Nederlandse veehouder in Zweden mishandeld

Bij deze boer in Zweden heb ik afgelopen zomer 8 week stage gelopen. De boer is mishandeld door 5 gemaskerde mannen die het er waarschijnlijk niet mee eens waren dat de vrouw als ik eerste buitenlander voor het bestuur van de melkfabriek gekozen werd. De boer en zijn vrouw komen bijde uit nederland.

Deel dit topic

Reacties

Boerenjongen16
Denk je dat je een mooie functie krijg ... Word er zoiets gedaan, is het daar ook corrupt of zo ?
Ook lekker gezellig
JD BORN 2 FARM
Ja het is daar idd vrij coorupt ( niet idereen hoor) In de boerderij van vandaag staat ook een heel stuk over dit voorval.
fendt-412
Nait te best.
Zal je maar overkomen.

Ze zullen die nederlanders wel als indringers zien, ze zijn namelijk erg trots op hun eigen land en zien hun als inpikkers van hun plek in de cooporatie.
Ken die mentaliteit van die hele zweden ook niet, schijnt dat je er ook niet zo makkelijk tussenkomt. Je wordt niett zomaar geaccepteerd door de bevolking.
maartendankers
Zweden is juist totaal niet corrupt...
Boerenjongen16
Dan weten we al waar het aanligt ... Is het ook zo bij de regering daar zelf ? Want lijkt me dat ze er anders wel meteen iets aan gaan doen ...
JD BORN 2 FARM
Dat deel van zweden noemen ze ook wel het friesland van zweden, deze woorden komen letterlijk uit de boerderij van vandaag. klopt maarten in de rest van zweden is dat wel zo maar hier zit dat iets anders
maartendankers
Lijkt me heeeeeel sterk lennart.
Fokke
Zweden zijn idd vrij trots op hun land, was gisteren nog wat van op Tv.

Zoals je ook leest bij de reacties op de website van De Boerderij is het misschien wanneer je dit weet beter je wat meer achter de schermen op te gaan stellen. Anders ben je al gauw de Nederlander die weer voorop loop, lijkt mij.
JD BORN 2 FARM
Als jullie maar niet denken dat deze boer altijd voor op wil lopen en een grote bek heeft. Deze boer heeft zo lang hij boer is altijd al een vrezelijke hekel gehad aan mensen die zich zelf belangrijk vinden en altijd staan te schreeuwen en in alle bladen staan.
Fokke
Dat hoor je mij ook niet zeggen (en ook niet denken 😃 ). Maar dat gevoel zouden sommige mensen kunnen krijgen, hoe raar dat misschien ook klinkt !
JD BORN 2 FARM
Ja idd en dat gevoel/idee wil ik meteen eem de wereld uit helpen, hoewel dat waarschijnlijk niet gaat lukken
fendt-412
Zweden is wel aardig te vergelijken met nederland. Heeft zn zaakjes goed op orde en is totaal NIET corrupt. Maffia en al die illegale praktijken is corruptie.

En het friesland van Zweden vind ik een mooie opmerking. Zo is het precies, zij zijn trots op hun eigen streek. Net als de friezen, en daar moet je ook fries leren om er echt tussen te komen.
JD BORN 2 FARM
Maar dan bedoelen echt puur die provincie waar ik geweest ben. in andere delen van zweden zijn ze vaak wat gemoedelijker
claaskeal
Die mensen daar die zullen wel zo kijken als de '' pro blanken'' hier want wat zou hier voor een kritiek geleverd worden als er een alegtoon de president word??
fendt-412
Speelde er toen ook al een conflict dan tussen die boeren/inwoners en hun?
Niet zo erg als nu, maar bedoel meer dat het niet lekker liep met die lui?
fendtjuh
Schandalig dit... en verschrikkelijk zielig voor die mensen, eerst al in Denemarken weggepest, en nu dit...

En dan staat er wel overal dat je moet oppassen dat je niet teveel opvalt enz, maar ze is toch echt democratisch gekozen.... Geeft toch wel aan hoe goed ze ingeburgerd zijn en (positief) bekent...
JD BORN 2 FARM
Ja toen konden ze goed opschieten met de mensen om hun heen, maar ze hebben nu ook geen ruzie met de andere zweden ofzo hoor zover ik weet. der is op moment een extreem rechtse partij of bende(weet ik veel) aan de gang en ze verwachten dat die er wat mee temaken heeft las ik op hard van nederland
HekmanCase
Ik weet wel dat er in zweden ook een vrouwenoverschot is tegenwoordig 😛

maar dit is toch vorige week al gebuert ofniet?
NH-Ford
Hekman haalt daar straks z'n vrouwtje ook vandaan? :lol:
Het schijnt dat er nogal mooie vrouwen in scandinavie etc rondlopen 😉
Wat een onzin dat zweden corrupt is 😉, van t zomer op vakantie geweest en het zijn heeel gemoedelijke mensen die je altijd wel willen helpen en waar je ook zo tussenkomt. geen probleem.. oom en tantes hebben daar ook 2 huizen. welke provincie is dat dan?
JD BORN 2 FARM
Nou als je dan bedenkt dat 80% van zweden blond is. echt niet best meer wat daar voor mooie vrouwtjes lopen.
JD BORN 2 FARM
Skane
JD BORN 2 FARM
Niet iedereen is daar corrupt hoor lang niet zelfs maar er zijn wel een aantal mensen die er wat moeite mee hebben, ik het misschien ook miet helemaal goed gezegt.
Ja maar hoe is het hier in nederland dan?, er gebeurd 1 ding daar in zweden en direct is het hele land zo bij sommigen.. hoeveel nerstenhouders bijvoorbeeld zijn al wel niet mishandelt door dierenfreaks
fendtjuh
Tsja maar dat heb je in Nederland ook Lennart 😉

Haha mooi chickie's kijken tijdens balen rijden lennart? 😃
KHD Deutz-Fahr
Zeg stelletje dekhengsten, spelen de hormonen weer op? Een Zweedse vrouw, heb je weer dat verhaal dat ze allemaal blond zijn, en daarom mooi, lopen hier ook zat mooie meiden rond, en een mooi meid van hier heb je geen taal cursus Zweeds voor nodig 😃!
NH-Ford
Cursus Zweeds??? Zij een cursus Nederlands toch? 😃
KHD Deutz-Fahr
Kan ook, maar het eerste gesprek zal wel het ouderwetse handen en voeten werk worden 😃.
huub
Skane, schijnt het friesland van zweden te zijn, verklaart natuurlijk een hoop 😉
fendtjuh
Klopt huub... Als je tussen échte friezen komt als 'Hollandse' boer kom je der heel moeilijk tussen zeggen ze...
NH-Ford
Precies KHD, met lichaamstaal kom je er wel 😃
HekmanCase
Ik zal maar zo zeggen, ik zou niet eens tussen die eigenwijze friezen willen komen! ik ga nog liever op een eilandje wonen.
CaseCS130
Moeilijk tussen komen is 1, met 5 man anoniem iemand in elkaar beuken is weer wat anders......
Wimbo
Zweden is hetzelfde als Denemarken, hier hebben ook erg veel Denen een hekel aan Nl-ers . . . Vaak de ouderen en de ouderwetse.
Vergunning voor een nieuwe stal voor 400 koeien aangevraagd, niets anders dan mensen die er op tegen waren en bezwaren indienden... we moesten wat langer naar de denen kijken hoe hun het deden zeiden ze.
huub
Kan ik me ook wel voorstellen, als hier allemaal denen zouden komen die 300-400 koeien gaan melken dan zouden wij dat ook niet op prijs stellen..
fendt-412
Ze zien je als indringer en landje inpikker.
Misschien hebben ze daarom ook al wel bonje gehad in DK.

Je kunt je heel vriendelijk opstellen en punten aangeven die beter kunnen, nederlanders hebben over het algemeen het boeren wel onder de knie.
Maar ik denk dat zij het betweterig over vinden komen. Is wel een hele andere mentaliteit bij die mensen lijkt me.
Je wordt door de buurt toch gezien als die nieuwe nederlander die denk dat hij het beter kan. Jaloezie komt dan om de hoek kijken en dan is het veel tegen weinig.

Blijft natuurlijk verschrikkelijk wat er gebeurt is. Denk dat die daders dan ook in een klein groepje te zoeken zijn. Moeten al haast wel collega boeren zijn. Al zullen die mede skaners oid ook niets loslaten.
fendtjuh
Als het maar goeie boeren zijn ist prima... knoeiers niet nee, maar anders?
Wimbo
Jaloezie is ook erg aan de orde ja. . . Onze buurman kwam nadat wij een andere trekker gekocht hadden 2 weken later met een nog grotere treker bij ons voor op het erf draaien en weer terug naar huis te rijden 😄 andere buurman heeft ons doorgegeven bij de gemeente dat we 's winters stront uitreden wat gewoon afvalwater van de melkerij was. . . dikke bekeuring rijker.
Wimbo
Kan ik me ook wel voorstellen, als hier allemaal denen zouden komen die 300-400 koeien gaan melken dan zouden wij dat ook niet op prijs stellen..

Waarom niet? jullie hoeven ze toch niet te melken???
CaseCS130
Gaat meer om de concurrentie die het geeft denk ik. Grondprijzen en quotumprijzen zouden zonder Nederlanders in Denemarken vast niet zo snel gestegen zijn.
robert_fendt
Wist niet dat sommige Denen ook zo erg waren. Hebben familie wonen in Klelund (vlakbij Hovborg en in de buurt van Grintsted) en hebben daar nog nooit negeatieve verhalen van gehoord.
jd user
Kijk ...een verhaal heeft altijd twee kanten!!
Wij weten immers niet hoe deze boer zich in zweden gedraagt?.....Misschien had hij daar wel iets gedaan of gezegd wat niet door de beugel kon.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!