Foto van een Schaffer 338, al 6 weken aan het voeren met deze AP kuilhapper, bevalt prima๐Ÿ‘Œ. Foto is geplaatst door fendtlars op 29-04-2021 om 15:34:27, met 91 reacties.

Schaffer 336

fendtlars
Foto van een Schaffer 338, al 6 weken aan het voeren met deze AP kuilhapper, bevalt prima๐Ÿ‘Œ

Reacties

+1
Mooie Schaffer.
+1
CaseCS130
Hoeveel dieren moet je er mee voeren?
+1
fendtlars
@CaseCS130 80 koeien momenteel, ca 3800kg per dag
+2
CaseCS130
@fendtlars Zo, dat is nog best een hoeveelheid voor zo'n minishovel en relatief kleine happer. Maar zag bij je andere foto's dat het goed bevalt ๐Ÿ‘
fendtlars
@CaseCS130 ja bevalt super! Je kunt ca. 350 kg pakken per keer, en van nat gras zoโ€™n 500-600 kg maar dan houd het wel op...
Bewust voor dichte bak gekozen, je kunt er zo meel, mineralen in kiepen met dichte bak, en altijd strak werk bij de kuilplaten.
CaseCS130
@fendtlars Dat gaat nog heel aardig, maar je moet wel in 2x happen las ik bij je andere foto. Dat kan ook haast niet anders. Maar lijkt me fijn werken om niks te hoeven wisselen. Hoeveel uur heeft de schaffer en wat rij je er zo bij op jaarbasis?
fendtlars
@CaseCS130 heeft nu 8800 uur, loopt kleine 1000 uur per jaar momenteel, doen er alles mee, voeren, boxen instrooien zand van de kuil schuiven enz...
T930
@fendtlars heb jij al veel reparaties gehad met de 336 ?
Ik heb namelijk het idee dat die dingen bijna niet kapot te krijgen zijn, wij hebben die van ons nu 4 jaar en op een lekke band na niks aan gehad
fendtlars
@T930 nog nooit iets mee gehad, alleen standaard onderhoud olie, filters en vorig jaar nieuwe bussen in de giek.
T930
@fendtlars ja top dingen zijn dat ook een mooi taai motortje die kubotaโ€™s vind ik
CaseCS130
@fendtlars Zo, dat telt hard aan!
fendtlars
@CaseCS130 ja dat doet het, shoveltje loopt 2 x zoveel als de trekkers samen.
+2
CaseCS130
@fendtlars Ik heb ook een tweedehands Schรคffer gekocht maar hoop niet dat ik er elke dag zo lang op zit haha.
fendtlars
@CaseCS130 haha dat hoop ik ook niet, shovetjes zijn niet stuk te krijgen.
EA_MF
@CaseCS130 je weet niet hoe je ooit zonder zoโ€™n ding hebt kunnen werken zodra je dr eenmaal 1 hebt 😅
CaseCS130
@EA_MF Ik heb wel een slag groter gekocht, vind dit formaat eigenlijk erg duur voor wat je krijgt. Hoop dat ik dan met 1 machine af kan, maar de tijd zal het leren. Vond het best een lastige keus, ga je te klein dan heeft het niet veel capaciteit, ga je te groot dan lever je weer in op wendbaarheid en gebruiksgemak. En laagste deur is 2.60 waar ik eigenlijk wel graag onder door wil kunnen.
J asper
@CaseCS130 Ga je er ook mee voeren?
+1
CaseCS130
@J asper in 1ste instantie komt de kuilsnijder er voor te hangen. Dus nog geen verandering in voer wijze.
T930
@CaseCS130 gefeliciteerd heb je hem net nieuw gekocht ? Welk model heb je eigenlijk
CaseCS130
@T930 Ja, moet nog afgeleverd worden. Het is een 9310T.
casejxu
@CaseCS130 gefeliciteerd!!
CaseCS130
@casejxu Dankje, benieuwd of het gaat bevallen. Eerste eigen shovel achtige machine.
casejxu
@CaseCS130 haha Jr kan kr beter afvragen hoe snel... want dat t gaat bevallen is n feit
T930
@CaseCS130 oh oke dat is wel een hele mooie maar ook aardig groot of niet , is het eentje met een telescoopgiek ?
CaseCS130
@T930 Klopt, 6500 kg machine met telescoopgiek.
