Illustratie van:

Atlas 1302D - Middenste zware piston hefarm atlas 1302 -HB54 bandenkraan reageert niet meer

Na altijd feilloos te hebben gewerkt kan de graafbak nog slechts een 4 meter hoog van de grond omhoog gebracht te worden .Hoger wil deze nu niet meer omdat de middelste zware piston niet meer in-of uitschuift. Kan iemand mij hiervan een mogelijke oorzaak geven ? Zekering defect, klep die blijft hangen of een elektr. sturingsfout ??

Deel dit topic

Reacties

Dennis_dB
Komt er wel druk op de slangen naar de piston? Zakt het toerental van de moter als je de piston wil bedienen?
Met deze informatie is het moeilijk om een oorzaak te geven. Het kan aan de aansturing van de piston liggen dus in het ventiel of aan de piston zelf. Dat is met deze informatie niet te achterhalen.
superpower
Een zekering zal het niet zijn, zo geavanceerd zijn ze nog niet 😛. probeer dit eens, zet de bak op de grond, koppel de toevoerleiding los van de niet werkende piston. beweeg nu eens de joystick. als er olie uit spuit ligt het aan de piston anders kan het ofwel de joystick zijn ofwel de klep. Beetje WD40 kan wonderen doen...
Toerental zakt moment dat de zuiger zou moeten uitschuiven. Hoe een klep met WD40 te smeren en is dit een regelmatig voorkomende panne met die valven ?
paulusmahandel
Het stuurventiel blijft hangen waarschijnlijk.
als je de bewuste slangen zou volgen kom je bij een stuurventiel uit.
deze wordt aangestuurd door je joystick en versterkt zeg maar je oliestroom.
volgens mij kun je het stuurventiel bij deze types ook handmatig bedienen.
maar zoals @Dennis_dB zegt het is op afstand lastig
Dennis_dB
Als het toerental van de moter zakt op het moment dat je de cilinder wil bedienen, denk ik dat de klep wel werkt maar de oliestroom naar de cilinder tegengehouden wordt of de cilinder vast zit op de 1 of andere manier.
Dennis_dB
Zit er een slangbreukbeveiliging op de cilinder? Deze zou eventueel ook voor problemen kunnen zorgen. Je kan ook de slangen van de cilinder op een andere stuurschuif aansluiten. Zo kan je uitsluiten of het probleem in de stuurschuif zit. Als het probleem niet in de stuurschuif zit kan je de bovenste pen uit de cilinder halen en de cilinder zo bedienen. Als de cilinder dan wel beweegt is er een mechanisch probleem.
superpower
Draai.eens.olieleiding.van.de.cilinder.dan.weet.je.het.metteen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1302D en hebben de trefwoorden atlas , grond , olie hydrauliek en geen beweging in zware midenste piston geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
486