Illustratie van:

Ahlmann AS 7 - Rijd slecht met koude olie

Ik heb hier een ahlmann as 7 staan die met koude olie niet wil rijden. echter wanneer de olie warm is wil dit wel. is er iemand die weet waar dit door zou komen? heb het filter en de olie al vervangen. mijn kijk op dit probleem is juist als olie warm(dunner is) zou een hydostaat juist slechter moeten reageren.
het heffen werkt wel gewoon goed.

Deel dit topic

Reacties

+1
valmet6400power
In de dikke olie draaien de verschillende onderdelen zwaarder, tevens kost het meer moeite om dikke olie door een filter te persen dan dunne olie. De "kou" is waarschijnlijk de enige oorzaak van het rijprobleem!
case 745 xl
@valmet6400power is hier schat ik een graad of 8 dan zou dit naar mijn idee nog niet hoeven
valmet6400power
@case 745 xl
Het scheelt allicht of de olie een nacht op 8 graden staat of dat je er een kwartier mee aan het rijden bent. De olie wordt altijd warmer, en dus dunner, dan de 8 graden waarmee je begint..
JCfendt307lsa
Mn, az 6 heeft dat ook, volgens mij is dat niets bijzonders. soms is het zo erg dat je de functies niet tegelijk kunt gebruiken. als je 5 minuutjes aan het rijden bent is de olie en de motor wat warmer en gaatie als de brandweer.
Fendt926Driver
Heb je er 46 er olie in of atf?
Een van de 2 is nodig om een ahlmann soepel te laten rijden
Straw
Normaal, kennis heeft az10. Koud loopt ie met moeite 25 warm haalt ie de 40 bijna
Husqvarna
Tja wat is koud, hier gaan we de eerste 10 minuten nooit vol gas maar met koud weer hebben ze het allemaal wel een beetje denk ik.
+2
Fendt926Driver
@Husqvarna met koud weer laat ik mijn az 10 ook eerst warm draaien. Starten en na 20 seconde schroevendraaier onder het voetgas dat die net iets meer dan stationair draait
Husqvarna
@Fendt926Driver
Ja hier net zo 😬 maar dan zo'n plastic hendeltie van de stoel, ook bij het kuilsnijden beetje gas en touwtje om de hydrauliekhendel.
walker1
Bij koud weer merk ik ook dat de voorlader trager werkt, als alles warm is gaat het allemaal weer normaal. Met koud weer gewoon geduldig zijn en de boel warm laten worden.
martijn-kusters
Wij hebben ook een as7 gehad, in de winter precies hetzelfde probleem niet vooruit te branden.
Ik starte hem gewoon een kwartiertje ofzo voordat we gingen voeren, maar goed olie word toch pas goed op temeratuur naarmate je er mee aan het werk bent. t`is wel behoorlijk irritand haha
echte844
Dit is een heel normaal iets bij alle loaders met een converter of vol hydrauliek aandrijving.
Als je goed oplet heb je gemerkt dat zelfs in de zomer een koude machine langzamer is, maar in de winter valt het extra op en duurt het langer.
Bij mijn MF 50 EX Powershuttle hoef ik als het onder 0 is de eerst halve minuut helemaal geen beweging te verwachten en als ik gas geef gaat het lampje van de filter aan. Puur omdat de olie te dik is. Je moet in dit geval geen paniek maar geduld hebben
Moeroen Deutz
Heb wel ervaring met een hydrostaat van een tractor. Reed ook slecht met koud weer.
Eerst even goed warm gedraaid, olie afgetapt, filter vernieuwd en afgevuld met ATF olie. Reed weer als een nieuwe. Was een tip van de importeur zelf. Zij waren er ook achter gekomen dat de olie waar de tractor mee afgevuld was, te dik was.
Zettelmeyer heeft daar ook last van de laatste tijd daar voor veel minder last van iemand een idee? filters?
Favorit614
Destijds zei een monteur vd Liebherr mij.
Met koud weer rustig de olie warm rijden .
Alles draait wat zwaarder in de dikke olie.
Ook de assen geven koud behoorlijk veel weerstand..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AS 7 en hebben de trefwoorden olie , Ahlmann , warm , vervangen , as en filter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0