T930
@CaseCS130 oke nou dan kan het moeilijkste beginnen, het wachten tot de machine eindelijk word afgeleverd haha,
Ik heb ook even even moeten wachten tot de nieuwe case trekker werd afgeleverd, gisteren is die eindelijk aangekomen.
Dus binnenkort even een foto maken voor op tf ๐Ÿ˜‚
+1
CaseCS130
@T930 Drukte zat momenteel dus tijd wil wel om. Maar die Case willen we dan wel even een foto van zien ja ๐Ÿ‘Œ
+1
T930
@CaseCS130 dat komt goed gisteren al een ritje mee gemaakt hij bevalt goed alleen moet die nu worden opgeknapt
+1
fendtlars
@CaseCS130 dat zijn ook mooie schaffers die 9310T
casejxu
Hoe bevalt je deze bak? Kan shovel het prima doen? En hoever krijg je hem ongeveer de kuil in?
CaseCS130
@casejxu bij die andere foto van deze combi heeft hij toen wel een foto laten zien van een bak vol, moest dan wel in 2x. Het is mooi spul zo'n bak omdat je niet meer hoeft te wisselen, maar in graskuil kost het wel wat capaciteit, een bak vol happen moet eigenlijk altijd in 2x van wat ik er van gezien heb.
casejxu
@CaseCS130 ik las het later maar dacht van laat m even goed nog even reageren. En capaciteit is niet heel belangrijk. Haast is sowieso niks en zou me hooguit eens 5 minuten kosten. Sta altijd naast de mengwagen met happen zeg maar. Plus het erf en kuilplaten blijven zoveel schoner.!
CaseCS130
@casejxu Ja dat spreekt mij ook wel aan. Maar het komt er wel iets meer op aan dan een happer met tanden denk ik, maar misschien valt dat mee.
casejxu
@CaseCS130 heb nu dat er vaak wat gras tussen de tanden blijft hangen. Om dan niet te morsen ga je vaak even klapperen met de bak. Dat kan ook niet al te gezond zijn denk ik๐Ÿ˜…
+1
CaseCS130
@casejxu Als het vast genoeg zit om te blijven hangen moet het ook maar blijven hangen bij mij haha.
Na het dagelijkse snijden stap ik altijd even af en hark het gevallen voer even tegen de blokken aan en trek ik eventueel vastzittende kuil even van de tanden.
casejxu
@CaseCS130 haha toch valt dat nog wel eens tegen๐Ÿ˜… zelfde als dat er bij ons wel een gras tussen cilinder en draaipunt vast klemt. Op t snijframe zeg maar
+1
oanejorrit12
@casejxu Hier met mammut happer nooit last van dat er gras bij de cilinders blijft zitten. Wel icm een kromme happer gaat gras tussen t mes en het vaste frame zitten waar die draait, en dan buigen de bouten en dan knappen die weer. En let je niet op dan is het mes van de pen af en is het even klooien om hem er weer op te krijgen๐Ÿ˜…
+1
casejxu
@oanejorrit12 vooral met vollere happen gaat bij open doen wat gras omhoog en dan 90%kans dat t er tussen komt... en blijft...
+1
RaHeados
@casejxu wij hadden een ap kuilhapper met afschuif plaat dat werkte wel mooi. Dan met de mais zat er een plaat die je naar beneden deed zodat het niet tussen de tanden viel. Voor gras klapte je hem simpel weer omhoog en vast aan de haak.
Onze shovel kwam niet helemaal hoog genoeg met die happer dus konden we niet door kippen, dit was een mooie oplossing er voor.
+1
casejxu
@RaHeados ja klopt. Ben bekend met het systeem. Op me werkt maakte we ze zo dat als je de bak niet helemaal open deed blijf plaat omhoog. En als je de bak helemaal open deed kwam de plaat los en naar beneden๐Ÿ‘Œ maar t is wel weer extra gewicht en dat wil ik eigenlijk niet.

Even opgezocht maar type FL DB 1400 weegt 610kg. En met tanden 600kg. Maar daar moet je dan nog weer de bodem plaat bij tellen en je bent verplicht een afschuifer te nemen. En dus extra hydrauliek, draaipunten en onderhoud
+1
RaHeados
@casejxu oh wij moesten wel elke keer uitstappen op de plaat handmatig omhoog en omlaag te doen, werkte ook wel. Het is alleen in de regen niet zo leuk maar je wist niet beter ๐Ÿ˜†.
+1
casejxu
@RaHeados ach in de regen zitten wij toch al buiten dus proberen we daar omheen te laden๐Ÿคทโ€โ™‚๏ธ
+1
RaHeados
@casejxu afschuiven was alleen af en toe reparatie na wat jaren, vetnippels zaten er niet aan ๐Ÿคฃ.
RaHeados
@casejxu afschuiven was alleen af en toe reparatie na wat jaren, vetnippels zaten er niet aan ๐Ÿคฃ.
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 ik pak hier momenteel 1 hap per keer en los hem dan in de voerwagen. Als ik de happer recht heb staan krijg ik hem slecht in de kuil en kan ik niet mooi happen. Ik heb hem nu wat voorover staan zodat die wat mooiere volle happen pakt. Dat gaat best mooi. Een 2 de hap heb ik al wel in het begin geprobeerd maar deze viel dan voorover wat weer in de weg zat om de 2 de hap goed in de kuil te laten schuiven zeg maar. Mais krijg ik hem wel bijna tot goed vol. 2 volle happen en zit daar wel mee aan het gewicht.
Het is wel even aftasten met een heftruck. Heb toch het idee dat een shovel iets meer duwmassa heeft. Maar ik kan het mis hebben. We werken nu voor het eerst met een kuilhapper ( en heftruck)
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr Massa heb je meestal wel met een heftruck. In ieder geval veel meer dan met een minishovel ๐Ÿ˜€. Denk dat de kleinere maat banden die vaak heel hard staan wat minder grip geven als bij een shovel.
+2
Baltus_steyr
@CaseCS130 klopt. maar ik wil er ook niet te onbenullig de kuil mee in rijden. ding is gemaakt om te heffen, niet mee de kuil in te rammen haha. Heb laatst met rechte bak geprobeerd maarr dan komt die niet zover de kuil in en dan heb je maar kleine hapjes!
+1
fendtlars
@casejxu bevalt nog steeds erg goed, voeren er nog dagelijks mee, zijn wel zware maar ook degelijke bakken, deze shovel kan hem redelijk goed aan, alleen bij nattere herfstkuilen of een volle bak perspulp is het krap aan, dan zit er zo een 4 a 500 kg in de happer + 600 kg wat de bak zelf weegt, de kuil in krijgen valt hard mee, goed Halfweg drukt die hem wel 30-40 cm, vindt met dichte bak wel een stuk fijner en schoner werken als met tanden.

maar krijgen met enkele weken/maanden een nieuwe shovel (giant 2500), met cabine, is iets zwaarder als de Schaffer en zal het allemaal iets makkelijker aan kunnen, en aangezien de Schaffer uit 94 komt houd het na 30 jaar nog wel goed vol moet ik zeggen, en tot nu toe weinig mee gehad, maar is een keer aan vervanging toe, en op een kale shovel voeren is niet altijd even fijn๐Ÿ™ˆ
+2
fendtlars

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

casejxu
@fendtlars keurig resultaat zo!
fendtlars
@casejxu alleen het terug halen van de happer na het legen in de mengwagen gaat moeizaam, kan hem tegen de rand van de mengwagen terug trekken dat gaat prima, maar alleen op eigen kracht wordt die er druk mee, of valt door het dode punt heen.
casejxu
@fendtlars oke. Maar dat kan moet de leeftijd van shovel te maken hebben...die van ons heb niks geen moeite. Ook een volle happer trekt ie terug
+1
EA_MF
@casejxu is ook wel een beetje een Schรคffer kwaal 😉
CaseCS130
@fendtlars netjes hoor. Splinternieuwe Giant met dichte cabine gekocht?
casejxu
Quote Reactie van @CaseCS130:
dichte cabine

Dat mis ik achteraf het meest bij de onze. Zeker nu ik de laatste 1,5maand meeste werk op de boerderij doe
zettelmeyer
@casejxu beetje verwend?? Weet nog wel wat moois met cabine
casejxu
@zettelmeyer nee hoor. Maar t regent toch altijd vaker dan gehoopt. Als echt moet maar een water dicht pak aan๐Ÿคทโ€โ™‚๏ธ
+1
CaseCS130
@casejxu Ja is fijn hoor een cabine met kachel. Maar ja, wij zitten met voeren weer in het open. Al helpt het opgebouwde dakje wel tegen de meeste regen nu, een gedeelte waait er toch nog onderlangs. Ik had die kleine Fiat van ons wel voor de voerkar willen hebben en dan de deutz weg en een jongere 80 pk 2 wd trekker terug voor het schudden etc. Maar mijn vader denkt dat de ramen altijd smerig zijn van de stal trekker dus die zag er niet veel in. En aangezien hij verreweg het meeste voert laten we het eerst maar zo.
+1
casejxu
@CaseCS130 met ramen en af en toe schoonmaken bevalt veel beter als nat regenen vind ik zelf๐Ÿ˜…
+1
Baltus_steyr
@casejxu bij mij worden de ramen toch ook wel weer smerig, en voerwagen ook. Dus dat word straks maar weer een keer in de ronde met de hogedruk spuit. Sta dan toch altijd weer versteld hoe goed je dan weer door de ramen kunt kijken 😂 😂
casejxu
@Baltus_steyr nu ik voer maak ik ze wel vaker schoon. Pa kon zich prima redden met matglas
Baltus_steyr
@casejxu als alles maar snel moet gebeuren wen je daar wel aan, die 15 min dat je op de trekker zit daags... 😂 😆
+1
casejxu
@Baltus_steyr nee dat wend echt nooit!!!! Heb echt hekel aan slecht zicht!! Zelfde als dat pa de spiegels altijd helemaal inschuifd....
+1
rommert14
@casejxu schone ramen en spiegels zijn echt een genot inderdaad.
J asper
@CaseCS130 Toch maar een Fendt dan๐Ÿ˜…๐Ÿ˜œ Gooi je voorraam gewoon los๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜Ž
+1
CaseCS130
@J asper Hoef je geen Fendt voor. Heb 3 Steyrs die dat ook gewoon kunnen ๐Ÿ˜‰
J asper
@CaseCS130 Ist probleem ook al opgelost dus๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜Ž
CaseCS130
@J asper Die zijn te knap voor de voerwagen. Oud spul moet eerst op
J asper
@CaseCS130 Voor een mengwagen mocht geen oude trekker van jou laatst. En voor blokken wagen mag geen nieuwe๐Ÿ˜…๐Ÿ˜œ
+1
CaseCS130
@J asper Nee, das een incorrecte quote. Het mag wel, maar ik zie ze hier in de buurt al snel omgeruild worden voor moderne trekkers omdat ze te vaak gedonder er mee hebben. Vooral rij en aftakas koppelingen zijn er niet zo dol op van wat ik hoor.
+1
J asper
@CaseCS130 Je hebt gelijk, niet mogen heb je niet gezegd. Wij ook wel paar keer nieuwe platen erin gehad. Scheelt dat ze die er zo van de zijkant in kunnen zetten door luikje, 300 euro draait die weer.
CaseCS130
@J asper das een koopje ja.
+1
J asper
@CaseCS130 stelt ook niet zoveel voor, zijn van die lammelen. Luikje los slechten vervangen en weer dicht.
+1
trean
@CaseCS130 koppelingen zijn bij oudere trekkers redelijk eenvoudig te vernieuwen, als je er een nieuwere voor zet en daar de aftakas koppeling van verslijt, dan ben je meer geld kwijt.
+1
J asper
Ben het wel deels met @CaseCS130 eens, maar dat is niet omdat oude trekkers slecht zijn. Maar meer als je nu een oude trekker wilt kopen nog dat ze tot de draad versleten zijn anders doet geen mens ze weg normaal ๐Ÿ™ˆ Zit een verschil in tussen zelf een oude trekker hebben staan en er een bij kopen voor een mengwagen.
+1
Baltus_steyr
@J asper hebben hier praktisch altijd een steyr 8080 of 8090 voor staan. Vindt het simpele goede trekkers met lichte koppeling die de voerwagen kan doen en toch veel uren kunnen draaien( wel met normaal onderhoud) . Luxere (grote) trekker is in mijn ogen voor de voerwagen niet nodig, omdat dit simpel en recht toe recht aan is en mij een grote trekker te duur is voor de draai uren van de trekker voor de voerwagen.
J asper
@Baltus_steyr Die doet ook geen mooie 20 kuubs mengwagen, en koop nog maar eens een een goede 8090. Moet je net treffen dan.
Baltus_steyr
@J asper klopt. heb geen ervaring met die 20 kuubers. ja hier kwamen we ook via onze monteur aan. Onze 8080 was al aardig op en was behoorlijk toe aan onderhoud, heeft al met al rond de 30.000 uur gelopen. Motor liep nog piekfijn maar er kwam te veel onderhoud aan. Nu deze met 4 duizend op de klok, maar dat zullen wel niet de orginele uurtjes zijn 😂
+1
J asper
@Baltus_steyr 30 000 echte uren of geschatte uren? zit ook nog een heel verschil in ๐Ÿ˜…

