International 644 - Motor olie erg dun

Ik keek vandaag naar het olie peil van mijn internationaal 644. Wat mij op viel is dat deze erg dun was terwijl de motor koud was. Het drupt gewoon van de peil stok af. Verder was het wel gewoon op normaal peil en het rook verder gewoon naar olie. De trekker heeft verder nergens last van hij loopt verder gewoon goed. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn ? . Ik heb de trekker recent gekocht maar zelf nog geen olie ververst. omdat het filter er nog bijna als nieuw uitziet.
atlas1302

Reacties

+2
alex644
Dan zal de olie een lage viscositeit hebben dus dunne olie, wordt soms gebruikt om de motor wat makkelijker te laten starten bij koud weer.
het kan naar mijn mening niet zo kwaad, zolang het maar olie is en geen combinatie van olie en koelvloeistof/water.
maar kunt het beste als je een trekker gekocht hebt zowieso de motor verversen dan weet je precies wanneer het gebeurd is en kun je het bijhouden. en het zijn de kosten ook niet.
oliefilter kan er als nieuw uitzien maar toch al een hele tijd erop zitten.
+2
ErDee
Niet op vertrouwen, gewoon olie(15W40 mineralisch, voor dieselmotoren) en filter (Mann W930/7) vervangen. Uren en datum op het filter schrijven/krassen.

Kan ook zijn dat de dichtring in de brandstofpomp lek is en er diesel naar de motorolie in sijpelt. Maar vervang eerst eens de olie en dan houd je het peil in de gaten.
atlas1302
Oke bedankt dan ga ik eerst de olie verversen . Welk merk olie kan ik er het beste in doen ?
jammermaarhelaas
@atlas1302

Quote:
Welk merk olie kan ik er het beste in doen ?

Zoals in je topic over achterbrug olie ook, het merk maakt niet uit, maar de specificatie telt.
Deze staat wel in een gebruikershandleiding of iemand op dit forum kan je dit vertellen, zelf weet ik het niet.
En dan natuurlijk kopen bij iemand die redelijk wat doorloop heeft, dus geen supermarkt, bouwmarkt of action waarvan je niet weet hoe lang en onder welke omstandigheden die olie daar al opgeslagen of in het schap heeft gestaan.

Specificatie is niet alleen 15W40, maar ook of het mineraal, half of vol synthetisch is, of het een CC, CD, CE, CF, CG, CH of CI is. ik neem aan dat als je naar een LMB gaat, deze jou van de juiste olie kan voorzien voor een redelijke prijs.
De olie mag ook rustig van Kramp/Gopart komen, ook dan gaat t weer om de specificatie.
+2
ErDee
Merk maakt geen reet uit
goeiedag eem
@ErDee merk maakt geen reet uit zou ik niet zo snel zeggen, als je de aldi olie 15w40 erin gooit of van een goed vooraanstaand merk zit er toch wel wat verschil in.
IHC forever
Olie verversen + filter vervangen. Dan exacte controle op hoogte hydrauliekolie. Stijgt het een en daalt het ander dan lekt er hydrauliekolie via de keerring van de pomp in het motoroliecarter. Dit komt nog wel eens voor bij oude IH's. Uiteraard ook controleren op koelwater- en diesellekkage.
Keerring pomp is makkelijk te vervangen.
atlas1302
@IHC forever oke . Maar waar zit de peilstok voor de hydrauliek olie
IHC forever
@atlas1302 Ik weet niet of je me in de maling neemt, maar als je de peilstok/vulnippel/ontluchting van de hydrauliek niet weet, is het dan wel verstandig om überhaupt aan een trekker te klussen. Misschien maak je meer stuk dan je lief is.
atlas1302
@IHC forever nee denk ik niet . Gelukkig heb ik mijn papieren voor landbouw mechanisatie wel gehaald 👍
IHC forever
@atlas1302 Je kunt wel wat 'papieren' gehaald hebben maar in jouw vraagstelling weet je dat goed te verbergen.
Wimsumar
Beste Atlas1302:

Quote Reactie van @atlas1302:
peilstok voor de hydrauliek olie

Afbeelding 73 op pdf blz nr 29:

Manual I.H.C.-644:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 644 en hebben de trefwoorden olie , international , rook , trekker , nieuw , internationaal , 644 , motor , diesel en filter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!