Foto van een John Deere 6530 Premium, de laatste baal naar de wagen brengen. Het is hier al een paar weken droog, dit de 3e keer dat ik pakken hooi aan het verzamelen ben. Ook tevens voorlopig laatste

John Deere 6530 Premium

+2
wotan2
Foto van een John Deere 6530 Premium, de laatste baal naar de wagen brengen. Het is hier al een paar weken droog, dit de 3e keer dat ik pakken hooi aan het verzamelen ben. Ook tevens voorlopig laatste keer want het gras groeit niet meer.

Reacties

TTolner
Oei, flinke droogte daar. Hier in Drenthe zou een beste bui ook geen kwaad kunnen.
JohnDeere5085
Je heb er in elk geval knappe wagen en voorlader voor zo te zien 👍
+1
wotan2
@JohnDeere5085 Ja voorlader is een maand oud, de vorige had wat kuren, de nodige speling en lekkages. Maar die was meer dan 15 jaar oud dus kon ook wel. De wagen is van de loonwerker, te leen als je hem laat persen.
Baltus_steyr
Hoe gaat het met de mais, heeft die geen extreme last van droogte?
wotan2
@Baltus_steyr ik ben blij dat ik dit jaar minder mais gezaaid heb, want het zal niet geweldig zijn wat we gaan oogsten. Op een perceel na, stond mais mooi, maar het was al droog toen de pluim kwam. Nu met de kolfzetting weinig water gekregen ( 20 mm totaal), en eigenlijk al 3 weken temperaturen van rond de 30 graden, met enkele uitschieters naar boven.
Van gras en klaver hoeven we nu ook niet meer veel te verwachten, maar daar hebben we al een paar mooie snedes geoogst.
Baltus_steyr
@wotan2 pfu this der bij jullie dan wel erg droog dan. Hier wordt het ook erg droog 😅 . Wordt er bij jullie in de buurt nog beregend, en is dat nog mogelijk??
wotan2
@Baltus_steyr hier in de omgeving word niet beregend. Is eigenlijk normaal niet nodig. Het is ongekend droog, normaal blijft het gras altijd groen hier, volgens de mensen die hier al langer dan ik wonen. Nu is vrijwel alles dor. Vandaag voorspellen ze onweer, ze zullen zien of er wat betekenis valt. Volgende week weer boven de 30 graden. Als we nu niks krijgen zitten we voor september aan de mais.
Baltus_steyr
@wotan2 oke. dan wordt de mais dus ook niet veel dit jaar bij jullie. niet mooi!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6530 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!