Claas Ares 816 RZ - Welke accu voor Claas ares 816 ?

Hallo mede tf ers,

Ik heb een nieuwe accu nodig voor onze trekker er wordt van alles aangeboden op internet,
Maar wat zijn jullie ervaringen met merken en hoe zwaar moet mijn accu zijn? Het is een
6 cilinder John deere motor met 6,8 liter motor inhoud en graag heb ik nog iets capaciteit over.
Wat raden jullie aan?

Gr

Deel dit topic

Mielmonteur

Reacties

Wimsumar
Beste Mielmonteur: Dit wordt geadviseerd op internet:

accudienst.nl/accu/traktor-accu/…
Fendt304ls
Je kijkt naar het formaat accu wat standaard in je trekker past. Dan kan je zoeken naar de accu met de meeste capaciteit en de juiste afmetingen en de juiste bevestiging.
GerbertXL
Eerst even kijken of er geen ruimte over is en dan de grootste die je kwijt kunt erin.
Wimsumar
Beste GerbertXL e.a.:

Quote Reactie van @GerbertXL:
Eerst even kijken

Eigenlijk eerst even kijken aan welke doelstelling de accu moet voldoen. Een vlotstartende trekker, met nauwelijks verbruikers als verlichting e.d. volstaat met een relatief kleine/goedkope OPTIMA-redtop accu.
Zijn er daarintegen veel stroomverbruikers (nacht)verlichting, kies dan een 'gewone' accu met zo hoog mogelijke waarde Ah.
GerbertXL
@Wimsumar In een 6 cilinder hoef je sowieso niet te proberen 1 optima te proppen. En goedkoop kun je ook vergeten als er 2 in moeten. Ik had op het werk een case jxu met 2 optima's erin, en dat is nog maar een 4 cilinder. Ik heb er zelf ook weleens over nagedacht die in onze JD 6400 te proppen maar die krengen zijn dik 200 euro per stuk. Voor dat geld kun je een hele grote accu kopen.
Wimsumar
Beste GerbertXL:

Quote Reactie van @GerbertXL:
Voor dat geld kun je een hele grote accu kopen.

Geen "hele grote". Bovendien moet je voor dezelfde levensduur als een OPTIMA minstens 2X een 'gewone' accu kopen.

btndehaas.nl/accu-optima-850s-redtop/…
+1
GerbertXL
@Wimsumar Dat valt me mee, de laatste keer dat ik naar heb gekeken was ook alweer een paar jaar terug. Die levensduur heb ik nog nooit iets van gemerkt. Op m'n ouwe werk zaten die dingen in een heel stel machines maar je merkte geen levensduur verschil met machines met gewone accu's.
Wimsumar
Beste GerbertXL:

Quote Reactie van @GerbertXL:
geen levensduur verschil

2 jaar geleden de bij de ene trekker de 17 jaar oude accu vervangen door weer een Redtop.
Op dit moment start de andere nog op de 18 jaar oude OPTIMA als het tenminste een paar graden boven nul is. Bij lager temperatuur gebruik ik de oudste afgedankte dan als hulpstartaccu. Het is nu mijn 'sport' zo de kwakkelwinter weer door te komen. 😎

AANVULLING:
M'n ISEKI minitrekkertje heb ik nu pakweg 12 jaar en wordt misschien 100 `a 150 X per jaar gestart. Vanmorgen had de accu niet meer de kracht de motor te doen aanslaan. Het is de derde accu(!). ( Een Granit overigens).
+1
nhmonteur
Waarom niet gewoon een (originele) accu bij de dealer halen. Goedkope accu's hebben vaak veel minder start capaciteit wat de levensduur vaak niet ten goede komt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Ares 816 RZ en hebben de trefwoorden trekker , john deere , rz , accu , claas , motor , internet , cilinder en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!