Klopt dat bedoel ik maar, de meesten die weg gaan zijn tot de draad versleten anders gaan ze niet weg.
Baltus_steyr
@J asper geschatte, klokje is wel paar keer rond geweest. ik heb de tel niet bij gehouden maar de monteur wel. Pa heeft de trekker toendertijd gekocht toen ik nog erg jong was.
J asper
@Baltus_steyr Hoe oud is die? Maakt 1000 per jaar?
Baltus_steyr
@J asper die 8080 wat nu weg is bedoel je?
J asper
@Baltus_steyr Idd, toen die weg ging met โ€œ30kโ€ uur
Baltus_steyr
@J asper geen idee, is vorig jaar weg gegaan. ergens bouwjaar 80 schat ik. draaiuren per jaar weet ik ook niet. Is een poos 2 bedrijven mee gevoerd.
+1
@CaseCS130 waarom probeer je niet een keer met de fiat ervoor? Kan je pa er wat aan wennen en weet je gelijk hoe smerig de ramen werkelijk worden..
Hoef je niet gelijk voor te investeren, en evt in de zomer de Deutz er weer voor, met maaien is je toch mooi weer meestal ๐Ÿ˜‰
+1
fendtlars
@CaseCS130 ja, eerst zonder cabine, later er toch bij besteld, aangezien wij hem 2-3 uur per dag gebruiken door weer en wind.
CaseCS130
@fendtlars heel verstandig, krijg je geen spijt van.
rommert14
@fendtlars netjes snijvlak ๐Ÿ‘Œ
bram power
@fendtlars inmiddels al aan het voeren met de nieuwe shovel?
+1
fendtlars
@bram power hij staat bij de dealer, verwacht dat ie deze week komt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schaffer 336 en hebben de trefwoorden schaffer en ap kuilhapper geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!