6

Waarom hebben amerikaanse banden ander profiel?

Goeieavond tf-leden,

Omdat we toch niet opstap zijn heb ik een vraagje.
De titel zegt het al, waarom hebben de Amerikanen een ander profiel op de banden dan de Europeanen?
En wat zijn de voordelen van een Amerikaanse band t.o.v. een Europese band of andersom natuurlijk.

Ik hoop dat iemand hier een mooie uitleg voor heeft.

Deel dit topic

Reacties

Die banden geven meer grip maar lossen modder slechter.
+1
@Gerron

Dus de voornaamste reden is dan omdat het daar over het algemeen droger is, kunnen ze beter op die banden rijden.
+2
@TerraJohnDeerefan De grond is daar ook anders.
+1
De voornaamste reden dat wij er niet mee rijden is dat het geen transportband is. Ze trillen nogal op het asfalt en slijten vrij hard. Maar voor tractie is het een hele goede nokvorm. Op de vroegere jd hakselaars lagen ze ook vrij veel op omdat die rechtstreeks uit de usa kwamen. Firestone is een heel bekend merk met dit profiel. Het oogt wel als je zulke banden monteerd.
@radium45 Ik kan de tijd nog herinneren dat de trekker op het land werd gebruikt en heel weinig voor transport. Sommige banden hadden een hamerprofiel wat beter was op de weg. Die dwarse nokken lossen niet als het wat natter wordt en hebben dan geen grip meer. Kijk maar eens naar de XM108 en de E1 en de Multibib van Michelin, de XM108 trekt super als ze niet dicht gaan zitten.
+1
Beste TerraJohnDeerefan: In Amerika worden nog veelvuldig diagonaalbanden gebruikt. Vanwege de richting welke de koordlagen in dergelijke banden lopen (diagonaal) moeten de nokken in andere stand staan dan wat 'wij' hier gewoonlijk zien bij radiaalbanden (waarbij overigens om dezelfde reden, richting van de koordlagen, de nokken minder dwars op de rijrichting zijn geplaatst).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.110
ONDERWERPEN