Illustratie van:

Fiat 550 - Lely lotus 675 achter fiat 550

Ik heb ergens een lely lotus 675 voor een prijsje kunnen kopen nu vroeg ik me af of een fiat 550 dit kan heffen, vermogen zal volgens mij geen probleem zijn

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Kobe-Claes: Met een gewicht van 960(!) kilo kun je het wel schudden een Lely Lotus-675 achter een FIAT-550 te doen.

Pdf blz 21: Technische specificaties:
martienvisser.nl/wp-content/uploads/…
valmet6400power
De Fiat schijnt 1800 kg te kunnen tillen, die Lely schijnt nog geen 1000 kg te wegen. Dit is te vinden op Google zo ingewikkeld is dat niet..

Maar hij tilt het makkelijk dus!
kobe-claes
Ja maar ik heb al gemerkt dat men fiat zijn vooras niet van de grond heft als iets zwaar moet gehoffen worden daarmee dat ik me dit afvraag
boereke
Wij hebben zelf een paar jaar met een lotus 675 aan een fiat 550 gereden. Nu staat er een fiatagri 80-90dt voor, dat gaat eerlijk gezegd wel net iets veiliger. Die 550 gaat, maar dan moet je een 150kg vooraan hangen (hopelijk heeft die van jou stuurbekrachtiging). Wij hadden er ook kortere hefarmen aanhangen, zodat het gewicht meer naar voor komt. Nogmaals, het gaat, maar het houdt niet over. Als je er veel mee op de weg moet zijn, zou ik het laten, puur voor het veilig sturen.
boereke
Euhm, ik heb net is gekeken naar jouw foto's, is het die 550? Klopt het dat dit een smalspoorversie is? Dan zou ik het eerlijk gezegd niet riskeren. We spreken hier over een schudder van drie meter breed in opgeklapte positie, die wel een metertje of 2 achter je trekker hangt. Qua stabiliteit vindt ik deze combinatie toch iets te gewaagd! Onze 550 stond op breed spoor.
kobe-claes
Heb hem wel op breed spoor staan nu is hij even breed als een standaard 550 dus dat is geen probleem

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 550 en hebben de trefwoorden fiat , lely , kopen en lotus geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN