Ford 5000 - Dual power hendel model april 1975

Hallo TF'ers,

Ben niet voorzichtig genoeg van de trekker afgestapt en met de jas blijven hangen aan de Dual Power hendel. Het betreft hier een Ford 5000 van april 1975.

De hendel is nu naar voren gekomen en ligt tegen de richtingaanwijzer aan. Dat is niet echt handig. Het lijkt erop dat de hendel over de as heen geschoven is. Ik durf dit niet zo maar "terug te buigen". Bang dat er iets afbreekt.

Nu zag in in het onderdelenboek op de New Holland website dat er twee Dual Power hendels bestaan.

D2NN7R228A van 1-6-1973 tot 1-11-1974
D3NN7R228A18B van 1-11-1974 (niet op tekening)

Het lijkt erop dat mijn Dual Power hendel met een splitpennetje vast heeft gezeten ipv met de schroef aan de zijkant. Op de foto kun je nog net een klein stuk van het gaatje op de as zien.

Hoe krijg ik de Dual Power hendel er nu af? Voorzichtig kloppen met een nylon hamer? Weet iemand hoe dit zit bij een Ford 5000 1975 model?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Roel.

Lees meer »

Deel dit topic

spiroe

Bijlages

(klik om te vergroten)

Dual Power hendel Ford 5000 april 1975

Reacties

mklok
Zit daar geen soort en met asje in die je met een doorslag eruit kan slaan?
spiroe
Dat asje is eruit. Dat is volgens mij te zien op de foto. Dus je zopu denken dat je de hendel er nu naar links (in rijrichting gezien) voorzichtig af kan kloppen?
mklok
@spiroe Dat zou wel moeten, misschien een beetje kruipolie erin spuiten ? En dan voorzichtig tikken met een hamer. Kan je de hendel helemaal rond draaien ?
spiroe
Nee, kan hendel absoluut niet ronddraaien. Kan Dual Power er nog wel mee bedienen en Dual Power werkt ook nog. Het is net of de hendel over de as die onder het dashboard loopt vast geschoven is (in de rijrichting vd trekker). Heb de boel al ingespoten met WD40. Nog een paar doen en dan maar eens zachtjes naar links kloppen denk ik.
Wimsumar
Beste Spiroe:

Quote Reactie van @spiroe:
zachtjes naar links kloppen

Nadat je eerst met 2 hamers het hendeltje hebt laten 'schrikken'/oprekken.
(1 zware hamer, als soort van aambeeld, op de plek waar het hendeltje op de as zit geschoven tegen het hendeltje houden en met hamer(tje) 2 met ferme tikken de rek-/schrikmethode uitvoeren).
kromdiek
Het asje waar de Dualpower handel op zit steekt aan de zijkant door tot bijna het eind van de hendel.
Het buisspietje (waar je het gaatje van ziet) zorgt voor de bediening (het hendeltje neemt het asje mee) bij bediening (de buisspie zit dwars door het asje).
Nu is denk ik het spietje afgedraaid en zit er een stukje spie tussen de as en de hendel.
De hendel zelf moet je heel zuinig op zijn (bijna niet te krijgen) dus daar niet tegen aan tikken want de hendel is gegoten en is zo stuk.
Je zou kunnen overwegen om de as door te slijpen net rechts langs de hendel (je kunt
waarschijnlijk iets meer ruimte krijgen door de kabel los te koppelen onder de tankkap (daar heb je zo een halve dag werk aan) en dan kun je het asje iets verder naar links schuiven en dan afslijpen.
Dan boor je een gaatje in de hendel aan de zijkant in het verlengde van de as, en dan proberen met een drevel het stukje as er uit te tikken in de bankschroef.
spiroe
@kromdiek Dank je wel. Dat is dus even "erger" dan ik dacht.
RPCounty
Ik heb die hendels nieuw liggen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 en hebben de trefwoorden trekker , ford , new holland , power , newholland , ford 5000 , onderdelenboek , as , 1975 en website geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!