silo’s lagen de klinkers op een zandbaan, die begonnen allemaal te verzakken, nu 40cm menggranulaat dr onder en hopen dat we daar vanaf zijn.
+1
BEboer
@EA_MF 17-18cm met 1net van 8mmm
johndeere6230
Netjes Erik! Worden de nieuwe silo's ook nog groter of dat niet?
EA_MF
@johndeere6230 ouden waren 7,5 bij 38 ongeveer, met wanden van ongeveer een meter hoog. Deze is 8,8 meter breed, 40 meter lang en 1,5 meter hoge wanden.
johndeere6230
@EA_MF

Oohh kijk! Dat scheelt nogal, viel de 1e snee nog een beetje mee?
+1
EA_MF
@johndeere6230 jawel, daar zat mooi gras op. Maar als dr na nu net zo weinig gaat groeien als vorig jaar kunnen we alles wat nog komt wel in deze nieuwe silo houden denk ik 😆
+1
Fast Eddy
Ik zag al aardig wat bezigheid achter bij jullie. Maar dit waren jullie aan het doen.
JoranK
Netjes!

Silo's draaien een kwartslag nu? Staan de silo's nu niet dicht op de stal? heb je dan nog wel makkelijk uitbredingsmogeljkheden voor de stal?
EA_MF
@JoranK klopt, deze, en de 2 die nog gedaan moeten worden, draaien we een kwart slag. Silowand staat 15 meter uit de achtergevel, mochten er robots in komen, dan kan er een spantvak bij aan gebouwd worden voor robotruimtes. Als we gek willen doen en (veel) meer koeien gaan melken op de melkstal, dan moet er schuin achter de bestaande stal (naast de kuilsilo’s) een stal gebouwd worden en maken we in deze stal de wachtruimte e.d. Opzich kunnen we dus alle kanten nog wel op denk ik.
CaseCS130
Hele klus bij elkaar. Laat je alle 3 dit jaar nog zetten? Zie ook al buizen zitten voor perssap opvang. Vang je dat op in de mestkelder of in een aparte put?
Zal straks wel fijn werken als alles klaar is.
EA_MF
@CaseCS130 gaat een hoop tijd in zitten inderdaad, t is de bedoeling om alles dit jaar af te werken, maar dan moet er eerst meer voer weg zijn zodat we de ruimte er voor hebben.

Die buizen zitten gewone straatkolken op, watert af op een buffer sloot/vijver. Dat is volgens het waterschap afdoende. scheelt nogal een paar centen tov gescheiden afvoer. Mestkelder zit hoger dan de silo’s, dus dat kan sws niet 😆
CaseCS130
@EA_MF oké, mooi dat het zo mag. Hier zijn ze er vrij fel op, zeker op maïs en bijproducten opslag. Maar doe je netjes als je ze alle 3 in in jaar doet, wij hebben er 3 jaar over 3 silo's gedaan 🙈
+1
EA_MF
@CaseCS130 ik heb weinig keuze, kan het voer anders niet kwijt 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6290 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!