Werken in Canada 2017

Hallo leden,

Ik ben bezig met een working holiday visum voor canada, ik ben al uitgeloot en heb alle nodige documenten ingeleverd. Nu is het dus wachten op goedkeuring van de overheid.

Nu zoek ik een werkgever. Ik ben een monteur, dus zou ik het liefst bij een mechanisatiebedrijf werken die zich richt op de veehouderij. Combines en akkerbouw heb ik niet zoveel interesse in. Het is ook geen probleem om bij een grote loonwerker te gaan werken, ik heb ook geen hekel aan af en toe trekkerwerk. Het hoeft niet bij een nederlander te zijn, mijn engels is goed. Hebben jullie misschien contacten in canada of weten jullie bedrijven die monteurs nodig zijn? Ik heb al gevraagd aan Huizingharvest, maar die wisten ook niet wat.

Alvast bedankt!

Kohneknack
kohneknack

Reacties

steyrlanzboy
Waar in canada dan
kohneknack
@steyrlanzboy alberta of ontario zou wel het mooiste zijn
+1
steyrlanzboy
Canada is ook mooi met zijn landschap
kohneknack
@steyrlanzboy dat is zeker waar
In Amerika texas had ik een prachtig plekje gehad voor je, weet voor canada niks in jou richting
kohneknack
@Deutz 8006spezial ik ben afgelopen jaar al in amerika geweest om te werken, helaas kan ik niet nog een keer dat visum aanvragen (j1)
+1
MOOI-WARK
Het is wel een wereld van verschil 'hier' (zit momenteel ook in Canada) dan in Nederland. De meeste landbouwmechanisatie bedrijven hier zijn niet te vergelijken met Nederlandse bedrijf. Ze zijn eigenlijk allemaal groot, en ik denk dat geen een dealer zich richt op de 'kleine' boeren machines. Al zijn deze machines ook niet klein.

Ik zit zelf momenteel in Alberta, Lacombe. Wat je hier proberen kunt is Pentagon Farm Centre. Oftewel Alberta Harvest Centre. Dit is een zeer groot landbouwmechanisatie bedrijf met 4 locaties in Lacombe, Red Deer, Leduc en Westlock. Dit bedrijf is voornamelijk dealer van Agco, maar ook nog van veel meer andere merken. Ik ken via hier een jongen die bij de locatie in Lacombe werkt.

Trouwens, in Lacombe bouwen ze momenteel een nieuwe gebouw, dat is echt een gekkenhuis zo groot. Meen dat ze er over 2 maanden ingaan. Voor meer informatie kun je een PB naar me sturen. Of kijk ook maar even op www.pentagonfarm.com
+1
obelix
Weagant Winchester grote New Holland dealer en ze verkopen daar ook Trioliet voermeng wagens. Zijn eerder Nederlanders stagelopers geweest en in die buurt zijn veel Nederlanders
+1
AVA
Ik weet een akkerbouwer in Saskatchewan die een monteur zoekt! Niet jou ding "akkerbouw" maar als je niks anders kan vinden en toch interesse hebt stuur je maar ff een pb... Succes
eddyscania
@AVA

in een pbtje....wie dan in saskatchewan??
BradBoschker
@AVA misschien weet @koen JD hier meer over?
steyrlanzboy
Quote Reactie van @Deutz 8006spezial:
In Amerika texas had ik een prachtig plekje
texas is alleen maar industrie
+2
@steyrlanzboy wauw, lekker kortzichtige reactie. Heb alweer door dat je heel texas door geweest bent en alles kent daar.
kohneknack
Hartelijk bedankt voor de reacties! Ik heb al naar verschillende bedrijven gemaild, maar tot nu toe nog geen succes. Bij pentagon farm center hebben ze er liever een die langer als een jaar blijft en van de rest heb ik nog niet veel weer gehoord... iemand nog meer ideeën?
+1
Anh-tuan1996
@kohneknack Ter keurs Bros in Saskatchewan, altijd volk welkom. Bijna altijd wel een dagvullend programma voor een monteur, maar dat ligt een beetje aan de periode dat je wilt gaan.
stannetje96
Kan je ze niet gewoon bellen?
kohneknack
@stannetje96 door het tijdsverschil is dat nogal onhandig...
+1
stannetje96
@kohneknack maar vergroot de kans dat je wordt "aangenomen" aanzienlijk. Lijkt me een latertje of vroegertje wel waard...
Anh-tuan1996
@kohneknack valt mee hoor, in Saskatchewan is het 7 uur eerder in de winter en in de zomer 8 uur dus als je rond deze tijd belt is er altijd wel iemand aanwezig.
+1
caseboy
In alberta kun je het mischien proberen bij Meinema Lacombe, is een grote loonwerker die ook veel zelf doen in de werkplaats. Ik heb zelf stage gelopen bij Ideal Custom Farming, is wel een kleine loonwerker dus kom je waarschijnlijk meer op de trekker te zitten. Nog een paar dealers daar zijn, martin deereline, rocky mountain equipment en cervus equipment, dit zijn echter wel giga dealers met vele locaties, als je bij een wat kleinere dealer wil kan je mischien Noble equipment proberen, die hebben maar 2 locaties of High Line Farm equipment in wetaskiwin, die heeft maar 1 locatie voor zover ik weet
kohneknack
@caseboy ik heb gisteren contact met hem opgenomen en hij zei dat het door kon gaan!
In ieder geval bedankt!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden canada , probleem , veehouderij , akkerbouw , overheid , loonwerker en engels geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!