Ford 5000 - Koelsysteem ford 5000 ontluchten

Ik heb alle koelvloeistof van de radiateur en het blok afgelaten om te verversen. Volgens het onderhoudsboekje moet er 15 liter in kunnen, maar deze krijg ik er niet in. Hoe kan ik t blok ontluchten?

Deel dit topic

5000 fan

Reacties

+1
kramer
Ontluchten hoef niet, de motor gewoon even laten draaien.
Je hoeft hem niet te ontluchten, laten warmdraaien dat je zeker bent dat thermostaat open is. Dit voel je als de bovenste radiatorslang warm wordt.En dan zien of je nog koelvloeistof kunt bijvullen.
jammermaarhelaas
Was ie vooraf aan het aftappen vol en is er ook 15 liter uitgekomen?
Als dat zo is, dan gewoon een dag laten staan en dan nog eens kijken of ie gezakt is en ook even kijken nadat ie gelopen heeft, warm geworden is.

Let op, de radiateur staat onder een kleine druk, ongeveer 1 bar, wanneer de tractor warm wordt en dit staat er ook nog even op nadat de motor net gelopen heeft. Vandaar dat de dop tot de eerste aanslag nog niet van de radiateur komt, dit is om de druk af te laten, daarna kun je de dop verder draaien tot ie er af kan. Dit is om te voorkomen dat je je verbrand aan heet stoom wat er uit kan komen bij een warme motor.
kromdiek
Volgens mij gaat er geen 15 ltr. in, dat houdt met 10 - 12 ltr. wel op.
Gewoon laten lopen, wat de in de andere reacties ook al aangegeven wordt, en dan een keer controleren, het niveau is goed als het koelvloeistof peil een cm of 4 onder de bovenrand van de koeler staat (ruimte voor de uitzetting van de vloeistof)
5000 fan
Hoeveel r afgekonen is weet ik niet precies. Heb m laten lopen en bijgevuld. Maar als er inderdaad maar 12 liter in gaat dan zit hij vol
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 en hebben de trefwoorden ford , blok , koelvloeistof , ford 5000 , radiateur , ontluchten en koelsysteem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!