Deutz D4005 - stuur slaat soms vast in uiterste stand, Hoe verhelpen

Stuur slaat soms vast in uiterste stand, vooral als het erg koud is (vriest), wat is oorzaak en hoe te verhelpen?
argenterio

Reacties

David Bakker
Zit er olie in je stuurhuis ? misschien moet je het eens bij stellen . kan slijtage op zitten .
Wimsumar
Beste Argenterio: Waarschijnlijk is een aanslag waar de fusee-armen in uiterste stand tegenaan komen ingesleten of afgebroken.

Zie voorastekening, pdf blz 61:

tip1.tractorfan.nl/pdf/…
argenterio
@Wimsumar bedankt voor onderdelen boek deutz 4005 heb ik bijzonder veel aan!
paulusmahandel
Het zou goed kunnen dat als je veel speling op je stuur hebt dat je stuurhuis zover is ingesleten dat bij het bochtenwerk je wiel iets te ver draait.
dat hierdoor de vertanding in je stuurhuis vastslaat
+1
RPCounty
Wat denk je van water in het stuurhuis? Dan kan de sectoras niet diep genoeg meer naar beneden. Als je m bij de kachel zet en hij draait weer dan weet je genoeg.
argenterio
@RPCounty ja klopt rpcounty, vorige week onder nul, stuur vast. Even opwarmen met gasbrander en gaan. Maar kan slecht bij stuurhuis deutz 4005 komen. Moet denk ik veel slopen. ?..
RPCounty
@argenterio als je aan de rechter kant de 4 m8 bouten los haalt van het einddeksel en de grote borgmoer in het midden dan kun je die schroef met een schroevendraaier in draaien. Vervolgens komt het deksel naar buiten en loopt de olie en het water er uit. Je kunt er bij door de tank te demonteren of iets naar boven te tillen. Het moet zo kunnen. Ben je geen onderdelenboek voor nodig.
argenterio
Ja stuurhuis bekeken zit waarschijnlijk olie in. Maar kan er niet bij
Vraag.. moet stuur, tank en daarna plaatwerk er af om stuurhuis te bereiken? D4005
argenterio
Binnen door toch bij stuurhuis vulplug kunnen komen door kapje onder stuur.
Eerst met compressor het stuurhuis leeg gezogen. Zat licht grijze derrie en water in zoals verwacht. Toen met een plastic geneesmiddelen spuit olie bij gevuld.(is te doen gaat niet veel in). Maar in de weken daarna kwam de olie er aan de linker zijkant bij as-armpje-stuurstang er weer uit. Nu deze keering vervangen door 43*28*1 (omdat de maat in onderdelenboek niet te vinden was(42.5)). Nu weer olie bijgevuld en klaar.....naar het volgende;-)!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!