Foto van een Takeuchi TB 250 bezig met rietmaaisel op  mijn kar te laden. Alles moet vanaf rijplaten gebeuren om bovenop te blijven. Dit is in het Diemer bos, vlakbij waar de spoorbrug het Amsterdam-R

Takeuchi TB 250

+5
radium45
Foto van een Takeuchi TB 250 bezig met rietmaaisel op mijn kar te laden. Alles moet vanaf rijplaten gebeuren om bovenop te blijven. Dit is in het Diemer bos, vlakbij waar de spoorbrug het Amsterdam-Rijnkanaal overgaat. De Muiderspoorbrug.

Reacties

+2
langeslagdiesel
Heel herkenbaar : heel laat maaien, of niet. Heel laat maaikorven, of niet. Alles op hoopjes zetten, en hopen op vorst om schadevrij de hoopjes af te kunnen voeren in ecologische zones. Daar waar dat allemaal niet lukt ga je op dit soort manieren aan de gang. Of helemaal niet. Je blijft lachen met al die vergroenings gedachten van achter het bureau. De functie van de sloot begint een beetje bijzaak te worden hier en daar.
+2
radium45
@langeslagdiesel mooiste is inderdaad 2 weken vorst met nachte van -10
Dit zijn werkzaamheden voor Staatsbosbeheer
langeslagdiesel
@radium45 daar gaan lekker wat uurtjes in zitten in de stille tijd.
radium45
@langeslagdiesel Ik moet daar niet teveel over nadenken maar dit alles wordt betaald door geld van anderen. Zijn ook al maanden bezig voor Defensie, veel werk, veel uren en ook nog leuk werk.
+2
langeslagdiesel
@radium45 ja. Gemeenschapsgeld. Het stuit inderdaad nog al eens tegen de borst. Maar doe jij het niet, staat er een ander.
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
heel laat maaien, of niet. Heel laat maaikorven,

Vast een domme vraag
Maar waarom niet einde zomer, als het mooi droog is? Of, droger als ‘heel laat’ 😅
casejxu
@ronald-deutz-fahr dan hebben ze dit nog niet bedacht.... in t voor jaar krijgen ze geld.... de hele zomer bedenken ze waar t aan op te maken en laatste paar maandjes moet dit en dat maar even om t potje wel leeg te maken anders krijgen ze volgend jaar minder🤣🤣 me broertjes zijn der behoorlijk druk mee zeg maar
@casejxu hahah ja gaat dat zo?😂
Jouw broers werken bij sbb?
+1
casejxu
@ronald-deutz-fahr klopt. Nee beide bij grondverzet en verhuur bedrijf wat daar aardig wat werk verzet. Net als voor Noord-Hollands landschap
+2
langeslagdiesel
@ronald-deutz-fahr in de ecologische gebieden staan plantjes. Het soort plantje, en de tijd van het jaar waarin het zaad van dit plantje overlevingsrijp is bepalen wanneer het terrein gemaaid of überhaupt betreden mag worden. Dat daar toevallig een sloot loopt die dan niet of heel laat onderhoud krijgt is bijzaak.
+1
casejxu
@langeslagdiesel t is ook vooral dat de beestjes en vogeltjes die er leven niet gestuurd mogen worden... en de meeste hebben van november tot februari siësta dus kunnen ze aan de bak met suks
radium45
@stippie Ik kom straks nog bij jou over de weg 😀
stippie
@radium45 hoezo dat?
radium45
@stippie moet even naar Den Helder.
stippie
@radium45 oké, dan kom je dichter langs @DANOONTJE POWERR dan mij 😁
+1
radium45
@stippie Ja ook maar ik slinger nogal op de weg dus kom ook kort bij jou langs,en ik rij veel binnendoor vanaf Enkhuizen en ik rij eerst ff naar St, maarten nogwat en dan naar Callantsoog en dan naar Den Helder en als ik goede moed heb maak ik de oversteek naar Texel.
+1
casejxu
@radium45 dijk langs alkmaardermeer is afgesloten voor als je teveel slinger.... Dan mag je helemaal binnendior
stippie
@radium45 oja, binnendoor rijdt meestal wel mooi ja, het is nou donker, maar anders zie je ook ff meer. Probeer als ik met de trekker ergens heen moet, vaak terug een andere route te rijden.

Weekje naar Texel?
radium45
@stippie nee een paar uurtjes. Voor zaken.
stippie
@radium45 ook nog wel een endje rijden vanaf Gelderland naar Texel denk?
radium45
Quote Reactie van @stippie:
denk

Ja een hele reis. Maar ben dat gewend. Rij soms ook dagelijks naar Amsterdam voor werkzaamheden
stippie
@radium45 oja, dat scheelt dan wel ja
+1
DANOONTJE POWERR
@radium45 gezellig hoor, heb de koffie op.
Biertje dan maar?
stannetje96
@DANOONTJE POWERR jij zit ook tot laat aan de koffie dan haha
+4
DANOONTJE POWERR
@stannetje96 Anders zit ik te vroeg aan het bier 😉
casejxu
@DANOONTJE POWERR dat zou t laatste zijn waar ik moeite mee zou hebben🤣
+1
DANOONTJE POWERR
@casejxu ik ook niet, dat is nou precies het probleem 😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Takeuchi TB 250 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!