Foto van een Massey Ferguson 6180. Zou die het trekken?. Foto is geplaatst door frank_mf op 01-10-2022 om 18:57:26, met 92 reacties.

Massey Ferguson 6180

+2
frank_mf
Foto van een Massey Ferguson 6180. Zou die het trekken?

Reacties

J asper
Met dat gras wat er nu staat vast wel👌
+1
frank_mf
@J asper Kneuzer 😅
Siete
@frank_mf
Dan maar in de kruipversnelling 🤪
+3
J asper
@frank_mf Die paar picup tandjes kun je toch geen kneuzer noemen?😜😜👌
+1
frank_mf
@J asper Kan geen verschil merken tussen een met standaard kneuzer.
mf 6150
@frank_mf
Maaier zelf nog goed in orde? Ziet er vrij roestig uit
J asper
@mf 6150 Heb je zo na even stil staan, die verzonken kappen zijn wel mooi!
+1
mf 6150
@J asper
Is ook weer zo, ja klopt heeft onze fella ook. Roest niks
+1
frank_mf
Quote Reactie van @mf 6150:
Maaier zelf nog goed in orde? Ziet er vrij roestig uit

Frontmaaier was de aandrijving kapot aan de zijkant waar je tegenaan kijkt. Maar draait weer super. Bij elkaar denk 6 uur werk. Achtermaaier is technisch goed maar optisch wat werk. Speling op de schijven valt me niks tegen voor een Fella. Veel reserveonderdelen ook bij gehad.
mf 6150
+2
@J asper Kneust super en 0 onderhoud
+1
J asper
@MaartenMandemaker Ik hoef geen kneuzer. Maar als ik graag wou kneuzen, leek het mij wel een mooie kneuzer. Juist omdat het alleen maar een paar picup tandjes zijn. Leek mij een stuk minder agressief en een stuk lichter trekken.
@J asper Ze zijn wel een stuk dikker als pickup tanden, net zo dik als schuddertanden, en het uiteinde is gespleten. Hij trekt het gewas door een tegenkam. Wij hebben in 25 jaar dat we ermee maaien nog nooit een tand kapot gehad
rommert14
@MaartenMandemaker die ramos is anders niet zo denderend hier...
@rommert14 Wat mankeert eraan?
rommert14
@MaartenMandemaker veel storingen met sensoren
J asper
@rommert14 Het is mischien dat je bandjes hebt, maar verder snap ik niet dat je überhaupt sensoren op een maaier moet hebben🙈
rommert14
@J asper positiesensoren voor de bandjes en op de maai armen, is voor de isobus bediening
J asper
@rommert14 Maar als je echt zoveel storing hebt kun je hem dan niet rechtstreeks maken? Weet niet hoeveel ventielen je over hebt.
rommert14
@J asper nee dat lijkt me echt een verschrikking om mee te werken nu kan alles via de rijhendel bediend worden.
J asper
@rommert14 Elke keer storing of stilstand lijkt mij erger.
rommert14
@J asper als je veel hectares moet wil je graag een goede bediening en geen gepruts met ventielen.
+5
J asper
@rommert14 Dat is dikke onzin, zeker met de trekkers van hedendaags waar je alles in kunt stellen. Storings vrij werken was mij een stuk belangrijker.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @J asper:
Dat is dikke onzin

Je maait dit jaar voor het eerst met een tripple maaier.
En nog geen 8% van wat rommert maait en je bent al ervarings deskundige?
Knap hoor
J asper
@Fendt926Driver 😂😂😂😂

Mij goed hoor, maar ik ken niemand die graag stil staat met storing onder het maaien. Als jullie dat wel liever hebben jullie je zin.

