Illustratie van:

New Holland TSA - Voorwielaandrijving schakeld niet in

New Holland TSA 115 Delta schakelt de 4wd niet in.
Ligt dit aan de oliedruk
Is dit een elektrische storing
Wie kan mij op weg helpen

Filters vervangen, juiste olie hebben we erin.

Deel dit topic

Reacties

JJ
Wat gebeurd er met remmen dan? Bij mijn weten schakelt NH dan de voorwielaandrijving ook in. Zou sowieso de zekeringen even controleren.
T6020 power
@JJ ja rem of handrem dr goed op en dan zie je in het dashbord het lampje van de voorwielaandrijving aangaan.
Als je de rem dan loslaat voel je hem ontkoppelen
kleineW
Schakelt die niet in of niet uit? Als je namelijk geen spanning op je spoel krijgt die de oliedruk naar het 4wd pakket stuurt, gaat je 4 wd er ook niet af.
Fast Eddy
Doen de remlampen het ook? Vaak het het daar mee te maken.
nhmonteur
Schakeld de 4wd echt niet in of gaat het lampje niet aan? De zender voor het lampje gaan nog wel eens kapot en dan lijkt het net of de 4wd niet aan wil. Als je 4wd pakket geen oliedruk krijgt, dan staat de 4wd ingeschakeld.

Probeer eens als je een bocht maakt de 4wd aan te zetten. Zie je je voorwielen dan wringen dan is de 4wd goed en is hoogstwaarschijnlijk de zender kapot.
Deze zender zit voor de linker achteras tussen de transmissie en de tank, op het kleppenblok staat bij een van de drie zenders 4wd ingegoten.
paulusmahandel
@nhmonteur we hebben van het tandwiel en de schuif-mof de nokken af.
het ratelde als je de 4wd aan deed.
nu dacht ik dat het pakket niet goed zijn werk deed en er dus half in of uit ging.
Waardoor de nokken over elkaar kunnen slaan

(klik om te vergroten)

nhmonteur
@paulusmahandel kijk inderdaad goed of alle afdichtingen nog goed zijn, en desnoods gewoondomweg vervangen. Je kan evt de nokjes weer netjes recht afslijpen, alleen moet dit wel heel precies.
Waar je evt ook naar moet kijken of je banden kloppen,. Heb wel eens een tsa gehad waar de verkeerde maat banden op lag waardoor de voorloop niet goed was en zo ook de nokjes afbraken. Maar het kan ook komen door veel transport.
paulusmahandel
@nhmonteur welke afdichtingen spreken we dan over allemaal?
nhmonteur
@paulusmahandel dat voorste verenpakketje eraf halen, dan kan je de ene kant van nokken weghalen, daar zitten als het goed is afdichtingen in. Gewoon de hele as uit elkaar halen. Dan kom je ze zeker tegen
kleineW
@paulusmahandel als het ratelde terwijl de 4wd ingeschakeld was, moet je even kijken naar de klauwen op de koppeling. Die 2 blokken op beide tandwielen zegmaar. deze moeten haaks zijn. dus geen radius/ronde rand er aan. Heb er laatst nog een losgehad waarvan sommige veren gebroken waren waardoor die er ook over heen ging, dan is het gauw afgelopen.. Zoals ik ook al op de foto zo kon zien is dat bij die ook al gebeurd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TSA en hebben de trefwoorden olie , new holland , voorwielaandrijving , 4wd en vervangen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0