Tussen de vele hoestbuien door gaan we rustig verder... De 6600 ligt nu bijna zo goed als volledig onderdelen. Enkel de vooras wil ik het komende weekend proberen demonteren. Nadat ik de vooras op de

Schlüter Super 950V

+5
Schluterfan
Tussen de vele hoestbuien door gaan we rustig verder...

De 6600 ligt nu bijna zo goed als volledig onderdelen. Enkel de vooras wil ik het komende weekend proberen demonteren. Nadat ik de vooras op de schragen gelegt had, viel mij er wat op. Deze vooras is van hetzelfde type als die van mijn Compact 950, alleen blijkt hier de montage van de reducties anders te zijn... Ik weet dat deze vooras niet meer de oorspronkelijke is die er in de fabriek is ingebouwd, maar is wel van het zelfde type. Deze vooras zat ooit onder de sloper Schlüter die ik staan heb, en die is van Maart '68. De trekker die ik restaureer is van Januari '73. Kennelijk hebben ze bij ZF dit type vooras tijdens de productieperiode ervan aangepast. Ook de kruiskoppelingen lijken anders.

Wordt vervolgt...

Reacties

Towaberg
Blijft niks van over! Degelijk werk👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 950V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!