Renault 56 - Start slecht bij koude motor

Beste, ik ben al een hele tijd in het bezit van een Renault 56 met voorlader echter start deze altijd zeer slecht bij een koude motor. De kleppen zijn gesteld, verstuivers afgesteld, nieuwe zware accu en de startmotor is gereviseerd. Als hij even gelopen heeft en dan start ik hem weer springt hij gelijk aan. Zou iemand weten wat de oorzaak kan zijn? Het is trouwens een watergekoelde (perkins) motor. Alvast bedankt.
MartijnT

Reacties

stephan-inter
Opvoerpompje lek
+1
davyke
Een 56 heeft een luchtgekoelde MWM motor.
Wimsumar
Beste MartijnT: Een RENAULT met Perkins motor is van het type SUPER-7(D) en geen 56, al hebben ze verder veel overeenkomsten. (Maar dit terzijde).
De trekker + motor zijn niet bepaald nieuw meer (bouwjaar rond de 1965). Slijtage zal z'n tol opeisen. Een ongetwijfeld lage compressie als gevolg van slijtage van de motor zal een vlotte koude start in de weg staan. Dit is niet eenvoudig te verhelpen. Zit er overigens een voorgloeisysteem (zogenaamde vlamstart) op de motor?
+1
D439D
@Wimsumar mijn allis chalmers fd3 half gas stand vlammenwerper aan en start goed
MartijnT
Oke, ik heb er eigenlijk niet veel verstand van maar het is in ieder geval een watergekoelde Renault 55 of 56. Er zit een voorgloeisysteem op de motor dmv een gloeispiraal, deze krijgt stroom en wordt warm.
kramer
Je heb dan een Renault 55 met een Renault motor 715 en als alles werkt zoals je zegt, dan is zoals hierboven al aangegeven de boel waarschijnlijk flink versleten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 56 en hebben de trefwoorden voorlader , renault , slecht , motor , startproblemen , startmotor , perkins en 56 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!