Illustratie van:

Ford 4100 - Kleuren bedrading en de betekenis

1. Weet er iemand de kleur van de bedrading van de knipperlichten ?
ik heb op dit forum een bedradingsschema gevonden, maar ik zie niet direct de knipperlichten staan (of ik moet er gruwelijk overkijken).
2. Iemand een idee wat dat zwart elektronisch doosje is rechts van de zekeringen ?

PS: ik heb mijn FORD 4100 NAR pas sinds vandaag (en ben geheel nieuw in de tractorwereld).. op mijn planning staat morgen uitzoeken hoe ik de knipperlicht schakelaar kan losmaken.. dan zie ik automatisch welke kleuren natuurlijk (hoop ik)...

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

nhmonteur
Dat zwarte kastje naast de zekeringen is je knipperlicht relais, misschien dat je vanaf hier de draden ook kan volgen
laurent-kindt
@nhmonteur thx, maar zit de relais van het knipperlicht niet in de schakelaar zelf ?
kan het niet van de stuurbekrachtiging zijn ?
mike_v
Trek het contactje eens los, dan zie je van wat hij is @laurent-kindt 😉
nhmonteur
@laurent-kindt nee dat is echt je knipperlicht relais, je stuurbekrachtiging heeft niks elektrisch. Je schakelaar zorgt er alleen voor dat ie signaal krijgt op links of rechts. Je relais zorgt ervoor dat het gaat knipperen.
Wimsumar
Beste Laurent-Kindt: Ik zat wat op internet te zoeken naar informatie over een FORD-4100.

boerenspul.net/meldpunt-gestolen-landbouwmachines/… 😎

On topic:
Quote:
knipperlicht schakelaar kan losmaken

Vermoedelijk werkt de (knipper)verlichting niet. Bij trekkers is dit vaak het gevolg van vervuilde/ge-oxideerde zekeringen/zekeringhouders. Ook de lampjes maken door zelfde oorzaak veelvuldig slecht contact in de fittingen. Kabelverbindingen bij de achteras/achterspatborden zijn ook beruchte plaatsen waar storingen optreden.
"Repareren" is dus meestal een kwestie van spanningzoeken en schoonmaken/met contactspray inspuiten.
laurent-kindt
@Wimsumar mijn tractor komt niet uit nederland hoor 😄
en het serienummer klopt met de paperassen.
Wimsumar
Beste Laurent-Kindt:

Quote Reactie van @laurent-kindt:
klopt met de paperassen.

Vreemd, dat je het over een Ford-4100 hebt terwijl 4600 op de motorkap staat.

De richtingaanwijzerverlichting is er later opgemaakt en zal hoogstwaarschijnlijk afwijken van de originele paperassen (bedradingsschema).
jammermaarhelaas
Het bedradingsschema wat je in dit topic hebt gezet is zo te zien van een Ford tractor zonder knipperlichten, en met een SOS powershift (10 versnellingen).

Het is inderdaad een 4100 qua bouw (herkenbaar aan de vooras als van een 3600 en de achteras als van een 4600).

De knipperlichtinstallatie zou ik zoals @Wimsumar zegt even nalopen op losse/gecorrideerde contacten. Kabels volgen, klemmen losnemen, schoonmaken, even wat vaseline eraan en weer aansluiten. Zo ook met de lampjes, even eruit, contacten schoonmaken. En dan eventueel nog even de contacten inspuiten met contactspray. Soms lijkt een contact schoon maar heb je toch geen contact. Ook de aarding is een belangrijk punt, met name bij de lamp armaturen op de spatborden kan er wel eens een slechte aarding zijn na verloop van de jaren. Ook hier geldt weer losmaken, contacten schoonmaken, monteren en goed invetten.
Daarna maar eens kijken wat er werkt, wie weet valt het mee.

Ook meten met een multimeter kan uitkomst geven over waar een storing zit

Wanneer je de schakelaar zou willen nameten zou ik dat doen via de bedrading, de schakelaar kan daarbij blijven zitten. Wil je deze namelijk losmaken, dan moet je daar van onderuit bij, heb dit zelf nog nooit gedaan, maar je hebt daar weinig ruimte om te sleutelen.

Op de foto's zie je rechts naast de zekeringen een ronde rubberen prop met een gat erin, hier kun je het ronde knopje bovenaan de knipperautomaat in steken zodat die daar steun aan heeft. (dat zwarte kastje van Hella wat tikt als je knipperlicht werkt, en wanneer je de tractor op groot contact zet).

Succes ermee.
laurent-kindt
Inderdaad, de zekeringen en klemmen een beetje met schuurpapier bewerkt en een losse aarding kabel vastgemaakt en knipperlichten werkten terug. De rechterkant knippert wel op een iets te snelle frekwentie, maar ik geraak wel door de keuring ermee.
De controle lampjes op de knipperlichtschakelaar werken wel niet maar daar lig ik niet wakker van.

en door de zekeringen er 1 voor 1 uit te halen en na te kijken wat er niet meer werkte ben ik alle zekeringen (op 1 na) te weten gekomen.

Dit topic is bij deze succesvol afgesloten.

Thx allemaal
Wimsumar
Beste Laurent-Kindt:

Quote Reactie van @laurent-kindt:
snelle frekwentie

Dat betekend dat er lampjes van (te) weinig Watt in zitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4100 en hebben de trefwoorden ford , kleur en betekenis geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN