Eerste snee inkuilen bij melkveebedrijf Doornenbal

We gaan terug naar 10 mei van dit jaar, bij mts. Doornenbal in Appelscha werd de eerste gras snee ingekuild. Loonbedrijven Graafstra en De Groot Het gras werd onder andere ingekuild met een hakselploeg van loonbedrijf Graafstra, bestaande uit de Claas Jaguar 930, Massey Ferguson 7616 met Kaweco Radium 45 en de Volvo L70 op de bult. Doornenbal reed zelf
Het bericht Eerste snee inkuilen bij melkveebedrijf Doornenbal verscheen eerst op Landbouwpowers.nl.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste T.F.-ers: M'n melkkoeien lopen,.... ehhhh,... liggen (nu bijna melkerstijd) nog mooi buiten. Verder maar moeilijk voor te stellen dat vanaf morgen (21 dec.) de dagen weer langer worden en we weer richting zomer gaan! Heerlijk! Het vee weer in grazige weiden en natuurlijk maaien/kuilen.
Zo'n hakselaar als in de topicopeningsfotoreportage hoeft bij mij trouwens voor niets nog niet mee te helpen. Hoeveel procent gras zou er weer uit de wagens worden geblazen met zo'n belachelijk sterk ding?
rommert14
@Wimsumar is ook ruim aan de droge kant....
@Wimsumar dan is je gras te droog, en kun je het beter oprapen... liever wat vochtiger gras van 30-35%ds gehakselt
Wimsumar
Beste Ronald-Deutz-Fahr & Rommert14:

Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
liever wat vochtiger gras

Heb je helemaal gelijk aan. Soms moet er gedurende de eerste snede al meer dan een week van tevoren materiaal en mankracht gereserveerd worden bij het loonbedrijf. Als het dan ook nog eens scherper drogend weer treft, dan heb je de 'pech' dat veel grasdeeltjes uit de wagen worden geblazen.
+1
@Wimsumar Dan heeft het loonwerker het te druk...
Maar de schudder een keer in de schuur laten staan wil ook weleens helpen... maar er is een bepaalde generatie die dat slecht wil snappen 😉
rommert14
@ronald-deutz-fahr Dat is helemaal correct 😀 hier schudden we nooit
+1
DualPower
@rommert14 Maai je met kneuzers? Ik kan me inkuilen zonder schudden moeilijk voorstellen! Wij maaien met trommelmaaiers; leggen een keurig zwad maar dat moet minstens 1x uit elkaar geschud worden, anders droogt het voor geen meter.
rommert14
@DualPower hier geen last van, maar we halen ook lang zo veel niet van een hectare als in nl
@DualPower kneuzer en volledig breedsprijder. Nooit weer terug naar op een zwad maaien, schudder is na 8 jaar nog als nieuw 😉
+1
SJB533
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
maar er is een bepaalde generatie die dat slecht wil snappen

Wel meer dan 1 😉
+1
Baltus_steyr
Ik heb het liever te nat in de kuil dan te droog!!
+1
hobbyboer
@Baltus_steyr Ik heb liever precies goed dan te nat
@hobbyboer en wat is voor jou precies goed?
hobbyboer
@ronald-deutz-fahr Ongeveer 40,0357 %
casejxu
@hobbyboer is idd wel heel precies goed op die manier
rommert14
@hobbyboer 40 procent is wel wat aan de droge kant niet?
Baltus_steyr
@hobbyboer ja tuurlijk, ik ook wel haha. maar als het hard droogt dan schud ik het liever niet want vaak als ik dat wel doe is het op het laatst toch te droog.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kaweco , gras , volvo , massey ferguson , loonbedrijf , loonbedrijf graafstra , ferguson , inkuilen , claas , massey , melkveebedrijf , claas jaguar 930 , landbouwpowers , de groot en mts geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
697