Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Motor op koppelingshuis schuiven wil niet

Goedenavond,

we hebben van onze super dexta de krukaskeerringen vervangen en de 2 koppelingsplaten. alles op het blok gemonteerd en door iemand de platen gelaten centreert. t we kunnen de motor er opschuiven tot dat er ongeveer een centimeter of 5-6 over blijft en hij niet verder wil. de koppelingsstang zit wel in de drukgroep en de rijkoppeling zit er denken wij ook in. we kunnen de starterkrans nog wel met moeite draaien. later de aftakas niet. we hebben de achterbrug op bokken gezet en toen een karretje onder het blok geschoven en balken er onder met idee om hem er zo weer onder te kunnen schuiven.... hebben jullie ideeen of weten jullie waar het mis gaat groeten jan alberts

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Jannie2001: Ik denk dat de vertanding van de prise-as niet goed staat om in de koppelingplaat te schuiven. (Met ingeschakelde versnellig wat met de achterbanden draaien).
Of de prise-as botst tegen het toplager. (Beter richten).
SjoerdHylke
Toen ik die van mij doormidden had, en weer in elkaar moest, schoof ie naar een paar keer trekken en duwen in elkaar. Ik had echter wel een enkele koppeling.
Ik zou tussen de gaten waar straks de bouten in moeten draadeinden in draaien, zodat je precies kunt zien of die recht staat.
yoohan
Aftakas inschakelen en aan achterkant verdraaien. Vertanding moet precies goed erin vallen.
Pas hetzelfde gehad met een Ford 2000. En zorgen dat hij recht staat, zoals hierboven genoemd met draadeinden in de gaten naast het koppelingshuis.
Niet met geweld in elkaar trekken met die draadeinden!
ronald73
Schuifmaat erbij of iets anders waarmee je kan bekijken of alles echt recht in lijn staat. Soms is een minimaal verschil voldoende om ellendig lang door te husselen zonder het gewenst resultaat.
wim-same
Het mooist werkt het met een hulp Price as, dan zijn de platen altijd goed gecentreerd.
Sanderford
Als je hem maar niet in elkaar trekt met draadeinden daar heeft m'n zwager een keer een koppelingsplaat en drukgroep op verkl**t
ford3000case745
Moet soms ook wel net geluk hebben, met mn ford 3000 ben ik 2 dagen aan het martelen geweest en toen mn pa dr later bij kwam had hij hem in 5 minuten inelkaar
+2
Wimsumar
Beste Ford3000Case745:

Quote Reactie van @ford3000case745:
toen mn pa dr later bij kwam had hij hem in 5 minuten inelkaar

Dat heeft je pa toch wel eens eerder met jou gehad?

+1
redeagle14
@jannie2001 als er nog 5-6 cm ruimte is dan zit er nog geen as in een plaat. Trekker in de versnelling zetten en motor aan starter krans draaien met een schroevendraaier. Aftakas inschakelen en met een tang heen en weer draaien.
jo845xl
Ook heel belangrijk is dat de trekker evenwijdig met de vloer staat .
Als bvb de vloer waterpas is moet je zorgen dat de trekker ook waterpas staat .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta en hebben de trefwoorden super , schuiven , blok , motor , aftakas , koppeling , achterbrug , fordson , dexta , drukgroep en vervangen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0