De luchtbalg is kapot gegaan ff tijdelijk zo opgelost. Komende week de tractor niet meer nodig dus dan een nieuw veerpakket erop.... Maar wat voor een... Er is zoveel keuze

Klosjes d'r onder

jantje 8110
De luchtbalg is kapot gegaan ff tijdelijk zo opgelost. Komende week de tractor niet meer nodig dus dan een nieuw veerpakket erop.... Maar wat voor een... Er is zoveel keuze

Reacties

+1
Fendt926Driver
Hier luchtbalg ook doorgesleten.
Uit oude stoel luchtbalg over gezet en we rijden weer.
2 uurtjes reparatie werk..
+1
jantje 8110
@Fendt926Driver dat zou ook nog kunnen idd
+4
john deere 7810
@jantje 8110

knoei niet te lang. je hebt maar 1 rug.
jantje 8110
@john deere 7810 ik weet het. Deze komt ook zeker een nieuw veerpakket op. Maar twijfel over een maximo van grammer of de dynamic versie. Maar weet niet of dat veel scheelt in comfort
john deere 7810
@jantje 8110

compleet? of alleen het veerpakket? de dynamic heeft een veel dikker en zachter kussen volgens mij. heb er bij mij deze week een maximo in de john deere 2650 gezet. prima stoel voor zo'n model.
jantje 8110
@john deere 7810 in eerste instantie alleen het veergedeelte. Deze bekleding is nog netjes en in cnh stijl.
john deere 7810
@jantje 8110

die wat je nu hebt kan zijwaarts en voor en achteruit laten veren. (zweven)
de maximo kan alleen voor en achteruit veren (zweven).
jantje 8110
@john deere 7810 klopt is een msg95a zag ik net.
GerbertXL
@jantje 8110 Volgens mij kun je de luchtbalg ook apart krijgen. Grammer.nl
jantje 8110
@GerbertXL klopt inderdaad. Stoel heeft 500 uur terug nieuwe gas cilinders en rollen gehad. Omdat ik na lange dagen last kreeg van mn rug. Heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dus denk dat een compleet nieuwe beter is deze keer. Er zit alleen zoveel verschil in prijzen..
CaseCS130
@jantje 8110 Ja, ook in opties. Ik zit wel een beetje met hetzelfde. Het is natuurlijk zo dat je maar 1 rug hebt, maar het moet wel even betaald en als je niks aan bepaalde opties hebt is het zonde geld. Had bv gelezen dat die actief geveerde stoelen waardeloos zijn.
+1
jantje 8110
@CaseCS130 ben op internet aan het zoeken geweest stoelen te vergelijken, maar dat valt ook tegen. T&w heeft schijnbaar een artikel erover gehad maar kan dat ook niet vinden.
CaseCS130
@john deere 7810 is zijwaartse vering de prijs waard? Ik ben deze winter ook aan een nieuwe stoel toe, maar vroeg mij af of het de 284 euro meerprijs waard is.
+2
@CaseCS130

Ik vind het top, op de voorlader hebben we nu 1 jaar een nieuwe stoel mit zijwaartse vering. Vooral fijn op het erf waar niet alles even mooi vlak is en je van links naar rechts slaat, zit je nu veel rustiger in de stoel. Of op veldwegen met kuilen erin heb je het zelfde effect.
+1
casejxu
@TerraJohnDeerefan t is wel even wennen aan het begin dat je stoel echt alle kanten op gaat. Maar geeft idd heel veel plezier!!
+1
@casejxu

Het is indd even wennen in het begin maar dan is het super. Als dan weer om stap op de andere trekker zonder zijwaarts valt het toch weer een beetje tegen.
CaseCS130
@TerraJohnDeerefan @casejxu @ford8630power Oke, dus jullie zeggen duidelijk doen. Had gehoopt voor ongeveer 1000 klaar te zijn, maar dat gaat zo niet lukken 😅
+2
casejxu
@CaseCS130 ja als ik thuis stoel qan het vervangen raak gaat ik het ook zeker nemen.! Huidige stoelen doen het nog super dus moet nog even geduld hebben😅
GerbertXL
@CaseCS130 voor 1000 kun je het echt wel redden maar dan moet je geen trekkers gaan rijden met een dure stoel, als je het verschil niet kent merk je het niet.
Zijwaartse vering vind ik ook zeker het geld waard. Als ie niet lekker in het midden terugkomt zal de demper/gasveer (weet niet precies wat het is) wel versleten zijn.
Ik heb een maximo dynamic in de jd 6910, machtige stoel.
Als je een echt dure koopt kun je m er ook prima weer uithalen als je de trekker inruild. Ik zou eens informeren bij dealers of ze wat hebben. De JD dealer hier had pas bij een heel stel trekkers de standaard maximo ingeruild voor een luxere versie.
+1
CaseCS130
@GerbertXL ik heb 2 stoelen waarvan de ene lek en het zitkussen versleten is en de andere eigenlijk een draaiplateau moest hebben. Dus wilde van die beide stoelen maar 1 goede maken en op de trekker die de langste dagen maakt echt een goede stoel hebben. Eentje die even wat meer doet dan de standaard maximo. Had eerst de Maximo comfort in gedachten, maar als je daar zijvering, draaiplateau en verlengde rugsteun op neemt zit je al niet ver meer van de luxere variant af die dat allemaal standaard heeft.
Ik heb ze nog nooit hier bij een dealer zien staan en ook online staat er weinig te koop bij dealers. Dus dacht maar gewoon bij een stoelenspecialist te bestellen.
case 745 xl
@GerbertXL ik heb in de 6430 ook een dynamic dar is echt een geweldige stoel. Zit zelfs verwarming op. Maar dat gebruik ik nooit
+3
CaseCS130
@GerbertXL na lang er tegenaan hikken toch ook een dynamic besteld.

