Foto van een Ford Onbekend. Foto is geplaatst door Alex Miedema op 16-06-2021 om 18:43:02, met 10 reacties.

Ford Onbekend

Alex Miedema
Foto van een Ford Onbekend

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Ik schat een Ford 4600
Albert Peters
@jammermaarhelaas nee latere serie 4100 of zo iets
+1
jammermaarhelaas
@Albert Peters

Waaraan herken je dat?

Tip: alleen de 4000 en al zijn opvolgers hadden deze vorm van gegoten voorasdrager. De 4100 (en 3055) had de voorasdrager van de 2000 en 3000, dus geen gietstuk waar je opzij wat aan kon bevestigen en twee spoorstangen aan een ander soort vooras.
Albert Peters
@jammermaarhelaas gril en uitlaat ook lucht filter
jammermaarhelaas
@Albert Peters

De gril is binnen de diverse modellen van de 600 serie, net als bij de 1000 serie modellen gelijk, in elk geval qua verschijningsvorm.
Voorfilter en uitlaat zijn makkelijke instinkers, kunnen eens vervangen zijn. Gril natuurlijk ook, maar dit is zelfs nog een originele (steunen van komplamp gaten naar onderen toe aan het gril frame).
SJB533
@jammermaarhelaas
Zou theoretisch nog een 4000 kunnen zijn, toch?
+2
RPCounty
@SJB533 nee want hij heeft onder de linker treeplank het hydrauliekfilter liggen. En alle andere kenmerken zeggen ook dat t overduidelijk een 4600 is zoals @jammermaarhelaas al zei.
+1
SJB533
@RPCounty
Details, die ik dus niet weet, vandaar mijn vraag
jammermaarhelaas
@SJB533

Gezien het totaalplaatje duiden naast reeds genoemde zaken ook dit type oliepomp voor de hydraulische stuurbekrachtiging, met zuig en persleiding die vertikaal vanaf de pomp onder de motorkap lopen, de alternator (ipv dynamo) en de toerentellerkabel op de nokkenas (ipv op dynamo) op een type uit de 100 serie (in dit geval gezien de voorasdrager een 4600).

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Ford ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!