Illustratie van:

Fordson Dexta - Hoe zit het voorinspuitpompje gemonteerd op de tank?

Hallo,
bij mijn Dexta ontbreekt het inspuitpompje op de tank voor de flamstart.
er zit nu alleen een afnamekraan.
Weet iemand of deze voorinspuitpomp (die je handmatig enkele keren moet indrukken tijdens starten) gemonteerd zit ipv de afnamekraan? Er zouden dan toch 2 aansluitingen op moeten zitten? 1 voor leiding naar brandstopomp en 1 voor leiding naar inlaatspruitstuk?
Als ik de afbeelding bekijk (bij bv oldtractorshop) dan zie ik er maar 1 leidingaansluiting op zitten.
Ik wil dit pompje aanschaffen en weer monteren voor een betere koude start.Als iemand mij kan vertellen hoe of evt. een foto van hoe dit bij jou gemonteerd zit? bij voorbaat dank.
Gr. Jean Paul van Vossen

Deel dit topic

Reacties

coreje
Bij mijn dexta zit het pompje onderin de tank geschroefd. Er zitten 2 leidingen aan een dikkere naar de opvoerpomp en een dunnere naar het inlaatspruitstuk. Om het pompje te monteren moet wel de tank los volgens mij. Dus stuur, gashendel etc moet eraf.
Wimsumar
Beste JPvanVossen: Met alleen dit (kostbare) "voorinspuitpompje" ben je er niet. Er dient ook een (electrisch) gloeispiraal in het inlaatspruitstuk te zitten.

Lees: "Starten van de koude motor":

lutje-ford.nl/wp-content/uploads/…

In de overige handleidingen/werkplaatsboeken kom ik geen afbeeldingen tegen van dit koudstartsysteem.

lutje-ford.nl/werkplaatshandboeken/
oldtimergek
Ik zou er niet aan beginnen, er zijn al heel wat dexta gebruikers die de leiding bij inlaatspruitstuk afgeblind hebben. Dat voorinspuitpompje had de onhebbelijke gewoonte om diesel door te laten. Met als gevolg dat je hele motor vol diesel loopt. Trof vorig jaar nog weer een dexta aan met de motor vol diesel. Ook deze maar afgeblind.
Eric MFUF
@oldtimergek je kunt er ook een kraan tussen zetten voor de zekerheid

oldtractorshop.nl/nl/fordson-onderdelen/…

ik heb er persoonlijk nooit problemen mee gehad, het nadeel is alleen dat het even duurt voordat de brandstofpomp weer diesel krijgt na gebruik van de vlamstart

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden fordson , dexta en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!