Mooi beeld over het leven in een plattelandsgemeente als Essen.De boer ziet schoon zijn kans met twee dagen mooi weer om nu het kan mest uit te rijden. Twee wandelaars die komen genieten van de natuur

Case International Maxxum 5130

+18
maarten-suykerbuyk
Mooi beeld over het leven in een plattelandsgemeente als Essen.
De boer ziet schoon zijn kans met twee dagen mooi weer om nu het kan mest uit te rijden. Twee wandelaars die komen genieten van de natuur aanschouwen de bezigheden en gaan wijselijk eventjes opzij.
Ik woon hier zo graag!
Ondanks alles wat ik soms zie, hoor en lees vind ik dat hier mens, natuur en landbouw toch nog steeds mooi in elkaar verweven zijn.

En nu de ware toedracht bij de foto. Tijdens de de terugrit van de wekelijkse boodschappen kwam ik achter dit span te hangen, zo gek als ik ben heb ik het helemaal gevolgd tot aan de akker. Zo’n jaren negentig combinatie zie je nu eenmaal niet meer op elke hoek van de straat! Sowieso wordt ik wel vrij wild van dit soort combinaties, dus ik wou heel graag dit prachtspan op de gevoelige plaat vastleggen.
Maar helaas, de boer draaide af in het pad op de foto, op zich niet zo erg, maar het feit dat het pad niet echt toegankelijk was met de auto en dat m’n dochter nog op de achterbank zat was het niet echt de ideale moment om eventjes een half uurtje te gaan tractorspotten.
Kort daarna begon het te regenen, dus ik troost me met de gedachte dat ik toch geen mooie foto’s had kunnen maken.
Maar heb er wel weer eentje bij op de bucketlist om eens een reportage van te maken!
+2
tractorquintentje
@maarten-suykerbuyk is van de landbouwer die naast loonbedrijf Bart Sprangers woont volgens mij. 😉 Dus als je hem wilt spotten, kan je hem daar gaan zoeken.
+1
maarten-suykerbuyk
@tractorquintentje ik kende hem niet, maar dan heeft ie toch een heel eind gereden, van Hoogstraten tot Essen-Hoek!
+3
tractorquintentje
@maarten-suykerbuyk hoorde vandaag dat deze tractor op dit moment op 38 000u zou staan.

Reacties

+7
Albert Peters
Mooi verhaal Maarten
+6
WaterDeutzer
Een foto waar je eerst aan voorbij gaat. Maar als je 't verhaal leest maakt 't hem bijzonder!
+8
Massey 2705
Prachtige omschrijving Maarten.
Ik kijk uit naar het ,,vervolg,, van deze Maxxum...!👍
+4
toonvanbergen361
Mooie toelichting!
+3
Towaberg
Zoals wij allemaal, beetje licht in de kop als we een tractor zien 🙈

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International Maxxum 5130 en hebben de trefwoorden mesttank en Ipsam geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!