Waar blijven die 2e hands trekkers toch allemaal

Steeds weer nieuwe "betere" traktoren waarbij je zou verwachten dat er toch een omslagpunt komt qua prijs door het massale aanbod van 2e hands trekkers echter zo veel zijn er niet te koop voor een zacht prijsje......gaan die allemaal weer in de smeltbak ? 😄

Deel dit topic

Reacties

jannie2001
Export he................
Sjon
Export en sloop (voor onderdelen).
Is met auto's toch ook zo?
+2
Fendt926Driver
Steeds meer hobbyisten die er een thuis neer zetten
of bij lage prijzen koop je als boer er makkelijker er een bij.
en natuurlijk richting oostblok. Gekocht of geja......
Arnoldvd
Veel naar oostblok de meeste hier in de buurt lease (loonwerkers) en als je hem niet koopt gaat hij naar oostblok
D439D
Die jongens moeten daar wel veel hectares hebben om het allemaal te kunnen betalen.
Arnoldvd
Oostblokkers of?
+1
Husqvarna
@D439D
Heb je wel eens op de wereldbol gekeken, Nederland is een postzegel met 2,11 miljoen hectare landbouwgrond, alleen Polen heeft al 16 miljoen hectare.
D439D
Ja of afroblokkers ?
+1
mauser
Jaa de meeste export. En die manne hebbe daar volgens mij zat geld. Want als je een nette voor export bestemde trekker wil kope moet je schandalig veel geld neer leggen.
+1
ronald73
@mauser Nou, als het in het oostblok zo'n financieel wonder is kunnen wij jou daar ook binnenkort verwelkomen? 😉
D439D
Die oostblokkers hebben daar toch ook hun eigen merken zoaks Zetor etc lijkt me veel goedkoper in gebruik...
walker1
@D439D Nieuwe Zetors zijn voor de meeste Tsjechische boeren te duur, maar gebruikte Zetors gaan voor de export heel vaak weer terug naar het thuisland.
Sowieso gaat veel gebruikt spul vanuit Nederland voor export weg, zeker voor de wereldwijd bekende merken zoals New Holland, Massey Ferguson is er altijd wel vraag, of de trekker 5 jaar oud of 25 jaar oud. Verder gaan er ook wel trekkers kapot, bv ongeval, brand, motor in de soep, die worden deels voor onderdelen gebruikt, en de rest oud ijzer.
aad3040
Die handelaren zijn veel slimmer die gooien deze trekkers in het buitenland neer zodat wij hier geen goede gebruikte kunnen kopen blijft de verkoop van nieuwe ook op peil, door het systeem van leasen met belastingvoordeel in dit land kopen ze op een ander onze goede gebruikte trekkers. Wij betalen ons hier rot, ginds lachen ze zich kapot.
Ritchie
Quote Reactie van @aad3040:
Die handelaren zijn veel slimmer die gooien deze trekkers in het buitenland neer zodat wij hier geen goede gebruikte kunnen kopen

Wat maakt een handelaar het uit of hij die trekker aan een Nederlander of een buitenlander verkoopt? Hij heeft toch ook geen belang bij verkoop van nieuwe trekkers?
walker1
@Ritchie Inderdaad, alsof ze in het buitenland overal maar de hoofdprijs betalen voor een gebruikte trekker. Maar trekkerhandel is gewoon wereldhandel. Lease loopt vaak via de importeur, die weten ook wanneer welke trekkers terugkomen en vaak hebben ze er een bestemming voor, maar evengoed zetten ze trekkers die uit de lease komen gewoon bij de dealers neer. Inruil op koop trekkers staat bijna altijd gewoon bij de dealer te koop.
walker1
@aad3040 Bij nagenoeg elke LMB staan wel inruilers, kijk ook eens op internet, of in bladen als agripower en agritrader wat er allemaal te koop staat. Dus waarom zouden er hier geen goede 2ehands te koop zijn?
jannie2001
@walker1 ging meer om het idee denk ik waar ze blijven. wel is het volgensmij vandaag de dag zo dat een boer sneller een trekker verkoopt dan vroeger. meeste kleinere boeren hier in de buurt hebben 35 jaar geleden een trekker gekocht en nog steeds gebruiken.
walker1
@jannie2001 Ja vaak kwam er een trekker bij, maar werd er niet ingeruild, evengoed stoppen er ook jaarlijks vele boerenbedrijven, deel houd nog wel een hobbytrekker, maar een ander deel komt weer op de markt.
+1
Husqvarna
@aad3040
In Nederland is het probleem dat de arbeid zo duur is, een werkplaatstarief van 50 euro, de Nederlander ruilt liever daarom zijn machines wat eerder in, in Oostblok hebben ze wel goedkope monteurs, zolang er maar niet teveel electronica op zit. En de arbeiders daar stellen niet zulke hoge eisen, zijn al lang blij met die westerse jaren '80 trekkers.
+2
ronald73
Quote Reactie van @Husqvarna:
zijn al lang blij met die westerse jaren '80 trekkers.

Want er bestaan geen betere trekkers als westerse trekkers uit de jaren 80!!! 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN