Foto van een Alasco Dumper sticker. Ooit eens een stapeltje oude Alasco-Indumo stickers gevonden. Deze heb ik maar op mijn coolbox geplakt.  In die tijd reed ik veel met de laatste echte Alasco dumper

Alasco Dumpers

+10
Fast Eddy
Foto van een Alasco Dumper sticker. Ooit eens een stapeltje oude Alasco-Indumo stickers gevonden. Deze heb ik maar op mijn coolbox geplakt. In die tijd reed ik veel met de laatste echte Alasco dumpers die gemaakt zijn in Gieten.

Reacties

+5
a3vandiejen
Gaaf hoor.
+13
bob de bouwer
Ik heb kort geleden contact gehad met mevr. Thie uit Assen, nieuwsgierig, lees maar.
Dit wist ik ook niet

De oprichter van Alasco Bv oftewel Asser Las en Constructiebedrijf was mijn vader. Dhr K. Thie. Het bedrijf heeft gestaan in Gieten waar ik als jong kind vaak te vinden was. Ook hebben we tijdelijk in Assen gezeten. Mijn vader is helaas al in 2009 overleden en het bedrijf is verkocht en niet meer in handen van de familie. Dit is nl het type ( 5m3 ) wat in de 80e en 90e jaren werd gebouwd en door mijn vader is ontworpen
Dhr Koers heeft het bedrijf inderdaad overgenomen van mijn vader dhr Kor Thie. Ergens eind 80 jaren meen ik of al in de 90e jaren. Ik was toen nog een klein meisje. Maar zeker tot begin jaren 80 zat mijn vader nog als directeur op het bedrijf. Ik heb nl op het terrein leren auto rijden. Dus vanaf de 70 jaren was het bedrijf idd gevestigd aan de Bonnen 2 in Gieten. Mijn vader heeft het bedrijf nog een tijd voortgezet aan de Storkweg in Assen. Dhr koers is verder gegaan aan de Bonnen in Gieten. Dus uw informatie klopt gedeeltelijk. Mijn vader was de oorspronkelijk directeur cq eigenaar.
Jammer dat niet bekend was dat de oorspronkelijke oprichter en directeur van het bedrijf dhr Kor Thie was. Kent u de rubsbanden ook die op de sticker staan? Die kwamen eind jaren 80 om op zeer drassig land te kunnen rijden.

(klik om te vergroten)

Sticker van Alasco te Assen
+6
a3vandiejen
@bob de bouwer Schitterend hoor, wat leuk dat ze dit aan je verteld. En een Lamborghini ervoor met rups.
+6
bob de bouwer
@a3vandiejen Ze reageerde op markplaats waar ik een dumper te koop had staan. En toen kwam ze met dit verhaal. Ik denk dat heel wat Alasco eigenaars/gebruikers dit helemaal niet weten
+1
a3vandiejen
@bob de bouwer Harstikke leuk zo onverwachts.
+5
Fast Eddy
@bob de bouwer

Nooit geweten waar ze in Assen hebben gezeten en dat er dus ook echt dumpers in Assen zijn gemaakt. Het pand is vorig jaar gesloopt.
+6
wim-same
@bob de bouwer Prachtig dat je deze geschiedenis heb weten te krijgen. Ik hen in het verleden veel met een Alasco Dumper uit Gieten gereden. Het waren super dumpers, met net even meer oplegdruk dan een Spijkstaal dumper. @a3vandiejen heeft verleden jaar nog met zo'n Alsco dumper gereden met de mais oogst bij @Fendt926Driver Huub Wulferink.
+2
a3vandiejen
@wim-same Ja en was ook heel gaaf om eens mee te rijden.
+4
Hurli356
@bob de bouwer dit is echt wel toffe achtergrondinformatie ja!
+2
steyrlanzboy
Mooi
+3
Towaberg
Dat zijn de mooiste verhalen 👌👌👌👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Alasco Dumpers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!