John Deere 3130 - Aftakas john deere 3130 werkt niet na reparatie!

Hallo tf`ers.

vorige week heb ik mijn john deere 3130 gesplitst aan de motor en aan de versnellingsbak, dus als het ware het koppelingshuis met de hi/lo en aftakas er van tussen gehaald. dit alles om de keerring van de prise- as naar het koppelingshuis te vervangen. hiervoor moesten uiteraard de hi/lo en het aftakas eruit. maar omdat dit alles nu toch uit elkaar moest heb ik gelijk alle zuigerveertjes plus o-ringentjes vervangen van deze onderdelen. plaatjes van de hi/lo en aftakas waren nog goed. nu heb ik alles weer netjes terug in elkaar gestoken. leidingen en alles dubbel gecheckt of echt alles wel goed zat. en nu doet de aftakas het niet. de schakeling aan ze zijkant waar het regelschuifje in zit wordt wel gewoon bediend. zachtjes hoor je wel iets in de bak maar hij draait niet. en het rare is dat hij voor dat ik hem uit elkaar haalde wel draaide. ook de weerstand als je aan de stomp draait lijkt heel laag. hef en de hi/lo doen het wel gewoon. kan het dat hij iets niet aangrijpt en niet meeneemt? iemand andere ideeën? ik hoor het graag.

thomas
thomasvw13

Reacties

boegie
Als alles precies zo zit als het zat zou die het moeten doen. Aftakaskoppeling kan dus niet andersom zitten? Al weet niet of dat bij deze trekkers mogelijk is?
trekkerdockter
Als je het schakeldeksel losneemt dan kan je met lucht testen op de leidingen of er druk op de pto koppeling komt en dat moet je voelen als je dan aan de stomp draai.
john deere 7810
Je busje is naar beneden gevallen.

vanaf het aftakaspakket gaat een as naar achter. deze kun je er ook bij uit trekken met het aftakas pakket. met een beetje pech valt het busje wat de voorste as en de as van de aftkas moet verbinden naar beneden...

bij de 4 cilinders kun je het nog redden als je de aftakas van achter loshaalt en dan het busje weer op de voorste as prutsen
3130ls
@john deere 7810 ja inderdaad dat schuif busje. Zat al even te denken hoe het ook alweer zat.ik denk ook dat dat het is.
Als de schuif niet goed staat of de Rembrandt versleten is dan blijft hij juist draaien
+1
JD3010
@3130ls Heb je een echte Rembrandt in je trekker? 😝
+1
3130ls
@JD3010 vandaar de waarde😂
thomasvw13
Hallo heren. Dank jullie wel. Heb mijn hefdeksel eraf gehaald en inderdaad.
Het busje is naar beneden gevallen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 en hebben de trefwoorden john deere , john , netjes , motor , aftakas , versnellingsbak , deere , hef , werkt niet , onderdelen , weerstand , vervangen en as geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!