Jij hebt geen ervaring met de trekkers van heden daags, maar je kunt tegenwoordig met goede electrice ventielen alles in stellen en ook op de rijhendel.
Fendt926Driver
@J asper we hebben het er over dat de bediening op 1 (rij) hendel makkelijker is en dus iso bus besturing een uitkomst is.
En dan wil jij direct alles veranderen dat je 3 of 4 hendels nodig bent om te maaien
J asper
@Fendt926Driver Bij een trekker van heden daags kun je als je maar ventielen genoeg hebt alles zo in stellen dat je het op de rijhendel kunt bedienen. Dat had ik een stuk liever dan een isobus bediening die storing heeft(want dat is in rommert zijn geval aan de hand zegt die). Als die geen storing geeft is het natuurlijk niet nodig om hem rechtstreeks te maken.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @J asper:
Bij een trekker van heden daags kun je als je maar ventielen genoeg hebt alles zo in stellen dat je het op de rijhendel kunt bedienen

Maaiers heffen is kopakker management op de hef.
Maar front en achter appart is 3 ventielen.
2 bandjes zakken is 2 ventielen.
Dus je moet buiten de hef 5 ventielen kunnen bedienen op de rijhendel.
Zoek er maar 1 die dat kan
J asper
@Fendt926Driver Fendt one. Maar bij onze kun je er zelfs al 3 bij op de pook zetten dus dan heb je er nog twee tekort zet je de bandjes op flippers.

Maar zoals ik zeg als het niet nodig is is het niet nodig. Maar als te vaak storing had had ik het wel geweten.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @J asper:
Maar als te vaak storing had had ik het wel geweten.

Dat hebben we vernomen.
Voor elk probleem heb jij een oplossing
Feit dat een isobus gestuurde machine niet mechanisch over rulled kan worden vergeten we dan voor het gemak maar even.
Of ga jij een nieuwe machine van een 60.000 direct naar het mechanisatie bedrijf brengen om er nog even voor 10.000 aan te laten ombouwen?
+5
J asper
@Fendt926Driver Had helemaal van jou gedacht dat je wat vindingrijker was. Maakt mij niet uit hoor maar denk liever in oplossingen ipv problemen. Onze deutz ladewagen zit ook volledig op ventielen. Nadat er al een nieuwe bedienings kast op gekomen was en de tweede ook vervelend ging doen🤑
Fendt926Driver
Quote Reactie van @J asper:
Onze deutz ladewagen zit ook volledig op ventielen

Maar dan praat je ook over een aanschaf van 1500 euro 7e hands met 3 snelkoppelingen van 8 euro per stuk als aanpassing.
J asper
@Fendt926Driver Oja mooi dat jij weet hoe dat zit ja😂 Twee bandjes zakken 2 ventielen twee maaiers zakken 2 ventielen en bandjes draaien via de load sensing. Maargoed is onmogelijk blijkbaar.
+1
rommert14
@J asper deden wij hier bij de stroblazers ook wel hoor.
rommert14
@J asper jij hebt vast nog nooit met een isobus machine gemaaid, dan wil je niet meer anders.
@rommert14 wat is precies het verschil tussen een Isobus machine die je bediend op je rijhendel, of een machine met een aantal olieslangen, die je bedient op je rijhendel, dan wel icm kopakkermanagement?
rommert14
@ronald-deutz-fahr de rest van de maaier moet ook bedient worden, dan heb ik al een berg ventielen nodig, dit is veel simpeler.
J asper
@rommert14 Jij zegt zelf dat je zovaak storing hebt. Als ik moet kiezen tussen een vracht slangen in trekker drukken en alles via een goed ingestelde trekker kon bedienen. Of tussen storing en stilstand en alles via de isobus en 3 loadsensing slangen was het voor mij zeker niet heel moeilijk kiezen.
rommert14
@J asper zal best maar je krijgt het nooit zo mooi werkend als het origineel
J asper
@rommert14 Klopt, maar jij hebt liever storing?
rommert14
@J asper nee, maar dan ruil ik hem nog liever in, maar zo erg is het gelukkig ook weer niet sensor vervangen kan binnen 5 minuten.
J asper
@rommert14 👍🏻👍🏻 Valt wel een beetje mee dus
rommert14
@J asper valt ook wel mee alleen beetje jammer dat niemand weet waarom ze steeds stuk gaan
rickboer blija
@rommert14 heb je ze ook al stuk gehad tijdens het maaien met de nieuwe trekker? Anders zou het bijvoorbeels overspanning kunnen zijn bij jullie 7624

Is er ook nog iets bijzonders te zien aan de kapotte sensoren? Geen beschadigingen ofzo?

