Ford 8340 - Demonteren olieslangen aan het stuur Ford 8340

Hoe demonteer ik t best de hydrauliekslangen die naar t stuur gaan.( Ford 8340sle) Benader ik die van motorzijde of via t dashboard. Zo te zien is t in beide gevallen nogal wat sleutelwerk.Aan de motorzijde zit een plaat ervoor waarachter n isolatieplaat zit. Links en rechts van t dasboard zitten 2 rechthoekige plaatjes waarachter je de slangen kunt zien zitten, maar niet voldoende om te sleutelen.
Bvd voor uw reactie
JDgeneric

Reacties

nhmonteur
De slangen kan je los maken door de luikjes onder het dashboard, je moet wel wat isolatie weghalen en dan kan je er redelijk bij.
Zijn de slangen lek dan? Want de slangen gaan halverwege over in leiding. Als er een lek is zal ik hem gewoon vervangen voor een complete slang, is veel makkelijker te monteren.
JDgeneric
@nhmonteur dank voor uw reactie. Ja dr is daar ergens een lek. Een slang die onder hoofdremventiel loopt is erg verroest, rubber is er vanaf. Vermoed dat die ook lek is. Als trekker niet loopt=stuurt, dan lekt er niks , ga je sturen dan lekt r ergens n beetje olie.Vooral de onderste moeren aan de slang zijn slecht bereikbaar, lijkt me n goed idee dus om n langere slang te nemen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8340 en hebben de trefwoorden ford , t , links , Sleutelen , 8340 , dashboard , stuurslangen demonteren en olieslangen stuur geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!