Ook deze mooie trekker stond vorig weekend in bocholt. Type weet ik helaas niet,is een driecilinder je komt meer tweecilinders tegen dacht ik.

Hatz onbekend

+8
stijn-de-bock
Ook deze mooie trekker stond vorig weekend in bocholt. Type weet ik helaas niet,is een driecilinder je komt meer tweecilinders tegen dacht ik.

Reacties

+3
kramer
Een weetje voor @hooidonk 😄
+3
hooidonk
@kramer
De eigenaar van deze prachtige Hatz zit in onze Hatz-appgroep, leuk dat hij zelf de moeite genomen heeft om hieronder de reageren!
+3
Towaberg
Zal wel een van de grotere hatz trekkers zijn vermoedelijk, een hele mooie 👌
+3
willem d
@Towaberg Dit model is uniek. 3-cilinders komen niet voor in de geschriften van Hatz. Deze trekker komt waarschijnlijk uit Woubrugge, gezien de bijzondere achterbanden en is volgens overlevering gebruikt als spuittrekker en ongeveer 40 pk. Volgens dezelfde overlevering is de trekker niet zo lang geleden naar Belgie verhuisd.
+2
Towaberg
@willem d wil dit zeggen dat iemand hier een 3 cilinder heeft ingebouwd, of iets anders?
+2
willem d
@Towaberg Samen met de vorige eigenaar heb ik eens geprobeerd om het type vast te stellen. Niet gelukt. Ik had wel belangstelling om zowel deze, als de 1-cilinder van dezelfde eigenaar, over te nemen. Maar zijn zoon heeft ze verkocht aan een verzamelaar in Belgie.. Het was mij ook niet duidelijk of de vader of de zoon de zeggenschap over de trekkers had.
+4
Deutz Diesel
Dit een Hatz TL40. Een zeldzame nederlandse verschijning. Deze trekker is als TL33 uit de fabriek gerold en door de Nederlandse importeur opgevoerd van 33 naar 40 pk. En het type veranderd naar TL40. Deze Hatz is onlangs naar België verhuisd.
+2
kramer
Nou, @stijn-de-bock je heb wel een zeldzame te pakken, hier wat info.
fahrzeugseiten.de/Traktoren/Hatz/…
+8
Dit is idd een TL 33 die in Belgie en Nederland verkocht werd onder het type naam TL40 en dit om de concurrentie aan te kunnen tegen bv de MF 35 en Fordson Dexta.
Hij is idd samen met zijn broertje (serie nr opeenvolgend) vorig jaar uit Nederland naar Belgie verhuis om onze Hatz collectie te vervolledigen.

(klik om te vergroten)

+3
Towaberg
@oldtimer-tractoren-service prachtig, proficiat met je collectie 👌👌👌
+2
hooidonk
@oldtimer-tractoren-service
Echt een hele mooie foto van de gebroeders!
Heb je enig idee hoeveel er van dit type zijn?
+2
Zijn er in totaal van de TL33 - 44 stuks gebouwd. Hoeveel er dan uiteindelijk naar TL40 zijn omgezet weet ik niet juist. Wij hebben van dit type er momenteel door omstandigheden 3 staan. de kleine op de foto is een TL12.
+3
hooidonk
@oldtimer-tractoren-service

Het zou best kunnen dat het er niet eens niet veel meer dan deze drie zijn geweest.
Bijzonder om 3 van zulke exemplaren te hebben staan, hopelijk kunnen ze bij elkaar blijven.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!