Hier iets vergelijkbaars met onze mf (ook wel een bekend agco probleem), de electronische ventielen voor de aftakas (en de instellingen daarvan) gaan geregeld kapot. Gelukkig zijn die binnen 5 min te vervangen
rommert14
@rickboer blija met de nieuwe wel mínder heb ik het idee, sensoren zie je niks maar volgens agco is het onze schuld want wij monteren ze verkeerd, vervolgens de dealer een nieuwe erop gezet en precies hetzelfde probleem. Het zal wel wat met de spanning te maken hebben maar geen idee hoe en waar.
rickboer blija
Quote Reactie van @rommert14:
volgens agco is het onze schuld

Niet het eerste merk waar ik dat bij hoor....
rickboer blija
@rommert14 klinkt misschien stom hoor, maar misschien moet je de zekering van de achteruitrijverlichting er even uittrekken. Die zet stroom op de 7e pool in je verlichtingsstekker, en daar hebben wij ook al eens problemen mee gehad.
rommert14
rickboer blija
@rommert14 als de 7e pool op 1 of andere manier toch verbonden zit met je sensornetwerk kan het mogelijk zijn dat daardoor de sensor stuk gaat. Sensoren zijn vaak 5 volt, en vinden 12 volt niet zo leuk

Hier een keer meegemaakt dat we een groot deel van de zekeringen kapot hadden omdat de 7e pool aan het chassis van de kipper vast zat, en vervolgens de hele achterbrug op 12 volt te zetten
rommert14
@rickboer blija aha, rare taferelen dan
rickboer blija
@rommert14 jup

Kan je wat wennen aan de automaat het het maaien?
rommert14
@rickboer blija jazeker voldoet best
@rommert14 Oke, die zitten er bij ons niet op gelukkig.
+1
frank_mf
@MaartenMandemaker Deze hierboven heeft ook geen sensoren. Vier slangen voor drie ventielen en een touwtje met kogelkraan. Werkt eenvoudig.
+1
@frank_mf Hoe eenvoudiger hoe beter voor ons gebruik vind ik. Onze mesttank werkt ook op 4 dw ventielen, bevalt mij prima.
rommert14
@MaartenMandemaker het is wat meer een loonwerkers uitvoering, wij wouden perse bandjes en dan krijg je dat, zit ook hectare En urenteller op.
@rommert14 Ja precies, op een gegeven moment ben je zoveel aansluitingen nodig dat je niet meer zonder bedieningskast kunt.
rommert14
@MaartenMandemaker ja en je kunt de functies op de multipad zetten en dat werkt toch wel zo mooi
@rommert14 Ja dat zal wel. Dan heb je alles in de hand.
+2
frank_mf

(klik om te vergroten)

Ja onze hark ook veel sensoren en Isobus. Er zit zoveel op dat je niet meer zonder kan eigenlijk. Moet zeggen dat ik de meeste functies ook wel gebruik dus zit er niet voor niks op.
+2
dx11
@frank_mf ik heb op de Lely niks zitten, en mis het ook niet. Lijkt mij met een maaier netzo. Al riep ik dat over een vario en electronische ventielen 3 jaar terug ook nog
frank_mf
@dx11 Nee klopt. Maar voor alle functies zou ik wel 20 dw ventielen moeten hebben ofzo, dan is twee slangen (LS 3) toch wat makkelijker
rommert14
Poah daar hebben wij een 8730 tussen staan 😂
+2
mf 6150
Paar slagen aan de pomp en dampen met dat hok👌
+1
arjanvw
Wel een mooie trekker! Met nog XM 108 banden!
+1
frank_mf
@arjanvw ja rondom op 25mm xm, prachtig! Jammer genoeg tikkie droog. Maar komt wel goed.
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @frank_mf:
droog

Dat bent ze allemaal wel maar stuk gaan ze niet zomaar!

