Illustratie van:

New Holland TM 190 - aankoop TM190 2007 met 9500 uren. waar op letten

Ik ben een tractor aan het zoeken van 150PK of meer en heb nu een NH TM190 van 2007 gevonden met 9500 uren op de teller.
De eigenaar verteld dat hij volledig in orde is, maar waar moet ik op letten als ik naar deze tractor ga kijken?
Is het verstandig om een TM190 met zoveel uren te kopen, of kan ik beter verder zien voor iets anders?
Ik vind hier allerlei problemen met de TM190's, dus vandaar mijn vragen.

Zijn het enkel de eerste modellen waar je met de handjes vanaf moet blijven, of zijn de latere ook niet zo geweldig?

alvast bedankt,

Jan

Deel dit topic

Reacties

+1
nhmonteur
Er zitten wel wat goede tussen, maar als ik eerlijk ben, begin er niet aan, dan kan je beter voor een tm155 kijken. Deze zijn een stuk degelijker en als je de pomp iets open zet dan heb je ruim 150 pk.
jeroen13
@nhmonteur
Wat is het probleem eigenlijk bij die 175's en 190's? Dat die de olie van de versnellingsbak en achterbrug niet gekoeld krijgen en dat leidingen zowel binne als buiten de bak te nauw bemeten zijn?
nhmonteur
@jeroen13 de allereerste hadden inderdaad wat problemen met de koeling, maar de meeste zijn daar op omgebouwd. Maar de elektronica is gewoon niet heel goed bij die modellen. Vaak heel rare storingen waar de oorzaak bijna niet van te vonden is. Ook de elektronisch geregelde brandstofpomp is niet het sterkste punt van deze trekkers. Wij hebben zelf nog wel bij klanten 2 190's lopen die buitengewoon goed doen. Maar ook nog een 175 en das niet echt een toppertje. Die heb ik al vaak van binnen en buiten gezien.
juan
Ben wel nog vergeten te vermelden dat hij toch liefst 50km/h zou moeten lopen, en dat kunnen de TM155's niet.
Rdeweerd
@juan 190 is geen goeie serie hoor je iedereen over , kijk anders is naar een 165 ultra ofzo,
maar waarom zou deze 50 moeten lopen? want ik zie daar alleen maar nadelen aan ..
Jasperfendt
@juan In agripower stond nog mooie 165 ultra met fronthef pto bij vrielink machines
juan
Bedankt voor de info allemaal.
Beter dus niet doen.
ik heb al een aantal keren met een oude fendt 818 en een 916 gereden, en die lopen allemaal 50/54. Dat is voor die grote van tractoren toch niet echt een probleem, en omdat het voor mij vooral voor op de baan te gebruiken is, lijkt me dat toch een leuke snelheid.

Ik zoek rustig verder naar iets anders.

Alvast bedankt.
rubenv
Een tvt 195 geen optie?
dat is opzich wel degelijk spul bij normaal gebruik
MaxxuM4ever
@rubenv onderdelen/onderhoud van een tvt is wel wat hoger als van een tm als ik mij niet vergis. Ik lees hier nogal eens dat het gebruikelijk is om een variobak te wisselen tegen de 10.000 uur. wellicht kan @nhmonteur dit verder toelichten. op mijn oude werk is er om deze rede indertijd een gebruikte tm155 gekocht ipv een tvt. Maar zoals met alle trekkers moet je het gewoon treffen. Onze nieuwe cvx heeft ook om de haveklap electrische storingen, geef mij dan maar een oudere trekker mee die je niet laat staan.
nhmonteur
@MaxxuM4ever op zich gaan de variobakken wel langer mee dan 10000 uur, maar de kans op storingen rond de 10000 uur is gewoon wel groot. En gaat dan de bak bv kapot dan is dat niet met een paar euro gemaakt.
juan
Dat is zeker een optie. alleen de prijs is meestal wel wat hoger.
Ritchie
TM 155 is ook vrij gemakkelijk op 190 pk te krijgen, dus das het probleem niet denk ik. Hier in de buurt rijdt een TM 140 met zelfs 240 pk..

Ben zelf nie zo fan van een 175/190'er, rijd wel eens met een 175 maar geef mij maar een kleiner of ouder type 😉
wessel8830
Kabelboom van de bak en vooras van tvt's zijn punten die je in de gaten moet houden
Fordje4600
Kijk of er een oliekoeler op de achterbruk zit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 190 en hebben de trefwoorden new holland , nh , tm190 , tractor , kopen , aankoop en 2007 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2.264