(klik om te vergroten)

GerbertXL
@CaseCS130 Mooi man, gaat je bevallen. Heb je nog die ouderwetse grammer met korte armleuningen en "hoofdsteun" die er bovenop zit ipv er overheen schuift?
+1
CaseCS130
@GerbertXL die had ik eerst en dan een eenvoudige. Nu de dynamic met grote armleuningen en die hoofdsteun die er voor langs schuift
CaseCS130
@GerbertXL Nog een domme vraag waar ik tegenaan loop. Hoe werkt de hoogteinstelling eigenlijk bij een grammer stoel? Ik weet dat de grote hendel automatisch het gewicht instelt als je deze even naar boven aantikt. In het boekje staat dat dezelfde hendel helemaal naar boven of naar beneden de hoogte instelt. Maar daar verander je dan toch ook weer de stijfheid van de vering mee?
GerbertXL
@CaseCS130 dat automatische gedoe vind ik persoonlijk niks. Ik stel 'm zo in dat m'n onderbenen recht naar boven staan en m'n knieën op 90 graden. Dat vind ik fijn en word ook aangeraden door fysiotherapeuten (oid) geloof ik.
Bij sommige trekkers heb ik de stoel wat hoger gemaakt omdat ik vaak tegen de bovenkant van het bereik aan zit te tikken (ik ben aan de lange kant).
Ik hou dus totaal niet in de gaten of de gewichtsinstelling klopt, als ik iets aan m'n voeten heb of dat ik m'n sokken rijd pas ik de hoogte ook weer iets aan dus ik zie er het nut niet helemaal van in.
CaseCS130
@GerbertXL Ja, zo doe ik het meestal ook. Bij mij is het juist andersom met de nieuwe stoel. Die is wat hoger dan de oude van zichzelf dus zit ik een beetje tegen de onderkant van het veerbereik. Maar denk dat het nog net goed gaat.
Heb de oude stoel uit elkaar voor wat nieuwe rollen om die dan in een andere trekker te zetten waar de stoel af en toe iets van lekt. Dat lekken is niet constant dus doet mij denken aan iets met de schakelaar voor de automatische gewichtsinstelling. Maar dat is me toch een overengineerd ding. Jammer genoeg zijn de onderdelen veel te duur om wat te proberen dus die moet straks maar in het oud ijzer.
jantje 8110
@CaseCS130 bij deze stoel staat hij voor mij toevallig precies goed als hij stopt met pompen. Die er eerst op zat moest ik ook altijd even bij laten pompen.
Afgelopen week een luchtbalg gevonden dus die kan ook weer gemaakt worden.
+1
CaseCS130
@jantje 8110 Ah, dat is het mooiste ja. Bij de CS staat die op een behoorlijke verhoging, lijkt iets hoger dan bij jou op de foto.
Mooi dat je nog een balg gevonden hebt. Voor een 2e trekker vast nog een fijne stoel.
ford8630power
@CaseCS130 dat hendeltje ervan blijft nooit staan bij onze JD maar bij het ploegen neem ik een elastiek mee zodat die blijft staan. Dan werkt het erg prettig, maar op de weg niet. Dan ga je teveel zijwaarts in de bochten.
+1
ArieV
Mooie creatieve oplossing!!
Welgerap52
Weet je zeker dat de balg lek is , veel vaker gaan de slangen lek
jantje 8110
@Welgerap52 een veerclip heeft hem door gesneden

(klik om te vergroten)

+1
CaseCS130
@GerbertXL interessant, maar zoals bijna gewoonlijk niet ff een prijs erbij durven zetten.
Had de stoel met lekke luchtbalg van onze mede tf er wel voorbij zien komen.
+1
casejxu
@CaseCS130 idd.... Dan wil je niet verkopen vind ik altijd. Ik zal ook bijna nooit naar n machine kijken als er geen prijs bij staat. Als ze der snel vanaf willen staat er wel m scherpe prijs bij☝
+1
GerbertXL
@CaseCS130 ja stom dat prijs op aanvraag. We kennen allemaal de discussie daarover wel maar het is wat het is. Gewoon een mailtje sturen, kost niks. Soms word je verrast, positief dan wel negatief.
+1
CaseCS130
@GerbertXL Zo is het, dank voor de link!
+3
jantje 8110
@GerbertXL afgelopen week bij de dealer een Maximo comfort en een dynamic vergeleken. Ook nog even gedacht aan alleen het veergedeelte ervan te vervangen omdat ik wel gehecht was aan de steyr kleuren op de stoel.
Uiteindelijk toch een complete dynamica stoel gemonteerd.
Wel even wennen aan dat van links naar rechts gezweef, maar bevalt uitstekend.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!