Illustratie van:

Hitachi Minigraver - smorende motor hitachi ex30

Wij hebben een kraan hitachi ex 30 en als we de lepelsteel gebruiken smoort hij en rookt hij maar nu doet hij het bij alles kan kan het zijn dat de zuigerveren versleten zijn? we hebben hem nog op proef

Deel dit topic

Reacties

tractorliefhebber
Wat voor kleur rook?
wolter
De kleur rook is zwart
vanlint8
Als die nog op proef is, zou ik gelijk de dealer laten langskomen en zorgen dat hij het oplost, anders gaat de koop niet door.
dan komen ze snel als je dat zegt.
menke
Waarschijnlijk zit het luchtfilter dicht.Hierdoor krijgt hij niet genoeg lucht en gaat hij diesel verstoken vandaar de zwarte pluim. Hoeveel uur heeft hij gedraaid dan??
GROENEDEERE
Een mchine op proef en die doet nu al smoren en roken? dan betrefd het zeker geen nieuwe machine. komt vast en zeker weg bij een handelaar die koopt en verkoopt maar meer ook niet. haal voor de grap de luchtfilter er uit en draai zo ff 2 minuten dan kun je gelijk ontdekken of het de luchtfilter is.
wolter
Hij heeft wel veel uren 9000 uur is ook wel genoeg
David-JandeRegt
Zuigerveren zijn het sowieso niet.. want dan kan de brandstof ook niet in de verbrandingsruimte blijven zitten.

Lichtfilter inderdaad vies of bijna dicht.
Of te veel aan brandstof.

Maar aangezien je 'm nog op proef hebben,
gewoon terug naar de dealer brengen.
Die kunnen 'm dan uitlezen en dan de fout er zo uit kunnen halen.
radium45
Grote kans dat de oliepomp versleten is, bij een loadsensingpomp is het zo dat die gigantisch veel wil gaan leveren (wat hij niet meer kan) en vraagt zoveel vermogen dat de motor het er moeilijk mee krijgt.
tractorliefhebber
Dat is grote onzin. Een versleten pomp vraagt juist geen vermogen meer.
wolter
Lucht filter hebben wij eruitgehaald is helemaal zwart van de roet. en draait nu wel beter. maar rookt nog wel met als je de lepelsteel gebruikt. daar zit slangbreuk beveiliging op en die hebben wij ook onlucht.
kan zo'n klep ook stuk zijn?
Tom VB
Hydraulische storing overduidelijk.
de yanmarman
Maar hoor je ook ofdat de motor ook heel hard moet werke.

is de brandstofpomp nog wel goed da die msn te veel geeft?
radium45
En toch lig het aan de pomp, ik heb er verstand van.
tractorliefhebber
Nou dat blijkt wel ja.
GROENEDEERE
@wolter een mini kraan met 9000 uur kopen is geen strak plan zulke kranen zijn dan echt helemaal op.
menke
@ radium45. Waarom zit je nu niet in de auto om direct naar wolter te rijden met een nieuwe pomp voorhem. Neem aan dat je dan bij een kraan dealer werkt, en die hebben die dingen standaard opvoorraad.

@ Wolter, Kun je de slangbreuk niet omzeilen? Slangen los en een verloop je er tussen. Het kan zijn dat de werking van het ding niet optimaal maar is.
Tom VB
Gewoon inruilen dat ding voor een echte kraan, een Takeuchi.
tractorliefhebber
Trouwens lekker bedrijf als ze zo de spullen op proef brengen.
lasser
Hallo ben monteur in grondverzet machines en wat als eerste in me op komt is je injectors weet niet of deze machine al common rail is maar als dat zo is zou ik dit goed na laten kijken want dat zijn dure reparaties (denk aan een paar duizend euro) suc6 gr lasser

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hitachi Minigraver ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
9