Advertentie in vakblad Profi 1991. Foto is geplaatst door WaterDeutzer op 30-05-2022 om 18:52:36, met 9 reacties.

Zetor 6245

+3
WaterDeutzer
Advertentie in vakblad Profi 1991

Reacties

+1
wotan2
Wel typisch dat die grote Zetor een dubbel hydraulisch aanhanger remsysteem heeft en een enkel leidingsysteem voor de lucht remmen. En dat voor de Duitse markt.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @wotan2:
En dat voor de Duitse markt

1 kring lucht. Ik weet dat niet, maar ga er dan vanuit dat er in die jaren standaard dan geen veerremcilinders op volgwagens trekkers zaten. Met het dubbel hydraulische systeem bedoeld men van de trekker zelf. Dubbelleiding hydraulisch aanhangwagen remsysteem moet nog worden uitgevonden.
+1
roy jd3130
@WaterDeutzer ik heb zo wel lucht als hydrologische wagen rem allebei enkel werkend. Hydrologisch was optie heb ik gehoord
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @roy jd3130:
wagen rem allebei enkel werkend

In de meeste landen waren luchtremmen standaard op trekkers, tot aan jaren'70 enkel, daarna dubbel. Hydraulische volgwagenrem is maar in weinig landen toegepast, zoals ook Nederland.
Nadeel van hydraulisch is duurder plus werkt niet zo soepel als luchtsystemen. Alle Zetors hadden natuurlijk al een compressor aan boord.
+1
toonvanbergen
Mooie folder!
WaterDeutzer
Quote Reactie van @toonvanbergen:
Mooie folder!

Ik ben in '91 en '92 op vakblad Profi geabonneerd geweest. Voor 't eerst sinds die tijd weer eens in gebladerd. Heel boeiend! Dit van Zetor was 1 pagina advertentie.
+1
wotan2
@WaterDeutzer ik hou ook van die oude tijdschriften. Ergens nog jaargangen landbouw mechanisatie van half jaren tachtig tot 2005? geloof ik. Ooit ook een partij Lm uit het oud papier gevist; niet helemaal compleet maar van eind jaren 50 tot eind jaren 60.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @wotan2:
eind jaren 50 tot eind jaren 60.

Dat is zeldzaam hoor! Ik heb LM gebundeld volledig van 1980 tot 1991. "Trekker" ook vanaf begin.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6245 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!