Illustratie van:

Claas Liner 2800 - Wat zijn de afmetingen van deze hark

Hallo,
onse RS 715 Twin is na 15 jaar harkplezier aan vervanging toe en nu hebben wij verschillende offertes lopen.
kuhn ga 8121, Lely 815 hibiscus vario en Claas liner 2800

nu hebben wij niet veel ruimte in de schuur over maar willen eigenlijk wel een met werkbreedte van rond 7,5-8 meter.
verder zitten we ook nog met het probleem dat het kavel pad eigenlijk maar 2,90 breed is en dit vaak ook de spoorbreedte is van deze machines.
graag geen onzin plaatsen maar onderbouwde reacties en suggesties
dus brand los.....

Deel dit topic

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Fendt309 Vario: Wel een offerte gehad maar niet een foldertje?

Pdf blz 43: Technische gegevens/afmetingen

attractive.eu/cms/UserFiles/…
fendt309 vario
@Wimsumar haha
Nee de offerte van claas is nog niet. Binnen maar heb het idee dat het een hark is die zeker in de top meedraaid.
Ook de folder zou de vertegenwoordiger via de mail doen want die had hij niet bij zich😉
DualPower
Mijn advies zou zijn: zet 2 nieuwe curvebanen onder je Niemeyer, dan heb je er nog eens 15 jaar plezier van. Wij harken ook al 16 jaar met de 715-S en er komt nu wel wat speling tussen de rollen en de curvebaan, maar als die echt slecht worden zetten we er nieuwe op. Beste hark ooit als je het mij vraagt.

Met de merken die je hier noemt heb ik zelf geen ervaring, maar van Kuhn heb ik gehoord dat er wel eens een onderstel onder de rotor vandaan breekt (heeft o.a. een buurman gehad) en een dealer die Lely en Vicon verkoopt vertelde mij dat hij de Lely's vaker terugziet dan de Vicons en ook harkt de Vicon schoner dan de Lely.
casejxu
@DualPower klopt. Was ook aardig fan van de Lely harken. Zijn zwaar gebouwd maar niet op alle fronten helaas. Hebben thuis een deutz/vicon hark. 20/25 jaar oud maar werkt nog super. Zeer content mee
case 745 xl
Ik zou voor de kuhn gaan heb redelijk wat ervaring met een claas liner 3100 maar heb daar geen goed woord voor over. om te beginnen het splitpen systeem om de arms op hun plaats te houden. Die laten bij het minste of geringste los(hadden ze zelf vast met ijzerdraad) en op de weg moesten altijd de bovenste arms eraf ivb met de hoogte.
Nu zal een 2800 denk net onder de 4 meter blijven.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Liner 2800 en hebben de trefwoorden vario , onzin , claas , lely , brand , schuur en machines geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
614