Spitmachine

Tis nog vroeg maar.... wie heeft er ervaring met een spitmachine op knip achtige grond ipv ploegen voor maisland(en grasland). Ik hoor dat het eens in de zoveel jaren best wel eens goed is om voor deze bewerking te kiezen. krijg het idee dat op sommige plekken in mijn perceel door de jaren heen de structuur nogal verstoord is. Sommigen beweren zelfs om in de winter indien het toe laat te spitten. Het land is niet gedraineerd.(te hoge waterstand)

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Wat is de definitie van knipland? Gespit blijft in ieder geval in het voorjaar langer nat en zacht dan geploegd land..
weideboer
Klei op veen, hoog ijzer gehalte, fosfaatfixserend
walker1
Klei en veen is met spitten goed te mengen en het kn mooie humeuse klei opleveren. Veengrond gaat wel uitdrogen en verteren als het bovenop ligt en dan kan het dus voor inklinken zorgen. Het kan beter zijn om eerst du structuur van de bovenlaag aan te pakken. Hoe dik is de kleilaag en de onderliggende veenlaag? En de grondwaterstand?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ploegen , winter , spitten , grond , ervaring en structuur geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
360