(klik om te vergroten)

+1
frank_mf
@DANOONTJE POWERR ooh dan vallen die van mij nog wel mee 😜
J asper
@frank_mf Doet de trekker het inmiddels weer goed?👍🏻
frank_mf
@J asper nog niet. Moet m nog uit elkaar halen. Dit was alleen voor de foto’s voor de verkoop van de maaiers.
john deere 7810
@frank_mf

een van de klanten bij ons heeft er een john deere 3650 tussen staan. als je maar tijd hebt wil het prima.
+1
valmet6400power
@arjanvw @DANOONTJE POWERR
Wij hebben nog het eerste setje 480/65 R24 en 540/65 R38 liggen van de 6400. Denk dat ik ze daar laat liggen en over 20 jaar voor de hoofdprijs verkoop 😂
De 6400 staat nu jaarrond op smalle wielen dus slijten doen ze niet meer 😄
+1
DANOONTJE POWERR
@valmet6400power donker wegleggen 😉
+2
valmet6400power
@DANOONTJE POWERR
Dat zijn ze ook, zitten geen lichtplaten in het dak 😃
arjanvw
@valmet6400power prachtig, dat zijn nog echte mooie soepele banden!
+1
trean
Met een 6290 gaat het ook, en deze zijn ook aardig taai, dus het zal wel gaan als je een licht of normaal gewas hebt, bij een zware eerste snede zal het heel langzaam gaan.
case 745 xl
@trean heel langzaam gaat dan uiteindelijk altijd nog sneller dan met 2 maaiers
trean
@case 745 xl meer maaiers is ook meer vermogens verlies in de aandrijving, en meer gewicht over de grond slepen, het is denk ik net hoe het uitkomt met versnellingen wat sneller is als het zwaar gaat
case 745 xl
@trean snel rijden kost ook veel vermogen. En met een trippel maaier heb je alweer een 3de minder dat je over de kopeinde rijd dus dat spaart enorm tijd
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @trean:
Met een 6290 gaat het ook,

Die van mn buurman bedoel je?
Ik had hem al een paar keer zien staan, maar zag hem gister pas voor het eerst maaien.
Echt hard rijdt hij niet
hobbyboer
Verder niks mis mee, misschien blojft alles wel langer heel zo.
En prachtig mooie gewichtsverdeling
trean
@hobbyboer ja, die bedoel ik, is dat wel een 6290 trouwens? eerst hadden ze een 6265 volgens mij
hobbyboer
Quote Reactie van @trean:
ja, die bedoel ik, is dat wel een 6290 trouwens?

Denk het wel ja.
Ik ben niet zo op de hoogte van de mf-typenummers en weet ook niet welke ze allemaal hebben, maar deze zag ik toevallig deze week rijden
+2
MF 2725
Het is een MF, natuurlijk gaat dat! 🤔 😂
john deere 7810
@frank_mf

een van de klanten bij ons heeft er een john deere 3650 tussen staan. als je maar tijd hebt wil het prima.
rickboer blija
Trekker weer helemaal inorde?
frank_mf
@rickboer blija Nee helaas. Van de winter pas aan de beurt. Zolang de handel niet op z'n gat ligt en er nog machines staan waar wat aan moet gebeuren komt deze nog niet aan de beurt. Maar wil m voor de eerste snede (liefst al veel eerder) klaar hebben.
rickboer blija
@frank_mf ik wens je veel suc6!
Hier destijds ook wel rare dingen beleeft met de koppeling in onze 6180, gelukkig deed de trekker het uiteindelijk altijd
geerts 88
Staan de maaiers nu te koop?
frank_mf
@geerts 88 Ja voor de handel gekocht.
sanderdh
Zeer mooie trekker (:

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6180 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!