Illustratie van:

Manitou Ruwterrein heftruck - Manitou heftruck rijdt te traag

Heren

Mijn oudste broer heeft een Manitou 4RM20HP staan uit 1990. Dat is zo een buggy heftruck met 4x4 en een korte mast.
Nu werkt dat ding wel naar behoren, alleen loopt hij niet snel genoeg. Je kunt vooruit en achteruit rijden aan dezelfde snelheid, maar hij stuurt z'n pomp niet verder uit dan de kruipversnelling zeg maar.

Ik heb al een en ander uitgevogeld en kwam zo tot de vaststelling dat er twee stuurleidingen lopen van de rijmotor naar de pomp. Ik veronderstel dat deze ervoor zorgen dat de spiegelplaat van de pomp wordt versteld als hij op de juiste snelheid komt. Metertje ertussen en meten maar. Volgas vooruit (dan rijdt hij 5 per uur ofzo) geeft 20 bar wat mij doet besluiten dat de pomp niet reageert.

Heeft er iemand ervaring met soortgelijke pompen? Is daar ergens een schema of doorsnede van te vinden?
Ik wil'm best wel opengooien, maar dan weet ik liever wel wat ik kan tegenkomen voor er allerlei veertjes en lagers enzo in het rond vliegen.

Hartelijk dank!

Deel dit topic

Reacties

Heftruck4x4
Hoi Pieter,
Ik bezit ook zo een 4RM20HP jaar 1990. Geweldige dingen mee gedaan, nooit problemen. Tot nu toe. Onze is ook bijzonder traag geworden (staat vaak lang stil, dat wel) in het rijden. Heffen gaat wel normaal. Heb jij gevonden waar het probleem zat? Wij hebben alle filters al vervangen en alle hydrauliek-olie ververst. Je vindt hier weinig info over die dingen, in Frankrijk zijn ze er helemaal wild van maar mijn Frans is zero, dus moeilijk. Mogelijk weet jij intussen al meer. Met dank.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou Ruwterrein heftruck en hebben de trefwoorden pomp , schema , vliegen , ervaring , meten , 4x4 , snelheid en heftruck geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
223