Een zooitje droge ronde balen is nooit verkeerd om weg te voeren tegen een eventuele herfstkuil.. Foto is geplaatst door GerbertXL op 31-05-2023 om 13:30:46, met 13 reacties.

John Deere 6420

+4
GerbertXL
Een zooitje droge ronde balen is nooit verkeerd om weg te voeren tegen een eventuele herfstkuil.

Reacties

+7
GerbertXL
Ik had nog wel iets meer ronde balen als de bedoeling was. Zaterdag gekuild en zondag zagen m'n ouders dat ik een perceel vergeten was 😁 .
Dus dinsdag de loonwerker gebeld en die heeft het een paar uur later in de baal gemaakt.
Iemand anders heeft ook een poosje op de opraapwagen gezeten dus die geef ik gewoon de schuld 👍
+4
Herbert
@GerbertXL ha, die grappen hebben we hier ook wel eens met de loonwerker gehad. Savonds in het donker kuilen en de volgende ochtend nog een perceel vol zwillen zien 🤣
GerbertXL
@Herbert en hoe lis je dat op dan? Als het daarna regent is het wel treurig en de kuil weer openmaken doe je ook niet zo.
Ik had 17 percelen te kuilen dusja, dan vergeet je weleens wat. Al was de laatste keer dat ik een perceel ben vergeten minsens 5 jaar geleden.

Edit: 26 percelen, ik ben alweer in de war 😀
J asper
Is toch een mooie meevaller😜🤣 Een boel meer opbrengst dan verwacht👌
rommert14
@GerbertXL gebeurd hier heel soms en dan laten we het ook gewoon in balen maken, of gelijk opvoeren maar dan moet het perceel niet te groot zijn
+1
Herbert
@GerbertXL ook gewoon in balen gedaan. Paar balen passen ons ook wel. Meende dat de kuil toen ook al goed vol zat en het dus ook niet zo'n probleem was
newholland6640
@GerbertXL

Hier kwam dat ook weleens voor, zeker met wisselingen op de raapwagen. Deze keer perceel voor perceel afgewerkt. Dat is soms niet het meest efficient qua routing, maar zorgt wel voor n hoop rust in de kop.
Herbert
@newholland6640 is het dan niet net zo makkelijk om het ff op een papiertje bij te houden? Streep je ja zo de percelen af die je klaar hebt
+1
GerbertXL
@newholland6640 Ja dat is niet zo verkeerd qua organisatie maar ik hou ervan om de verschillende "soorten"percelen af te wisselen.
Ik heb een groepje percelen vlakbij huis omringd door bomen waar het gras niet zo hard droogt, een groep percelen waar geen bomen omheen staan, een groep percelen waar er geen mest op komt en een groep percelen met uitgestelde maaidatum.
Als de loonwerker ergens balen van moet maken met veel percelen maak ik een kaartje met google earth van de percelen en de route naar het perceel in paint en dan stuur ik dat door via whatsapp.
Baltus_steyr
@GerbertXL lang leve whatsapp google maps screenshot en paint. zo doe ik het ook regelmatig met de loonwerk(ers) . Werkt altijd goed!
+1
RaHeados
@Baltus_steyr google maps spelden prikjes werkt ook mooi. Soms krijg je hele vage route beschrijvingen en snap je niet hoe je rijden moet. Volg je google maps weet je waar je bent en het eigenlijk niet zon lastige route was 😂. Moeten ze niet vergeten door te appen als ze dat gezegd hebben.
GerbertXL
@Baltus_steyr klopt doe ik ook.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!