Illustratie van:

Zetor 4511 - Waar kan ik het voordeligst motor- en transmissieolie vinden?

Weet er iemand waar ik olie van goede kwaliteit tegen een voordelig prijsje kan vinden? In mijn handleiding staat er 20W30 voor in de motor en SAE90 voor in de versnellingsbak/achterbrug. Of kan ik beter universele olie gebruiken voor het gemak? Alvast bedankt voor de antwoorden.
Cédric

Deel dit topic

Reacties

Adrianus
Ik heb ook ervaring met zetors , inderdaad kun je gewoon een STOU gebruiken , maar moderne olieen zijn altijd OK . Let op ! ! ! Heeft hij een cycloon motorolie filter ? Dan voorzichtig zijn met openen en schoonmaken ! ! ! Is zeer goed geballanceerd , let op de merktekens op onder en boven deel ! Als hij bij afzetten niet nadraaid is het mis (hoort te klinken als bij Scania vrachtauto die stil gezet wordt ) . Filterd heel goed . Versnellingsbak gaat altijd goed (als 't maar schoon en vloeibaar is . . . ) Niet te dik , want oliepomp licht onderin. . . )
@Adrianus Ik weet niet juist wat een cycloonfilter is, maar heb even een foto opgezocht en dat zit er zeker niet op. Het is een oliefilter zoals op de onderstaande foto.

(klik om te vergroten)

radium45
Oliehandel.nl
Ik denk dat ik voor de DCO Altrack STOU 15W30 van oliehandel.nl ga. Met een vat van 60l kan ik alles bijna 2 keer vervangen. Ik heb ooit eens bij iemand gezien dat er kraantjes bestaan om op een vat te zetten. Weet er iemand waar ik dat zou kunnen vinden?
Landini 6500
@cedric-van-thuyne vroeger waren de kraantjes standaard bij een vatje olie
zaten veel aan de onderkant van de grote dop,en je foto lijkt veel een dubbel brandstof filter.
radium45
@cedric-van-thuyne die krijg je er gratis bij als je een vaatje besteld bij oliehandel.nl
Fendt2001
Bij mijn werk gooien ze gewoon overal de goedkoopste olie van de action erin , en er is nog nooit iets vastgelopen. Maar als het mijn trekkers waren wist ik het wel 😀
JD3010
@Fendt2001 Waar werk je dan?
Wimsumar
Beste JD3010:

Quote Reactie van @JD3010:
Waar werk je

Veel interessanter is wat Fendt2001 dan wel zou weten wat te doen als het zijn trekkers waren.
Fendt2001
@Wimsumar Ik zou doen wat de dealer van het merk aanraadt of bij een merk/type dat niet meer gemaakt wordt in het serviceboek staat. Als ik het dan nog niet zou weten zou Tractorfan natuurlijk mijn laatste hoop zijn (;
Fendt2001
@JD3010 bij een boer
Ronny1
Oliehandel.nl kan je de goedkoopste olie vinden!!
Oeldepot24.de

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 4511 en hebben de trefwoorden olie , zetor , motor en olie verversen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0