Deutz D4005 - Maaien met PZ 175 welke versnelling/snelheid?

Hallo allemaal,

Ik ben een echte NOOB wat betreft tractors en/of machines en zou graag komend seizoen weer het land willen maaien (lang gras).
Ik heb een PZ 175 maaier achter mijn Deutz D4005 hangen en vroeg me af in welke versnelling en welk toerental c.q. welke snelheid ik hiermee het beste kan maaien.

Zo gebruik ik de Votex bloter in de 3 of 4 laag maar die vraagt veel meer vermogen.

Alvast bedankt voor de reactie(s).
elise-de-bussy

Reacties

+1
SjoerdHylke
Deze zal wel op 540 aftakas toeren moeten draaien. Dus zal rond de 2000 zitten. En versnelling moet je aanvoelen. Staat er veel gras op, en zakt de trekker in toeren of hij geeft geen mooi maaibeeld meer, dan zal je een tandje terug moeten.
+1
Gerron
Ik neem aan dat je PZ 165 bedoelt. 1 Hoog zal wel gaan.
elise-de-bussy
@Gerron ja sorry zat te slapen een PZ 165 😄
+2
Gerron
Zorg er wel voor dat de trekker een beetje op bedrijfstemperatuur is voordat je bijna vol gas aan het maaien gaat.
+1
deutzisthebest
Je moet 540 aftakas toeren zien te krijgen, op je toerenteller staat ergens een zwart vakje met 540. Je moet gas geven totdat je toerenteller met de wijzer daar op staat.
Verder zal het met lang gras in 1 of 2 hoog wel op houden qua vermogen en comfort.
Of als de maaier geen mooi resultaat achter laat zal je iets langzamer moeten gaan rijden.
elise-de-bussy
Bedankt voor de snelle antwoorden!
Uiteraard zet ik dat oude beestje niet an het werk met een koude motor (doe je bij een auto ook niet) dus dat komt helemaal goed.
Het dashboard is momenteel niet functioneel, toerenteller e.d. werken nog niet maar dat hoop ik tzt wel klaar te hebben.
Heel hartelijk dank nogmaals!
Gerron
@elise-de-bussy Nou kan ik hier wel gaan schrijven dat je er om moet denken dat de aftakas de juiste lengte heeft, je eventueel de rechterhefarm in moet korten,moet controleren of de messenhouders niet versleten zijn,dat je messen moet vervangen als het scheve snijgedeelte weggesleten is en dat je beter op de trekker kan blijven zitten totdat de maaier stilstaat maar je kan beter iemand erbij halen die er verstand van heeft. Het is geen speelgoed.
De maaimachine moet vrijwel vlak maar iets voorovergebogen staan.
Jasperfendt
Quote Reactie van @Gerron:
De maaimachine moet vrijwel vlak maar iets voorovergebogen staan.

Sinds wanneer, voor zover ik weet moeten ze gewoon waterpas staan. Zo heb ik heel wat bunders kaal gemaaid.
Gerron
@Jasperfendt Als je met een waterpas meet en vlak stelt is ook goed. Iets achterover is juist niet goed want dan maai je 2 x dus dan maar iets voorover. Ik schreef ook "vrijwel vlak".
Piet1960
@Gerron Volgens mij staat er in handleidingen dan ook dat je de maaier op beton vlak moet stellen en dan de topstang één slag korter maken.
Gerron
@Piet1960 Zou best kunnen. Je hebt het nu neem ik aan over een achtermaaier?
Gerron
@Gerron Zijmaaier...
Piet1960
@Gerron Inderdaad, met frontmaaier weet ik de afstellingseisen niet
Jasperfendt
@Gerron Voorste kap is ook wat krom dus je verkijkt je er ook wat op, maar op dat perceel ha dik hem twee slagen verdraait idd de topstang.
Gerron
@Jasperfendt Boven beide hoofdschotel van jouw frontmaaier zit een grijze pot waarmee je de maaihoogte in kan stellen.
Jasperfendt
@Gerron Daarom staat het in het midden ook wat groener om dat die daar minder diep maaide, maar zat ene plek in wat we over de kop hebben getrokken die wou niet mooi maaien anders met 1700 motortoeren.
Gerron
@elise-de-bussy Als je kijkt op de meter dan zie je vlak voor vol gas een streepje. Dan weet je dus hoeveel gas je moet geven vol voetgas is meestal ook wel ok.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 en hebben de trefwoorden pz , votex , deutz , maaien , toerental , versnelling , meer vermogen , machines , maaier , snelheid , c en deutz d4005 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!